Burner Napisano 8 stycznia 2017 Udostępnij Napisano 8 stycznia 2017 Witam wszystkich Temat zestawu stereo przez wiele lat zszedl na dalszy plan, dzieci itp.Obecnie posiadam zmęczony życiem wzmacniacz Onkyo 9210 z zestawem podłogowych kolumn Quadral QLX 160.CD Denona, którego od początku nienawidziłem ponieważ od nowości co jakiś czas przestawał czytać orginalne płyty zakończył swój żywot więc nadzszedł czas, aby wprowadzić zmiany.Po dłuższych przemyśleniach i wywiadzie skłaniam się do zakupu Marantza PM 6006 wraz z CD 6006.Kolumny jakie biorę pod uwagę to Bowers&Wilkins 685 S2.Obecnie licytuję również magnetofon Pioneer CT-S610.Odnośnie okablowania biorę pod uwagę firmy Atlas i QED.Powierzchnia salonu to ok 16mW domu słucha się włąściwie wszystkich gatunków muzycznych.Osobiście obstaję przy odrobinie jazzu - Bob James, Tab Two, Skunk Anansie, Incognito, U2, John Mayer, Lenny Kravitz, stary dobry polski rock Oddzial zamkniety, Ira, Perfect, Dzem etc.Dzieci od Alicia Keys i Rihanny az do AC/DC, po drodze przechodzac przez Eminema, NAS, etcZona od Metallica az do Christina Perri, Beady Belle, Lauryn HillCo myślicie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzycho1979 Napisano 8 stycznia 2017 Udostępnij Napisano 8 stycznia 2017 Nieźle. To w sumie cała gama muzyki. Ja miałem marantza pm6005 i cd6005 z kefami q300 i byłem bardzo zadowolony. Znajomy mówi, że klipsch też dobrze się z marantzem zgrywa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 stycznia 2017 Udostępnij Napisano 9 stycznia 2017 Wybór wzmacniacza polecam dokonać po kolumnach. Sam wzmacniacz pm6006 jest w porządku, ale jego połączenie z bowersami już nie. Będzie ostro i monotonnie.Z monitorów bardzo dobrze grają tańsze dali zensor 3, monitor audio silver 2 z droższych magnat 1003s czy studio 16hz canto grand.Zapraszam na odsluch Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosmos Napisano 9 stycznia 2017 Udostępnij Napisano 9 stycznia 2017 Przepraszam za dołączenie się do tego postu. Mam pytanie czy można kupić jeszcze gdzieś nowy deck 2 kasetowy ?. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 9 stycznia 2017 Udostępnij Napisano 9 stycznia 2017 Markowy deck i nowy to już nie w sklepie, czyli wychodzi że z drugiej ręki . Jak nowy to już nieco egzotycznej firmy, wystarczy wpisać w porównywarkę cen i masz nijaki Renkforce https://www.conrad.pl/?websale7=conrad&...1173729_Skapiec Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Burner Napisano 9 stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 9 stycznia 2017 Dziękuję @krzycho1979 jak i @S4home za odpowiedzi i sugestie.Przyjrzę się wymienionym przez Was produktom.@krzycho1979 - piszesz, ze miales Marantza - dlaczego zmieniłeś?Ktoś jeszcze ma jakies zdanie? Za lub przeciw Marantzowi? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 9 stycznia 2017 Udostępnij Napisano 9 stycznia 2017 Jestem za Marantzem jeśli chodzi o jakość wykonania, jakość podzespołów, estetykę i poważne inżynierskie podejście. To obiektywy. Jakość dźwięku każdy musi już ocenić sam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gambeat Napisano 9 stycznia 2017 Udostępnij Napisano 9 stycznia 2017 Użytkuję zestaw PM6005 + CD6005 z kolumnami Q Acoustics 2050i, kablami Qed Ruby Anniversary, interkonekt Profigold. Niewiele mam mu do zarzucenia w tym przedziale cenowym:1. Czasem wysokie tony są odrobinę "zapiaszczone", zdarzają się też zagrywki na elektrycznej gitarze zawierające "zlewające się" dźwięki.2. Gniazda głośnikowe w PM6005 są słabej jakości trzeba na nie uważać, nie wiem czy to poprawili w PM6006.I to wszystko. A co mi się podoba?Dynamika, precyzja, detaliczność oraz przestrzeń. Neutralna, acz lekko ocieplona charakterystyka. Sprężysty bas, przyjazna średnica, dobre wysokie. W klasie budżetowej dla mnie to jeden z lepszych wyborów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 stycznia 2017 Udostępnij Napisano 10 stycznia 2017 Gambeat jesteś jednym z niewielu użytkowników którzy potrafia podać błędy posiadanego systemu. Brawo, wielki szacunek za to. Każdy system ma takowe błędy, jednak zawsze jest tak że wszyscy polecają "swój" i ich jest "naj" bez "ale" Także uważam że Marantz to bardzo dobra elektronika. Po prostu jej połączenie z Bowersami nie do końca się sprawdzi. Aczkolwiek to jest moje zdanie oparte jakimś tam słuchem. Twoje zdanie i słuch mogą mieć odrębne zdanie. Jak masz możliwość to weź te Bowersy i zapraszam, posłuchamy wspólnie. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Burner Napisano 11 stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 11 stycznia 2017 Dziękuję @Kraft, @Gambeat i @S4Home za opinie. Doceniam.Marantz w tej grupie cenowej wydaje się sensownym wyborem. Dzięki Waszym opiniom muszę poświęcić więcej czasu na odsłuch i poszukiwanie odpowiednich kolumn.Dam znać jak podejmę jakąś decyzję.@S4Home - jak tylko będę miał możliwość to napewno podjadę poradzić się eksperta.Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 stycznia 2017 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2017 Oczywiście zapraszam.Ekspertem jest twoje ucho więc jak przyjdziesz to chętnie razem posłuchamy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gambeat Napisano 12 stycznia 2017 Udostępnij Napisano 12 stycznia 2017 Cytat Gambeat jesteś jednym z niewielu użytkowników którzy potrafia podać błędy posiadanego systemu. Brawo, wielki szacunek za to. Każdy system ma takowe błędy, jednak zawsze jest tak że wszyscy polecają "swój" i ich jest "naj" bez "ale" Pozdrawiam A myślałem, że każdy tak ma, że umie podać i wady i zalety swojego systemu Mówiąc, a właściwie pisząc zupełnie poważnie, piękne w świecie audio jest to, że mój system jest najlepszy - dla mnie. A dla kogoś innego jego system jest najlepszy - dla niego. I zamiast porównywać, kto ma droższy, z lepszej manufaktury itp, można się zachwycać wspaniałością swoich systemów, uwzględniając ich różnice. Wady mają przecież i tańsze i droższe. Tobie za to zazdroszczę, Kolego S4Home, (jak i innym pracującym w branży), możliwości codziennego obcowania ze sztuką.Kolego Autorze, życzę powodzenia w odsłuchach:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 12 stycznia 2017 Udostępnij Napisano 12 stycznia 2017 Cytat Cytat Gambeat jesteś jednym z niewielu użytkowników którzy potrafia podać błędy posiadanego systemu. Brawo, wielki szacunek za to. Każdy system ma takowe błędy, jednak zawsze jest tak że wszyscy polecają "swój" i ich jest "naj" bez "ale" Pozdrawiam A myślałem, że każdy tak ma, że umie podać i wady i zalety swojego systemu Uważam, że umiejąc podać słabe strony systemu, a nie same dobre, jesteśmy przy kolejnym zakupie na dużo lepszej pozycji.Generalnie dobrze być świadomym wszelkich słabych stron.Oczywiście jest to pewne uproszczenie tego założenia, bo jeśli brakuje nam tylko np. niżej schodzącego basu o twardej charakterystyce, to owszem kolejny kolumny mogą takowy mieć, ale mogą mieć zazwyczaj nieco inne cechy które podobały się nam dotychczas...Stąd "trudna" jest droga poszukującego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 stycznia 2017 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2017 Oj uwierz mi że to nie takie łatwe. Jest cała masa niestety także forumowiczów którzy uważają że ich sprzęt jest najlepszy w tej kwocie.Nie da się znać wszystkiego a tym bardziej mówić że tamto jest be.Dlatego jeszcze raz brawo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts