Zaloguj się, aby obserwować  
Obserwujący 0
lolo2

Denon pma-1500ae problem z wlaczaniem

Witam
Mam problem ze wzmacniaczem pma-1500ae.

Problem polega na tym ze gdy chce go wlaczyc to po czasie gdy powinna sie zapalic zielona dioda to zaczyna mrugac czerwona dioda. Jest to niby tryb ochronny denona.
Problem ten tez znany na avr denonach jako "red light blinking".

W moim przypadku musze wylaczyc i wlaczyc kilka.razy wzmacniacz i za ktorys tam razem zaskoczy i sie wlaczy. Czasem ale zadko po wlaczeniu (nawet gdy volume jest na min) puszcza dzwiek na.glosniki w postaci pisku bardzo glosnego. Wtedy znowu musze go wylaczyc i probowal wlaczyc ponownie.

Sytuacja ta ma tez miejce gdy wszystkie kable sa odpiete. Wzmak na samym zasilaczu.

Ma ktos jakis pomysl co sprawdzic, co moze byc wina? Albo zna jakis dobry tani serwis co zna sie na tym przypadku?












Podejrzany jest dla mnie ten szklany bezpiecznik na zasilaniu 2 fota. Ma coś czarnego w środku. Tak powinno być?
0

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dodaje next foty bo nie moglem w jednym temacie.


















Moze komus cos sie zuci w oczy co sprawdzic.
0

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Są bezpieczniki zwłoczne T i szybkie F . Te zwłoczne mają taką kuleczkę i jak chyba można domyślić się z nazwy odpowiada za nieco wolniejszy czas działania( tak mi się wydaje). Bezpiecznik jest cały, albo jest spalony, więc za ten opisany objaw raczej nie odpowiada.
Jak chcesz jednak wymienić to na o takich samych, lub bardzo podobnych parametrach A i V .(Choć są ponoć różne szkoły co do wartości A).
0

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
No fakt bezpiecznik albo jest spalony albo nie, wiec wzmak zepsolby sie calkowicie. A jest taka sytuacja ze za ktorys tam wlaczeniem zadziala...

Jakis namiar na serwis? Bo troche szkoda wzmacniacza z 1500zl jest wart, a nie usmiecha mi sie nowego kupowac.
0

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Pomorskie okolice Bytowa.

Nie ma zadnych serwisow denona godnych polecenia?
0

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
To nie musi być serwis Denona. Mnie w Kielcach sprzęt naprawia serwis audio - video - AGD.
Ważniejsze jest, czy w danym serwisie jest ktoś kumaty, czy też na sztukę icon_mrgreen.gif
0

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Mialem dane wzmaka do elektronikow. Niby plytka srodkowa jest peknieta i koszt naprawy ... przewyzsza.... Gdzie tam widac peknieta plytke to nie mam bladego pojecia.

I dziwne ze za ktoryms razem sie zalacza, dzisiaj 20razy wlaczalem wylaczalem i zadzialalo.

Cos mi sie zdaje ze niedlugo zostane z glosnikami bez wzmacniacza.... icon_sad.gif
0

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

lolo2 pisałem na priv Tobie. Jestem też z Bytowa i chętnie bym sie spotkał pogadac zobaczyc posłuchac.  Tez cche kupic Heco MS 1000, teraz posiadam cos innego i tak czytam te foram i natrafiłem wreszcie na kogoś z Bytowa. odezwij sie tel 600 931 600 Łukasz

0

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wypożyczam kolumny do domu.

1000ki także. Myślę że jak sprawdzisz je u siebie to będziesz miał do powiedzenia więcej na ich temat niż kto kolwiek z nas :)

Duży wpływ na sprzęt ma akustyka. Więc jak grają wiem. Jak będą grać u Ciebie?

0

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!


Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.


Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  
Obserwujący 0