Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

O prosze, no to faktycznie istotna informacja, dzieki!

Edytowano przez RoRo
Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości.
Napisano (edytowany)
Cytat

Onkio tx8150 na odsuchu praktycznie od razu skreslilem - jakis taki plastikowy dzwiek, malo szczegolowy, jakby wszystko sie zlewalo z soba.

Napisz prosze z jakimi kolumnami testowales onkyo tx 8150 ???
tak sie skalada ze chce wlasnie go kupic i stworzyc zestaw z Zensor 3

Edytowano przez RoRo
Proszę cytować jedynie odpowiedni fragment wypowiedzi zamiast całego postu!
Napisano
No to w czym problem. Wysyłam ci sprzęt i testujesz sobie
Marantz zagrał lepiej bo jest 3 razy droższy
Chyba nikogo to nie dziwi. A jeśli jesteś zainteresowany akurat tym modelem 8150 to polecam pośpiech
To kwestia dwóch tygodni do miesiąca aż stock w Polsce stopnieje.
Napisano
Cytat

Napisz prosze z jakimi kolumnami testowales onkyo tx 8150 ???
tak sie skalada ze chce wlasnie go kupic i stworzyc zestaw z Zensor 3

Najpierw wszystkie wymienione zrodla testowalem z kolumnami Pylon Saphire 25 (podobno najbardziej neutralne) i tutaj bylo slychac juz wyrazna roznice, tak jak napisalem w poprzednim moim poscie. Nastepnie podlaczalismy jeszcze Zensory 7 i Tannoy XT8F. Jak dla mnie to wszystkie 3 zestawy kolumn zagraly bardzo podobnie, oczywiscie zauwazalnie inaczej jednak nie w takim stopniu jak w przypadku wymienionych zrodel dzwieku.
Przed odsluchami, po kilku godiznach lektury internetowej rowniez bylem nastawiony na Onkyo, jednak potwierdze to co wiekszosc ludzi mi polecalo - nie ma co kupowac w ciemno, odluch i subiektywne odczucia przede wszystkim (nawet cena nie ma co sie sugerowac, bo jak sie okazalo w moim przypadku najbrdziej mi sie spodobaly najtansze z przesluchiwanych kolumn). Naprawde warto sie przyjrzec tej Yamaha RN602 jesli mialaby glownie grac gitarowe, rockowe kawalki - nie ma porownania z Onkyo, a cenowo i funkcyjnie bardzo podobnie. Wlasciwie to TX8150 gral jeszcze w miare dobrze (w mojej amatorskiej opinii) w przypadku np. takiej muzyki jak Massive attack, czy innych spokojnych utworach, jednak rockowa muzyka brzmiala na nim po prostu plastikowo i nijak.

Napisano (edytowany)

Haha, no widocznie wybralem sobie bardzo rozne dzwiekowo sprzety - tak to widze icon_wink.gif
Kolumny oczywiscie tez graly nieco inaczej, jak juz wspominalem, jednak glowna roznice moim skromnym zdaniem zrobily w tych konfiguracjach same zrodla.
Szczerze mowiac, nigdy wczesniej nie przypuszczalem, ze jedna i ta sama plyta moze zagrac w tak rozny sposob na roznych sprzetach. Czlowiek uczy sie cale zycie icon_wink.gif Balbym sie teraz posluchac czegos z jeszcze wyzszej polki, bo byc moze okazaloby sie, ze to co wlasnie kupilem i jestem z tego bardzo zadowolony, nagle jak za pomoca czarodziejskiej rozdzki okazaloby sie niewystarczajace icon_biggrin.gif

Edytowano przez RoRo
Napisano (edytowany)

Niestety nie, udalo mi sie polaczyc raz jeden jedyny (od tak sie udalo, nic nie grzebalem w ustawieniach nawet) i wowczas wszystko smigalo elegancko. Pozniej juz wszelkie proby byly bezskuteczne. Nie ma za bardzo czasu na to teraz, a niestety sprzet kupowalem w salonie jakies 300km od domu, wiec kwestia podjechania nie jest taka prosta teraz.

Edytowano przez RoRo
  • 2 months later...
Napisano

Ok juz mi brak cierpliwosci.

NA6005 - sprzedam za pol darmo, chetni pisac na priv. (szukalem pobieznie bez sukcesu - jest tu na forum jakis dzial z ogloszeniami kupna/sprzedazy?)

Niby wszystko dziala, jednak Spotify connect to totalna porazka. Moze to moj router jest powodem tych problemow, jendnak juz nie mam sily sie z tym bawic. Serwis juz przestal odpisywac na moje maile - jedyne co mi doradzili to reset do ustawien fabrycznych badz sprawdzenie lacza internetowego. Teraz zaluje ze go nie oddalem do sklepu zaraz po zakupie...

Napisano

@Artur, zamiast sprzedawać za pół ceny, pojedź jednak do salonu. Poproś niech Ci pokażą, jak się wszystko ustawia. Że to nie jest wada. W przeciwnym razie możesz zażądać zwrotu pieniędzy albo innego, sprawnego urządzenia. Być może to tylko jakaś drobnostka i wszystko będzie dobrze. Szkoda tracić tyle pieniędzy na odsprzedaży. Masz ich za dużo?

Napisano

Proponuje wyłączyć szyfrowanie w routerze.Spróbuj z otwarta siecią.

Dnia 30.05.2017 o 19:51, medan napisał:

Też jestem z trójmiasta i też szukam Onkyo-tx8150 , gdzie umawiałeś się na odsłuch sprzętu ?

Cinematech we Wrzeszczu