kestrel972 Napisano 18 kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2017 Witam wszystkich ,jestem nowy na forum i jak w temacie przymierzam się do kupna subwoofera.Poprzednie dwa mnie zawiodły (tonsil activ 100 i obecny jamo 200). W gronie faworytów mam Taga tsw-200 klipsch sw-12 klipsch sw-110 Chodzi o kino domowe , czy jest różnica między sw-12, a sw-110 na czyją korzyść i czy Taga tsw -200 to dobry wybór kierowałem się opiniami na ceneo. Proszę o odpowiedź kolegi który ma tSW-200 , bo bardzo mało piszą na temat tego suba. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 18 kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2017 Dzień dobry. podaj proszę więcej informacji - jaka jest pełna konfiguracja Twojego systemu (jakie głośniki, amplituner), jak duże masz pomieszczenie odsłuchowe, w jakim budżecie chciałbyś się zmieścić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kestrel972 Napisano 19 kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2017 Przody mam stare podstawkowe Tannoy , amplituner Onkyo 608 , metraż 22m2 , budżet na subwoofer to max 1500zł. Faworyt to Taga Tsw-200 ma dużo dobrych opini , jedna osoba pisała że wygrał z Klipsch sw-110 co byście zaproponowali. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2017 Taga to od razu odpuść. Z tych 3 super wypada sw110. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kestrel972 Napisano 19 kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2017 (edytowany) Dlaczego nie TAGA ? proszę o jakieś konkrety,wiem że wszyscy skazują ją na straty ale mało się o tym subwooferze mówi. Jeśli chodzi o Klipsch to czemu sw-110 jest lepszy od sw-12 który ma większy głośnik,czy różnica jest tak duża że warto dopłacać parę stów więcej,chodzi o kino domowe. Edytowano 21 kwietnia 2017 przez RoRo Korzystaj z funkcji EDYTUJ by uzupełnić swój post - zamiast pisać swoje posty jeden po drugim. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2017 Taga wychodzi dobrze na papierze. Jeśli ta informacja to mało to zadzwoń albo go kup 110 ma lzejsze membrany a sama ich wielkość nie jest wyznacznikiem ich jakości Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kestrel972 Napisano 21 kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2017 Tylko że w tej chwili Taga Tsw-200 wychodzi prawie dwa razy drożej od Klipsch sw-110 , który według opini niektórych przegrał z Tsw-200,a to daje dużo do myślenia, czy ktoś z forumowiczów ma Taga Tsw-200 i mógłby coś na ich temat napisać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 23 kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2017 Taga TSW200 - 1299 zł Klipsch SW110 - z miedzianą mambraną 2199 zł z czarną 1799 zł. ? Strzelam że jeśli ktoś na forum ma sub powyżej 1000 zł to nie jest nim Taga. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robigame Napisano 2 maja 2017 Udostępnij Napisano 2 maja 2017 Sub Magnata 6725a sobie jeszcze sprawdź.Jest bardzo dobry. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kestrel972 Napisano 2 maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 2 maja 2017 (edytowany) A czy Taga Tsw-200 jest bardzo zły, pytam bo właśnie go testuję a nie mam innego punktu odniesienia, według mnie ma wielką moc ale nie potrafię określić czy gra dobrze bo dudni, na razie go ustawiam. Edytowano 2 maja 2017 przez kestrel972 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 2 maja 2017 Udostępnij Napisano 2 maja 2017 Kestrel nie jestem jakimś fanem kina ale od czasu do czasu tu zaglądam. Po co radzisz się na forum jak i tak dalej trwasz przy swoim. S4H mowi, że Taga jest be to jest be. Jak upierasz się przy swoim to weź Tagę i tyle. Po co tracić czas. Co znaczy ma wielką moc? W stosunku do czego? Buczy Ci, a nadal obstajesz przy swoim. Ehhhh Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kestrel972 Napisano 2 maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 2 maja 2017 1 godzinę temu, audiowit napisał: Kestrel nie jestem jakimś fanem kina ale od czasu do czasu tu zaglądam. Po co radzisz się na forum jak i tak dalej trwasz przy swoim. S4H mowi, że Taga jest be to jest be. Jak upierasz się przy swoim to weź Tagę i tyle. Po co tracić czas. Co znaczy ma wielką moc? W stosunku do czego? Buczy Ci, a nadal obstajesz przy swoim. Ehhhh Nie pisałem że buczy,tylko dudni a moc czuć bo ustawiłem głośność na godzinę 9 i to wystarcza (po kalibracji mikrofonem) tak jak pisałem nie kontrolowane dudnienie, nie wiem czy to normalne czy to można ustawić.Porady szukam bo mam jeszcze tydzień na sprawdzenie, a nie wiem czy jest aż tak duża różnica na korzyść Klipscha SW110, żeby dopłacić tyle. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 maja 2017 Udostępnij Napisano 3 maja 2017 Ja nie jestem wyznacznikiem ale dla siebie bym tego suba nie wybrał. Klipscha czy też wspomnianego magnata 6725 owszem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kenczorf Napisano 30 listopada 2017 Udostępnij Napisano 30 listopada 2017 Temat stary, ale komuś się może przyda. Co prawda mam TSW-90 ale też mi dudni. Jak dla mnie jakośc dźwięku jest słaba. Do filmu jeszcze ok, jeśli nie oglądamy tak głośno jak w kinie. Do muzyki słabo. Jak słucham cicho to sygnał jest za słaby, żeby go wybudzić. Jak głośniej to preferuje bez suba bo brzmi słabo. Przydaje się tylko na imprezy, bo jak puszcze pełne pasmo przy dużej głośności na głośniki 606SE to zaczynaja charczeć. Oprócz dudnienia wg mnie gra płytko - niema tej głębi co być powinna. Teraz myślę o Magnacie 6725a choć nie bylo mi dane go posłuchać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GleNinja Napisano 30 listopada 2017 Udostępnij Napisano 30 listopada 2017 polecam Klipsch R12-SW Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 listopada 2017 Udostępnij Napisano 30 listopada 2017 Nie no serio o ile kolumny 606 są wręcz wybitne w swojej cenie. O tyle suby to produkt bardzo bardzo bardzo ... Wiadomo, słaby Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts