S4Home Napisano 16 maja 2017 Udostępnij Napisano 16 maja 2017 Możesz go zmodyfikować i zostawić pusty. Moderacja usunie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 16 maja 2017 Udostępnij Napisano 16 maja 2017 Wid - jak napisał S4Home: edytuj swój post i wpisz "DO USUNIĘCIA", a następnie zgłoś Administratorowi/Moderatorom i zostanie usunięte. Użytkownik nie ma możliwości kasowania swoich postów. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wid Napisano 29 maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 29 maja 2017 S4Home podesłałem priv Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wid Napisano 7 czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 7 czerwca 2017 Na ten moment sprawa wygląda tak że najprawdopodobniej na pewien okres będę miał pożyczony amplituner Denon AVR 1910 , będzie on podłączony z kolumnami Heco 900 (jakiego brzmienia się spodziewać ?>) do tego źródło to będzie laptop na 100% i najprawdopodobniej będzie do tego zestawu dołączony Cambridge Dacmagic 100. W niedalekiej przyszłości dojdzie wzmacniacz : i tutaj na ten moment wybór padł na Yamahe ax-596 (chyba że amplituner pogra troszkę dłużej to w tedy będę zbierał na coś lepszego) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wid Napisano 27 czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 27 czerwca 2017 Heco kupione i jest w trakcie wygrzewania Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 czerwca 2017 Udostępnij Napisano 30 czerwca 2017 Nie bardzo łapie gdzie znajdzie się ten Cambridge? Komp - USC - Cambridge - Analog - amplituner? W ten sposób to dobrze. Bo Denon 1910 z Heco 900 to mocno ciepły dźwięk. Nieco schowany u góry. Koniecznie włącz Audyssey Dynamic EQ i Dolby Volume. Pewnie delikatne podbicie góry także się przyda. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wid Napisano 30 czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 czerwca 2017 No w tym momencie mam podpiętego lapka przez hdmi do amplitunera. Zastanawiałem się nad Dacmagic i w tej kolejności co pisałeś chciałem go podłączyć. Narazie ogarniam ten amplituner , musze znaleźć te opcje, posiada może ktoś instrukcje obslugi pdf do niego ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wid Napisano 15 lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 15 lipca 2017 czy znacie taki o to DAC E-MU 0204 USB przeczytałem w innym wątku że jest to alternatywa do DAC 100 , spotkał się ktoś z nim ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 lipca 2017 Udostępnij Napisano 17 lipca 2017 Nie znam niestety. Alternatywa cenowa czy jakościowa? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wid Napisano 25 lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 25 lipca 2017 raczej cenowa , po prostu szukam czegoś tańszego, ale i tak czuje że skończy się na dac 100.. reasumując : Dac 100 ? Kolumny Heco 900 Wzmacniacz - i tutaj budżet wzrasta do 1500 (w grę wchodzi używka ) co polecicie ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 lipca 2017 Udostępnij Napisano 26 lipca 2017 Dac100 bardzo pasuje do heco. Wzmak nowy Yamaha as501, używany audiolab 8000a. Napisz do nas o cene daca i przestaniesz mieć wątpliwości Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wid Napisano 28 lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 28 lipca 2017 czy ten audiolab jest dostępny jeszcze gdzies? Przeglądałem i z ofertami kiepsko Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 1 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 1 sierpnia 2017 Nowy? Nie ma szans. Byk uz później 8200 teraz 8300 i już widać nowy model na horyzoncie. Musisz szukać używanego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wid Napisano 31 października 2017 Autor Udostępnij Napisano 31 października 2017 (edytowany) DAC magic 100 kupiony! Kolejna rzecz w zestawie ! Zostaje na koniec wybór wzmacniacza , odsłuchiwałem w s4home yamahe a-s501 , podobało mi się ale za namową jednego użytkownika z forum skłaniam się ku a-s700. Przeglądałem forum i trafiłem jeszcze na nad c356 . Czym różnią się te wzmacniacze jaką mają charakterystykę ? Ktoś coś może więcej na ten temat się wypowiedzieć . Przeglądając aukcje to Yamaha jest w miarę dostępna , ale z nadem to już jest problem większy... S4Home jest możliwość odsłuchu uu was tych dwóch wzmacniaczy ? Dodam że max na wzmacniacz chciałbym przeznaczyć 1200-1300 zł (używany) Edytowano 31 października 2017 przez wid Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 1 listopada 2017 Udostępnij Napisano 1 listopada 2017 Hej. As700 to już nie produkowany model. U nas możesz odsłuchać nowy as701. Zapraszam. As700 dostaniesz w okolicach tysiaka. Z kolei nad 356 który z nich jest zdecydowanie najlepszy, zapomnij. Jeśli ktoś by go sprzedawał za 1400 zł to znaczy że desperat albo ogłoszenie trefne. 356 jest pod każdym kątem lepszy. As701 jest na poziomie nada 326 tylko że brytyjsko kanadyjska konstrukcja nie ma żadnego daca, dlatego cennikowo jest tańsza. Jego tez u nas odsluchasz. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi Szczecin Napisano 2 listopada 2017 Udostępnij Napisano 2 listopada 2017 Pełna zgoda. Trzeba jednak pamiętać, że nie raz wzmacniacz lepszy pod każdym kątem przegrał odsłuch, ze względu na subiektywne odczucia słuchacza. Lepiej zawsze sprawdzić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 2 listopada 2017 Udostępnij Napisano 2 listopada 2017 Do Ca dacmagic szukaj cieplejszego wzmacniacza, gęściej grającego, bardziej soczystego. Obawiam się, że z yamahą będzie za jasno. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 2 listopada 2017 Udostępnij Napisano 2 listopada 2017 Top hi-fi Pełna zgoda. Macie rację. Pod warunkiem że taki klient faktycznie podejdzie do odsłuchu rzeczowo. Nie będzie miał w głowie recenzji, testów czy opinii innych. Zgadzam się. Trafna uwaga! Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wid Napisano 3 listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 3 listopada 2017 (edytowany) 14 godzin temu, 1Ender napisał: Do Ca dacmagic szukaj cieplejszego wzmacniacza, gęściej grającego, bardziej soczystego. Obawiam się, że z yamahą będzie za jasno. czyli np NAD ? Odsłuchiwać na pewno będę u S4home dodam że będzie to grać z Heco 900 Edytowano 3 listopada 2017 przez wid Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 3 listopada 2017 Udostępnij Napisano 3 listopada 2017 (edytowany) Weź to na swoje ucho, bo że jasno wcale nie musi być źle. Akurat Tobie może się podobać. Ale przy dłuższych odsłuchach dźwięk może męczyć. Weź ze sobą płytkę 10 utworów które dobrze znasz. Pół dobrze nagranych a pół źle. Jeżeli tych złych nie da się słuchać to wzmacniacz/kolumny odpuszczasz i przechodzisz do kolejnego/ch. Posłuchaj kilku wzmacniaczy na tych samych kolumnach, różnie grających nawet tych skrajnie Np zimno, neutral, ciepło grające. Później zmień kolumny. Rób sobie notatki. Szkoda, że nie mają Phonarów, ja znalazłem takie, które mi odpowiadają nie męczą i można słuchać godzinami. Są mocno ciemniejsze i odrobinę cieplejsze od wcześniejszych Phonarów, które miałem. Są to kolumny dość podatne na modyfikacje i dość tanie - zależy od serii. Edytowano 3 listopada 2017 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wid Napisano 3 listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 3 listopada 2017 już byłem w Oświęcimiu na odsłuchach, kolumny już u mnie grają , dac też już jest. Zostaje dobór wzmacniacza .Narazie gra to z amplitunerem Przesłuchiwałem już yamahe a-s501 , denona 720 , pioneera a-30. Yamaha była mi najbliższa , dlatego chciałbym przesłuchać a-s701 i ewentualnie kupić używkę a-s700. Do tego zestawienia chciałbym przesłuchać nada, którego jeszcze nie słyszałem a bardzo jestem ciekaw jakie ma brzmienie. Jeśli as701 jest na poziomie nada c326 , to raczej będę wybierał pomiędzy tymi dwoma. Tylko że jak szukałem nada na aukcjach to też mało jest tego modelu . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 3 listopada 2017 Udostępnij Napisano 3 listopada 2017 A nie było nada w Oświęcimiu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 listopada 2017 Udostępnij Napisano 3 listopada 2017 No właśnie? Mnie nie ma w tym tygodniu w salonie. Ale i AS701 i NAD 326 BEE są normalnie na stałe dostępne. Co mówił kolega? Jeśli nie było to chwilowa sprawa Miło spędziłeś czas?:) Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wid Napisano 3 listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 3 listopada 2017 w zasadzie nie mam pojęcia dlaczego nada nie odsłuchałem . Chyba tak mi się Yamaha spodobała ;p bardzo miło , fachowa pomoc ! Dlatego kolejny odsłuch znowu u Was Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pumpurek Napisano 3 listopada 2017 Udostępnij Napisano 3 listopada 2017 Mogę podesłać Yamaha AS-700 do odsłuchu, myślę że się idealnie wpasuje. Ew. zapraszam do Myślenic. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts