Adam Warski Napisano 7 czerwca 2017 Udostępnij Napisano 7 czerwca 2017 Szukam amplitunera do obsługi TV, PS4, innych konsoli, z radiem, spotify, airplayem itd. i obsługą 5.1. Tutaj wybór jest całkiem duży. Zależy mi jednak na wielu strefach. O ile obsługa multi-zone jest, to ogranicza sie to do dwóch stref zasilanych. Pytanie jednak, czy są może amplitunery które potrafią bezprzewodowo obsłużyć więcej stref? Znalazłem np. Yamahę RX-V681 (https://usa.yamaha.com/products/audio_visual/av_receivers_amps/rx-v681_u/index.html) - swoją drogą czy warta polecenia? - która obsługuje dwie strefy i dodatkowo "Add audio in up to 9 additional rooms with MusicCast". Czy oznacza to, że te max 9 dodatkowych pokoi musi odgrywać to samo co jedna z dwóch stref? Czy może coś innego? Dziękuje za wskazówki i pozdrawiam! Adam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 7 czerwca 2017 Udostępnij Napisano 7 czerwca 2017 Obsługa wielu stref to domena skomplikowanych systemów wielostrefowych. W amplitunerze kina domowego główną funkcją jest odtwarzanie wielu kanałów kina domowego - pięciu, siedmiu, dziewięciu itd. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PromatAudio Napisano 7 czerwca 2017 Udostępnij Napisano 7 czerwca 2017 Klasyczne amplitunery kinowe mogą zapewnić 1-2 dodatkowe strefy na kablu (kosztem kanałów w kinie). Dodatkowo niektóre modele zapewniają kolejne strefy bezprzewodowe: Onkyo/Pioneer - FireConnect czy Yamaha - Music Cast. Są też typowe systemy multiroom o których wspomniał @rms.pl. Poczytaj o DTS Play-Fi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam Warski Napisano 8 czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 8 czerwca 2017 Dziękuje za odpowiedzi! Doczytm o DTS Play-Fi :). Chodzi mi właśnie o systemy typu FireConnect czy Music Cast - czy odtwarzane bezprzewodowo dźwięk musi pochodzić z jednej z stref, czy tworzy oddzielną strefę? Niestety nie jest to jasne z opisów producentów ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 8 czerwca 2017 Udostępnij Napisano 8 czerwca 2017 Myślę, że powinieneś wybrać się do jakiegoś salonu i poprosić o prezentację jak taki system działa w praktyce. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 czerwca 2017 Udostępnij Napisano 13 czerwca 2017 Witaj, Masz Amplitunery Yamahy z funkcją Music Cast gdzie 3 strefę obsługujesz bezprzewodowo. Oraz amplitunery Denona gdzie podobnie działa Heos. Jednak moim zdaniem jakość i cena stawia systemy Yamahy wyżej. W Przypadku pytań lub wycen zapraszam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts