Artur Brol Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu 23 minuty temu, kojo napisał: Panowie, pomocy. W poniedziałek odbieram swoje pierwsze w życiu SF. Po kilku odsłuchach, zdecydowałem się na Sonetto VIII - kompletnie mnie ujęły, to był mój ostatni odsłuch No i mam pytanie, gdzieś w jakichś testach, chyba nawet 2, recenzenci zwracali uwagę na kiepskie zworki (w sensie te blaszki). Czy macie u siebie jakieś lepsze jumpery, jeżeli tak to jakie i czy rzeczywiście odczuliście różnicę? No i od razu pozwolę sobie zadać drugie pytanie - czy ktoś słuchał ich z aetosem? Z góry dziękuję! Gratuluję. Nie słuchałem ich ale wyglad maja. Takie rasowe SF. No, to już nie przelewki. Spore te skrzynki. Dobrej zabawy.👍 Odpisz, cytując
kojo Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu Dziękuję ślicznie. Wydaje mi się, że widelki - banan będą w porządku. Rozumiem, że banany wchodzą tam gdzie nie będezie kabla głośnikowego, widełki z kolei przy kablach głośnikowych? Czy takie będą w porządku? https://allegro.pl/oferta/zworki-fana-audio-do-kolumn-komplet-4-szt-widelki-i-banany-17621723154 4 minuty temu, Artur Brol napisał: Gratuluję. Nie słuchałem ich ale wyglad maja. Takie rasowe SF. No, to już nie przelewki. Spore te skrzynki. Dobrej zabawy.👍 Dziękuję Słuchałem wcześniej B&W, KEFów, Monitorów, Jaspera. Skończyłem na SF, porwało mnie całkowicie. Ich muzykalność, ciepło, wycofoanie, subtelność w jaki serwują nam spektakl, od którego ciężko się oderwać. No i ten dół, jak usłyszałem Johnego Casha w Wayfaring Stranger dosłownie mnie poskładało. Jak trzeba, to potrafią uderzyć, i wiedzą kiedy to zrobić. Nie mówię, że są lepsze od wymienionych wyżej. Po prostu, one w moje potrzeby trafiły w punkt. Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu Szczęściarz.😊 Baw sie dobrze.👍 Odpisz, cytując
MacieQ Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu (edytowany) 26 minut temu, Artur Brol napisał: @kojo ponawiam pytanie ...jaki masz metraż że zdecydowałeś się na VIII ??? Edytowano 14 godzin temu przez MacieQ Odpisz, cytując
kojo Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu (edytowany) 16 minut temu, MacieQ napisał: @kojo ponawiam pytanie ...jaki masz metraż że zdecydowałeś się na VIII ??? Hej, u mnie to jest tak że łącznie będzie ponad 50m. Tyle że, to jest salon razem z kuchnią, całość w kształcie L. Salon to dłuższy bok, paczki będą stały u góry. Dół po prawej to kuchnia. Ten dłuższy bok ma ok 32 - 34 m. Zastanawiałem się, czy 5 będą wystarczające, ale ja lubię czasem głosno, bałem się, że bas będzie uciekał. Ponadto dom mam wolnostojący, do którego wprowadzam się z bloku... no i stąd taka decyzja Edytowano 14 godzin temu przez kojo Odpisz, cytując
MacieQ Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu 2 minuty temu, kojo napisał: Hej, u mnie to jest tak że łącznie będzie ponad 50m. Tyle że, to jest salon razem z kuchnią, całość w kształcie L. Salon to dłuższy bok, paczki będą stały u góry. Dół po prawej to kuchnia. Ten dłuższy bok ma ok 32 - 34 m. Zastanawiałem się, czy 5 będą wystarczające, ale ja lubię czasem głosno, bałem się, że bass będzie uciekał. Ponadto dom mam wolnostojący, do którego wprowadzam się z bloku... no i stąd taka decyzja No to masz spory metraż bo VIII by rozwinąć skrzydła potrzebują przestrzeni. Ja mam Sonetto V i na moich 26m spokojnie dają radę z dużym zapasem ...a przy okazji wspomagane są sub-em 😁 Odpisz, cytując
AudioTube Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu (edytowany) Właścicielu tych kolumn, namawiam i zachęcam, gdybyś kiedykolwiek znudził się ich brzmieniem, ustawił je inaczej aniżeli zalecają. Masz dużo przestrzeni w salonie. To znaczy, jak najdalej od bocznych ścian, wąsko max 2 metry od siebie i max 2.5 metra na fotelu od nich. Musowo w takim trójkąciku i daleko!!! od bocznych ścian. A dźwięki będziesz dotykał i „pływał” między nimi. Gratki. Edytowano 13 godzin temu przez AudioTube Odpisz, cytując
kojo Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu 1 minutę temu, AudioTube napisał: Właścicielu tych kolumn, namawiam i zachęcam, gdybyś kiedykolwiek znudził się ich brzmieniem, ustawił je inaczej aniżeli zalecają. Masz dużo przestrzeni w salonie. To znaczy, jak najdalej od bocznych ścian, wąsko max 2 metry od siebie i max 2.5 metra na fotelu od nich. Musowo w takim trójkąciku i daleko!!! od bocznych ścian. A dźwięki będziesz dotykał i „pływał” między nimi. Gratki. Wyjąłeś mi to z ust.. właśnie przeglądam w sieci zalecany rozkład. W takiej sytuacji, od razu rozstawię tak jak mówisz. Śliczne dziękuję, chylę czoła nisko! Dam znać w przyszłym tygodniu i nie omieszkam pochwalić się fotką 1 Odpisz, cytując
MacieQ Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu 2 minuty temu, AudioTube napisał: Właścicielu tych kolumn, namawiam i zachęcam, gdybyś kiedykolwiek znudził się ich brzmieniem, ustawił je inaczej aniżeli zalecają. Masz dużo przestrzeni w salonie. To znaczy, jak najdalej od bocznych ścian, wąsko max 2 metry od siebie i max 2.5 metra na fotelu od nich. Musowo w takim trójkąciku i daleko!!! od bocznych ścian. A dźwięki będziesz dotykał i „pływał” między nimi. Gratki. Dokładnie jest tak jak prawisz dobry człeku 😁. Ja mam dokładnie odleglość pomiędzy paczkami 2m natomiast siedzisko oddalone na 2.20 - 2.30m i jest genialnie 👍💪 Przed chwilą, MacieQ napisał: Dokładnie jest tak jak prawisz dobry człeku 😁. Ja mam dokładnie odleglość pomiędzy paczkami 2m natomiast siedzisko oddalone na 2.20 - 2.30m i jest genialnie 👍💪. Następne paczki które zastąpią obecne też tak będą ustawione. 1 Odpisz, cytując
AudioTube Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu Fantastycznie brzmiące kolumny. Jeśli macie miejsce w salonie, tak szurajcie tym małym trójkątem, by znaleźć korzystny basik. Nie wszędzie go znajdziecie, ale trzymam kciuki, bo warto fotelem i nimi pojeździć. 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts