maniu Napisano 1 lutego 2017 Udostępnij Napisano 1 lutego 2017 Witam, co raz bardziej kusi mnie na wymianę moich STX F-200 które mi się już totalnie osłuchały. Proszę o propozycje Pokój : 25 m2Wzmacniacz : AA-xi60Źródło: CD i smart tv przez DAC w wzmakuMuzyka: Od Soul przez Rock do Elektroniki, także szeroki zakres, chcę by dobrze było słychać wokale Dźwięk: Lubie ocieplony, wypełniony, bez nachalnej góry, Fajnie jak BAS REFLEX będzie z przoduKolumny używaneChcę poprostu usłyszeć zauważalną różnice w jakości od moich F-200, chyba że w tej randze cenowej różnicy wielkiej nie usłyszę ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 1 lutego 2017 Udostępnij Napisano 1 lutego 2017 Na razie znalazłem tylko takie kolumny jak poniżej. Ruark są świetne, więc Ci je musiałem pokazać, choć nie wiem czy się wpasują w Twoje potrzeby. Bo są dość wrażliwe na towarzyszącą elektronikę. Ale jak już zagrają, to paluszki lizać. Kolumny mało u nas znane. Gdyby były bardziej pewnie kosztowałyby z połowę więcej.Jakby co nie namawiam, sam się musisz zastanowić.Dali na pewno są o wiele bezpieczniejsze. Ale też mniej wyrafinowane. http://allegro.pl/ruark-talisman-nic-dodac...6698263500.htmlhttp://allegro.pl/kolumny-dali-450-i6699131409.html#thumb/4http://allegro.pl/kolumny-stereo-dali-400-...6690611783.htmlhttp://allegro.pl/kolumny-stereo-dali-450-...6686745782.htmlhttp://allegro.pl/solidne-dunskie-kolumny-...6696005254.htmlhttps://www.olx.pl/oferta/dali-450-kolumny-...html#b867ac6fcc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 1 lutego 2017 Udostępnij Napisano 1 lutego 2017 Spory wybór wszelkich Dali , ale w sumie dobrze (pasują do opisu) bo można sobie posłuchać niemal w każdym rejonie kraju... dodam Dali concept 6 ( bo chyba jesteś o ile pamiętam gdzieś z południa?) i Canton http://allegro.pl/kolumny-canton-ergo-rc-s...6697026627.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profi Napisano 1 lutego 2017 Udostępnij Napisano 1 lutego 2017 Wspomniane Cantony Ergo RC-S oferowane są bez kontrolera (powinien być taki ze skokową regulacją tonów niskich i wysokich), a model ten to następca Ergo SC-S które ostatnio również są do wzięcia (LINK). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 1 lutego 2017 Udostępnij Napisano 1 lutego 2017 No i raczej Cantony nie będą miały dźwięku jaki opisał Maniu, że chce uzyskać? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu Napisano 2 lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 2 lutego 2017 Rozumiem że Dali to dobry wybór ? Czy jest to przeskok jakościowy od moich f-200 czy raczej kosmetyka ? i warto zbierać wiecej siana ?Mam też ofertę na Indiana Line Tesi 560, czy to dobre kolumny do mojego pokoju i wzmacniacza ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 2 lutego 2017 Udostępnij Napisano 2 lutego 2017 Te kolumny to 3 klasy wyżej od tych stx. Wiec różnica będzie w każdym zakresie.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 2 lutego 2017 Udostępnij Napisano 2 lutego 2017 Ja bym wolał zaryzykować z Ruark. Ale jak napisałem, Twój wybór.Dali będą dobre. Moim zdaniem lepsze niż STXy, nie tak krzykliwe a pełniejsze, przyjemniejsze i jednak lepsze jakościowo.Każdy ma inne kryteria, ale moim zdaniem nie będzie to tylko kosmetyka.Indiana Line też są fajne, ale trochę suche w brzmieniu. Z Pioneerem pewnie fajniej by zagrały. Składać na lepsze kolumny zawsze można jeśli ma się takie możliwości. Możesz składać na Canton SC'l lub inne ale z modułem Control Unit. I na pewno nie są to kolumny do tych wzmacniaczy, które masz.Pewnie trzeba by sprzedać obydwa, trochę dołożyć i byłby dobry wzmacniacz do nich. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu Napisano 3 lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 3 lutego 2017 ok czyli będę polować na DALI 400-450. Niestety muszę odłożyć zakup, zajrzałem dziś w dowód auta i czeka mnie ubezpieczenie. Aż boje się tych nowych stawek do tego rozrząd też woła o wymianę. Także taki kombos samochodowy Aha jeszcze jedno. Czytam że Dali 450 mają dość ciemną górę czy w połączeniu a moim wzmacniaczem który ma wycofaną górę nie będzie jej za mało ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 lutego 2017 Udostępnij Napisano 3 lutego 2017 Poszło 20-30 procent do góry.Mam to samo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 3 lutego 2017 Udostępnij Napisano 3 lutego 2017 Jeśli się boisz, że góra będzie za bardzo schowana, to kup Ruarki Dali 400 ma bardziej wyeksponowaną w stosunku do 450. A jakby tego było mało dasz kable ze srebrem, typu QED albo jakieś jaśniejsze, typu Chord i powinno być dobrze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu Napisano 10 lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 10 lutego 2017 Na allegro pojawiły się Zensor 5 za 1500 zł, czy jak będę kupował kolumny to warto brać je także pod uwagę i szukać ? Z opinii wiem że Zesnor 7 to bardzo dobre kolumny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celdur Napisano 10 lutego 2017 Udostępnij Napisano 10 lutego 2017 Zensor 5 kosztują 1500 zł za sztukę. Jeśli ktoś tego nie podał na aukcji to celowo wprowadza w błąd.Chyba że mówisz o używanych.Nastomiast zdecydowanie ciekawszym wyborem byłyby Monitor Audio Bronze BX5 (nowe 1800 zł)Ale to musisz posłuchać i ocenić, które do Twojego gatunku będą lepsze.Gdzie takie dobre opinie o 7' krążą? oprócz recenzji branżowych.Ja czytałem zupełnie co innego, ale jak wiadomo każdy ma inne ucho, Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 10 lutego 2017 Udostępnij Napisano 10 lutego 2017 Nawet jak są za 1500zł używane to raczej nie w ten metraż i nie w tych klimatach muzycznych, oczekiwaniach. To małe kolumienki oparte na dwu 13kach w "midbasie" o delikatnym, mało ofensywnym brzmieniu. Cytat Gdzie takie dobre opinie o 7' krążą? oprócz recenzji branżowych. Co do tego gdzie krążą nie będę się odnosił, niemniej 7 względem tych 5 to inny świat. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu Napisano 10 lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 10 lutego 2017 Chodzi o używane, cena 1600 za pare:Zensor 5 używaneOk, dzięki za szybka odpowiedź Narazie zostaje przy Dali 450, czekam aż jakieś pojawią się w WLKP i może skocze na odsłuch Kusi mnie kupić już jakiś kolumny, ale muszę ogarnąć finansowo to auto Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 lutego 2017 Udostępnij Napisano 11 lutego 2017 Cena dobra, ale kolumna słaba. Nie polecam.4502 to o klasę wyższe granie. Zensor 7 także. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robercuss Napisano 11 lutego 2017 Udostępnij Napisano 11 lutego 2017 Może trochę nie w temat, ale jakby jednak w Wielkopolsce kolega chciał posłuchać Cantonów SC-S to zapraszam. (SC-L) też mam, ale to już inna kasa z resztą nie są na sprzedaż, ale posłuchać można Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu Napisano 13 lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 13 lutego 2017 a gdzie w WLKP ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robercuss Napisano 13 lutego 2017 Udostępnij Napisano 13 lutego 2017 Poszlo na pw Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts