Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Kratki wentylacyjne na górze są niezasłonięte, więc tu jest ok. Dla pewności dotknij obudowy, czy nie jest zbyt mocno nagrzany podczas pracy.

Z boków też są kratki?
Z tyłu bez problemów podpinasz wszystkie kable, czy są przyciśnięte?
Napisano
Tak z po bokach też są kratki,z tyłu kable mają luz.Amplituner jest lekko ciepły.Pytam ponieważ producent zaleca po min. 20 cm po bokach i z tyłu ale niestety nie mam za bardzo możliwości na osiągniecie takiej przestrzeni.
Napisano
Wybacz, ale osobiście zapytam i ja jeszcze raz. Dlaczego tak to postawiłeś? Żeby głośnik wysokotonowy był na wysokości centralnego? Co nie miałbyś zrobić z centralnym? Zdejmuj te kolumny z tej komody i postaw je normalnie na podłodze, bo jak widać, są to podłogówki. Rozstaw jakoś sensownie. Przecież jak masz to tak ustawione, to masz jajecznice z brzmienia. Słuchasz na stojąco czy jak?
Napisano
Dokładnie, zrobi się więcej miejsca na amplituner. No i ten centralny możesz wtedy postawić na szafce, żeby mieć go mniej więcej na wysokości główki swej, gdy siedzisz, zapewne bardzo wygodnie, mocno wgnieciony w kanapę. A podłogówki oczywiście na podłogę.

Pozdrawiam.
  • 2 weeks later...
Napisano
No i super, bez wydawania kasy wzbiłeś się na wyższy poziom jakości w brzmieniu;)

Jeśli przednie kolumny mają otwory bass reflex z tyłu, możesz jeszcze poeksperymentować z odsuwaniem/dosuwaniem ich, aby bas był dla Ciebie najodpowiedniejszy. Ze zdjęcia wynika, że są teraz dość blisko dosunięte (i w bliskim sąsiedztwie lodówki, szafki kuchennej) co może niekorzystnie wpływać na ilość basu (dudnienie, "przykrywanie" reszty pasma). Niedawno sam eksperymentowałem w ten sposób i byłem zaskoczony, jak bardzo coś może się zmienić, jeśli kolumna zostanie przesunięta o 5cm:)