Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć, szukam sprzętu muzycznego do salonów z biżuterią. Na razie skłaniam się ku głośnikom bezprzewodowym, jako że muzyka odtwarzana będzie z programu na laptopie. Muzyka (swingowa) ma być jedynie delikatnym tłem, sączyć się, żeby wprowadzać spokojną dobrą atmosferę, ale jakość musi być dobra, żeby nie skrzeczała i nie denerwowała. 

Nie znam się na tym kompletnie, będę wdzięczna za porady przekazane w prostych niespecjalistycznych słowach ;) 

Pozdrawiam
Alina

Napisano

Dzień dobry.

Jesli zależy Ci na wygodzie i beawaryjnisci systemu, spójrz proszę na jeden z systemów nagłośnienia Sonos lub Denon Heos. Obsługa każdego z zestawów jest wyjątkowo prosta poprzez aplikacje na telefonie lub tablecie iOS lub Android, w dowolnym momencie możesz dołożyć kolejny głośnik lub głośniki, każdy z nich możesz osobno sterować,ustawiając np. inny poziom głośności w poszczególnych strefach salonu.

W praktyce możesz zbudować zestaw nagłośnienia na bazie głośników typu Sonos Play:1 lub Denon Heos 1 HS2 lub na wzmacniaczach strefowych Denon Heos Amp HS 2 i Sonos Connect Amp oraz innych, dedykowanych głośnikach. To już kwestia indywidualnych preferencji oraz rozmowy.

Zapraszam serdecznie do naszego salonu, ewentualnie proszę o kontakt telefoniczny i rozmowę z Marcinem Graczykowskim, który udzieli wszelkich informacji.

Napisano

Witaj Alina.

W celu dobrego doradzenie Ci sprzętu niezbędne są inne informacje. Napisz więcej informacji odnośnie swoich oczekiwań i przede wszystkim podaj informacje jaki masz budżet na całość sprzętu. Dobrze by było byś wrzuciła mimo wszystko plan salonu oraz przydało by się kilka zdjęć wystroju bo widzę, że w przypadku twojego audio będzie bardzo istotny jego wygląd. Podaj jeśli możesz z jakiego programu do odtwarzania muzyki korzystasz: spotyfie, tidal, pliki własne? Jakie jeszcze informacje potrzebujemy by dobrze Ci doradzić znajdziesz w temacie o pierwszym poście lub w tematach innych użytkowników ( zerknij jak opisali swoje potrzeby w pierwszym poście).

Napisano (edytowany)

Ostatnio chodziłem do dość dużego klubu tańca, gdzie w narożnikach sufitu były podwieszone cztery kolumny podłogowe i grało to tak jak trzeba.

Nie wiem jak grają głośniki z propozycji @Q21 ale jedną z opcji byłoby podobne podwieszenie np. monitorów, choć pewnie jakość i natężenie dźwięku w sklepie nie musi być tak wysoka jak w klubie.

Edytowano przez Majtek2013
Napisano

Witaj,

Jeśli salon jest już wykończony i nie ma możliwości zastosowania niewidocznych głośników sufitowych lub ściennych to faktycznie opcja Sonosa wydaje się być najbardziej sensowna.

Mona je dowolnie rozszerzać, modyfikować a i jakość dźwięku nie odstaje. Jako tło na pewno wystarczy. Do tego są dość zgrabne.

Ewentualnie bardzo designerskie głośniki od Yamahy. Model LSX170 jest przeceniony obecnie z 2150 zl na 800 zl. I do tego wygląda jak salon z biżuterią :)

Pozostaje do dyspozycji.

• 3 weeks later...
Napisano

Bardzo Wam wszystkim dziękuję. Okazało się, że budżet był jednak nieco mniejszy niż zakładałam w głowie :) i pozostaliśmy przy niewielkich bezprzewodowych głośnikach Philipsa. Sprawdzałam je ostatnio w salonie i po ustawieniu ich w dwóch przeciwległych kątach salonu powstało naprawdę zaskakująco dobre stereo. A i swing nie skrzypi, więc chyba zdały egzamin. 

Pozdrawiam i dzięki za odzew!