elbujako Napisano 11 stycznia 2017 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2017 Hej,Moj kolega prosil mnie o pomoc wiec pisze tu Kolega planuje zakup:- Wzmacniacza- Gramofonu - Glosnikow ( Monitory koniecznie ).Budzet do 5000 zł Zestaw bedzie uzywany zarowno do sluchania muzyki jak u puszczania dzwieku z TV. Pokoj 20m2.Prosil bym o pomoc i wasze propozycje Dziekuje i Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 stycznia 2017 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2017 Wybór jest dość szeroki. Jakiej muzyki? Bo to dość ważne.Monitory gdyż? Maja stać na półce? Bo jeśli tak to tędy też nie droga.Jeśli dźwięk ma być puszczany z tv to także wzmacniacz z daciem albo zewnętrzny dac.Uzupełnij info i szukamy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elbujako Napisano 11 stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 11 stycznia 2017 Jesli chodzi o rodzaj muzyki to glownie Rock i pochodne.Monitory gdyz beda staly na polkach i wolne miejsce na nie to okolo 19cm ( szerokosci ).Jesli chodzi o puszczanie TV przez wzmanicz to chodzi o to by mial wejscie optyczne.Lub jesli koszt takiego wzamacniacza bedzie wyzszy niz Wzmacniacz + DAC to prosze o taka opcje rowniez.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PromatAudio Napisano 12 stycznia 2017 Udostępnij Napisano 12 stycznia 2017 Jeśli jest bardzo mało miejsca to alternatywą jest taki zestaw Klipsch http://www.klipschloudspeakers.pl/pl/Produ...RO-JECT_PRIMARY Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 12 stycznia 2017 Udostępnij Napisano 12 stycznia 2017 Firmowy zestaw Polka da sobie świetnie radęhttp://sklep.rms.pl/polk-audio-omni-a1-bez...-fi-dts-play-fihttp://sklep.rms.pl/polk-audio-rti-a3-rtia...e-surround-2sztEwentualnie, jeśli ma być bardzo detalicznie Def Techhttp://sklep.rms.pl/definitive-technology-...ay-fi-dts-wi-fihttp://sklep.rms.pl/definitive-technology-...o-surround-2szt Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elbujako Napisano 12 stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 12 stycznia 2017 Hej,Dzieki za propozycje ale glsoniki bezprzewodowae mnie nie interesuja...Powiedzcie mi co sadzicie moze o takim zestawie:Denon D-F109N ??Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 stycznia 2017 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2017 Nie no nie w tym budżecie. Tu musisz iść w sprzęt z dużymi klockami.Nad 326 bee + Cambridge dac 100 + dali zensor 3 lub magnat quantum 753 i gramofon teac lub audio technika. Prezentują dobry stosunek cena do jakości.Podjedz do nas na odsluch bo masz do połączenia kilka elementów. Bo wstepnym odsłuchu sprawdzisz sprzęt w domu.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elbujako Napisano 18 stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 18 stycznia 2017 hej,A poradzcie mi jeszcze co sadzicie o polaczeniu ONKYO A-9050 z glosnikkami Magnat Quantum 753 i razem to podpiete do TEAC TN-300.Ewentualnie zaproponujcie, jak mozecie, jakies lepsze glosniki lepiej wspolgrajace z wzmacniaczem. PS.Jaka jest roznica miedzy TN-300 a TN-200 ? Warto placic wiecej ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 stycznia 2017 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2017 Bardziej to bym myślał o wymianie onkyo przy tych kolumnach na NADa. Bardzo dokładne kolumny, super w stereo wymagają nieco mocnego wzmacniacza.Z kolei jeśli chciałbyś zostawić onkyo to polecał bym do niego dali zensor 3.Różnica w wykonaniu dwóch gramofonów jest znaczna. Tn300 ma także wkładkę audio technica.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 18 stycznia 2017 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2017 Cytat hej,A poradzcie mi jeszcze co sadzicie o polaczeniu ONKYO A-9050 z glosnikkami Magnat Quantum 753 Ewentualnie zaproponujcie, jak mozecie, jakies lepsze glosniki lepiej wspolgrajace z wzmacniaczem. A to powyższe zestawienie jak byś opisał, co byś chciał tam zmienić ?....to wtedy będzie można celniej zaproponować innyNiestety na tak postawione pytanie jak Twoje nie ma niestety odpowiedzi, bo chyba nie chodzi Ci tylko o to by kolumny ( nie głośniki) dobrze współpracowały z amplitunerem, tylko by Tobie pasowało. Każde inne kolumny nawet w wąskim w przedziale cen 1500-2500zł zagrają nieco inaczej i dla jednego lepiej dla innego gorzej, bo każdy ma inny gust i słuch.Nie napisałeś jakiś swoich dotychczasowych faworytów ( coś chyba w życiu słyszałeś), czy konkretnie jakie brzmienie lubisz, jaki bas jaka góra i średnica, jakiś punkt odniesienia.Pisałeś też, że chcesz kolumny podstawkowe i standy, a masz pokój 20 metrów, słuchasz rocka. Hmmm nie twierdzę, że monitory nie są do takiego sporego pokoju, ale wiem że dla wielu osób fakt fajnej przestrzeni z monitorów nie zrekompensuje np brak bardzo niskiego zejścia basu, czy tzw kickbasu( sorry za kolokwializm). Tak więc w pierwszej kolejności porównałbym ( chyba że to już za Tobą) czy monitor typu Jbl 270 rekompensuje Ci Jbl studio 230, lub Magnat 675 vs podstawkowy Magnat 673, Dali zensor 7 kontra Dali zensor 3 . O ile w pokoju do 15m stawiałbym na te mniejsze to w 20 metrach jest co testować Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elbujako Napisano 18 stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 18 stycznia 2017 @ jacek75Niestety do tej pory sluchalem muzyki glownie z laptopa za pomoca glosnikow komputerowych, a nie mam mozliwosci odsluchu roznych zestwow.Moje pytanie mialo na celu wybadanie czy owe kolumny nie powiela wad wzmacniacza i na odwrot, jestem swiadom ze odbiór dzwieku jest subiektywny, a wybor kolumn podstawkowych jest podyktowany brakiem miejsca na kolumny podlogowe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 18 stycznia 2017 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2017 Brzmienie zestawu określiłbym jako mocne, ofensywne z silną, acz kontrolowaną podstawą basową, precyzyjna górą, neutralną średnicą. Zestaw powiedzmy do rocka, metalu, popu i nowoczesnych brzmień, nawet duże składy muzyczne nie pogubią się na takim zestawie . Jeśli jesteś fanem miękkiego grania, ciepłego basu, łagodnej góry słuchasz bluesa , czy Cohena to niekoniecznie, chociaż w sumie słuchana muzyka nie musi determinować stylu gry zestawu audio. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 stycznia 2017 Udostępnij Napisano 19 stycznia 2017 Magnat seria 7 jest dokładna w górze pasma, Onkyo także. Stąd moje uwagi aby je jednak połączyć z inną elektroniką. Do Onkyo dobrze spasują Ci Dali Zensor 3. A czemu nie masz możliwości odsłuchu? Przecież ja dalej taką możliwość. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 19 stycznia 2017 Udostępnij Napisano 19 stycznia 2017 Cytat Monitory gdyz beda staly na polkach i wolne miejsce na nie to okolo 19cm ( szerokosci ). Tylko żeby dały radę w 20 metrach ciężko będzie o tak wąskie i małe, bo szerokość monitora wynika z wielkości głośnika , budowy i solidności skrzyni. Potrzeba też nieco wolnego miejsca z boku... to ile mają mieć 15cm ?Czy brałeś pod uwagę inny parametr , głębokość kolumny średnio 30-35 cm plus jakieś 20 cm wolnego miejsca z tyłu ...masz takie półki głębokie na 50 -60 cm ?Szkoda kolumn i kasy na zestawu audio jak ma to dusić się na półce. pomyśl o standach, albo zamiast półki ściennych uchwytach regulowanych.Dziwne, duży pokój i brak miejsca, a na półce raptem 19 cm wolnego . Cytat Do Onkyo dobrze spasują Ci Dali Zensor 3. Zgadza się. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts