Artur Brol Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 23 minuty temu, kojo napisał: Panowie, pomocy. W poniedziałek odbieram swoje pierwsze w życiu SF. Po kilku odsłuchach, zdecydowałem się na Sonetto VIII - kompletnie mnie ujęły, to był mój ostatni odsłuch No i mam pytanie, gdzieś w jakichś testach, chyba nawet 2, recenzenci zwracali uwagę na kiepskie zworki (w sensie te blaszki). Czy macie u siebie jakieś lepsze jumpery, jeżeli tak to jakie i czy rzeczywiście odczuliście różnicę? No i od razu pozwolę sobie zadać drugie pytanie - czy ktoś słuchał ich z aetosem? Z góry dziękuję! Gratuluję. Nie słuchałem ich ale wyglad maja. Takie rasowe SF. No, to już nie przelewki. Spore te skrzynki. Dobrej zabawy.👍 Odpisz, cytując
kojo Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Dziękuję ślicznie. Wydaje mi się, że widelki - banan będą w porządku. Rozumiem, że banany wchodzą tam gdzie nie będezie kabla głośnikowego, widełki z kolei przy kablach głośnikowych? Czy takie będą w porządku? https://allegro.pl/oferta/zworki-fana-audio-do-kolumn-komplet-4-szt-widelki-i-banany-17621723154 4 minuty temu, Artur Brol napisał: Gratuluję. Nie słuchałem ich ale wyglad maja. Takie rasowe SF. No, to już nie przelewki. Spore te skrzynki. Dobrej zabawy.👍 Dziękuję Słuchałem wcześniej B&W, KEFów, Monitorów, Jaspera. Skończyłem na SF, porwało mnie całkowicie. Ich muzykalność, ciepło, wycofoanie, subtelność w jaki serwują nam spektakl, od którego ciężko się oderwać. No i ten dół, jak usłyszałem Johnego Casha w Wayfaring Stranger dosłownie mnie poskładało. Jak trzeba, to potrafią uderzyć, i wiedzą kiedy to zrobić. Nie mówię, że są lepsze od wymienionych wyżej. Po prostu, one w moje potrzeby trafiły w punkt. Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Szczęściarz.😊 Baw sie dobrze.👍 Odpisz, cytując
MacieQ Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu (edytowany) 26 minut temu, Artur Brol napisał: @kojo ponawiam pytanie ...jaki masz metraż że zdecydowałeś się na VIII ??? Edytowano 6 godzin temu przez MacieQ Odpisz, cytując
kojo Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu (edytowany) 16 minut temu, MacieQ napisał: @kojo ponawiam pytanie ...jaki masz metraż że zdecydowałeś się na VIII ??? Hej, u mnie to jest tak że łącznie będzie ponad 50m. Tyle że, to jest salon razem z kuchnią, całość w kształcie L. Salon to dłuższy bok, paczki będą stały u góry. Dół po prawej to kuchnia. Ten dłuższy bok ma ok 32 - 34 m. Zastanawiałem się, czy 5 będą wystarczające, ale ja lubię czasem głosno, bałem się, że bas będzie uciekał. Ponadto dom mam wolnostojący, do którego wprowadzam się z bloku... no i stąd taka decyzja Edytowano 6 godzin temu przez kojo Odpisz, cytując
MacieQ Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 2 minuty temu, kojo napisał: Hej, u mnie to jest tak że łącznie będzie ponad 50m. Tyle że, to jest salon razem z kuchnią, całość w kształcie L. Salon to dłuższy bok, paczki będą stały u góry. Dół po prawej to kuchnia. Ten dłuższy bok ma ok 32 - 34 m. Zastanawiałem się, czy 5 będą wystarczające, ale ja lubię czasem głosno, bałem się, że bass będzie uciekał. Ponadto dom mam wolnostojący, do którego wprowadzam się z bloku... no i stąd taka decyzja No to masz spory metraż bo VIII by rozwinąć skrzydła potrzebują przestrzeni. Ja mam Sonetto V i na moich 26m spokojnie dają radę z dużym zapasem ...a przy okazji wspomagane są sub-em 😁 Odpisz, cytując
AudioTube Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu (edytowany) Właścicielu tych kolumn, namawiam i zachęcam, gdybyś kiedykolwiek znudził się ich brzmieniem, ustawił je inaczej aniżeli zalecają. Masz dużo przestrzeni w salonie. To znaczy, jak najdalej od bocznych ścian, wąsko max 2 metry od siebie i max 2.5 metra na fotelu od nich. Musowo w takim trójkąciku i daleko!!! od bocznych ścian. A dźwięki będziesz dotykał i „pływał” między nimi. Gratki. Edytowano 6 godzin temu przez AudioTube Odpisz, cytując
kojo Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 1 minutę temu, AudioTube napisał: Właścicielu tych kolumn, namawiam i zachęcam, gdybyś kiedykolwiek znudził się ich brzmieniem, ustawił je inaczej aniżeli zalecają. Masz dużo przestrzeni w salonie. To znaczy, jak najdalej od bocznych ścian, wąsko max 2 metry od siebie i max 2.5 metra na fotelu od nich. Musowo w takim trójkąciku i daleko!!! od bocznych ścian. A dźwięki będziesz dotykał i „pływał” między nimi. Gratki. Wyjąłeś mi to z ust.. właśnie przeglądam w sieci zalecany rozkład. W takiej sytuacji, od razu rozstawię tak jak mówisz. Śliczne dziękuję, chylę czoła nisko! Dam znać w przyszłym tygodniu i nie omieszkam pochwalić się fotką 1 Odpisz, cytując
MacieQ Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 2 minuty temu, AudioTube napisał: Właścicielu tych kolumn, namawiam i zachęcam, gdybyś kiedykolwiek znudził się ich brzmieniem, ustawił je inaczej aniżeli zalecają. Masz dużo przestrzeni w salonie. To znaczy, jak najdalej od bocznych ścian, wąsko max 2 metry od siebie i max 2.5 metra na fotelu od nich. Musowo w takim trójkąciku i daleko!!! od bocznych ścian. A dźwięki będziesz dotykał i „pływał” między nimi. Gratki. Dokładnie jest tak jak prawisz dobry człeku 😁. Ja mam dokładnie odleglość pomiędzy paczkami 2m natomiast siedzisko oddalone na 2.20 - 2.30m i jest genialnie 👍💪 Przed chwilą, MacieQ napisał: Dokładnie jest tak jak prawisz dobry człeku 😁. Ja mam dokładnie odleglość pomiędzy paczkami 2m natomiast siedzisko oddalone na 2.20 - 2.30m i jest genialnie 👍💪. Następne paczki które zastąpią obecne też tak będą ustawione. 1 Odpisz, cytując
AudioTube Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Fantastycznie brzmiące kolumny. Jeśli macie miejsce w salonie, tak szurajcie tym małym trójkątem, by znaleźć korzystny basik. Nie wszędzie go znajdziecie, ale trzymam kciuki, bo warto fotelem i nimi pojeździć. 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts