Velaxin Napisano 12 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2017 Witam, szukam kina domowego do 3000 zł, pytam w sklepach ale tam wiadomo polecają to co mają w planie albo co droższe. Kino będzie wykorzystywane głównie do filmów muzyki typu spotyfy. Pokój jest mniej więcej w kwadracie lecz przednie głośniki muszę stać blisko telewizora gdyż z jego prawej strony jest mała garderoba. Ważne żebym mógł połączyć się z urządzeniem poprzez Bluetooth. Myślałem kiedyś może nad jakimś denondem z głośnikami eltax. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GleNinja Napisano 12 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2017 Głośniki eltax - grają co najmniej średniawo myślę, że bardziej byłbyś zadowolony z Quadral Quintas 6500 - zagrają o niebo lepiej http://s4home.pl/produkt/quadral-quintas-6500/ do tego jakiś tanszy amplik denona np taki http://s4home.pl/produkt/denon-avr-x540bt/ Ogólnie mala kwota by poszaleć z ampli i zestawem 5kolumn - a i tak do kina musi być sub- choć myślę, żejak zapytasz o rabat to moze ci i na suba starczy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velaxin Napisano 13 sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2017 Co do subufera to oddzielny budżet na to będzie. Co do amplitunera nie upieram się przy denonie jestem otwarty na propozycję Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GleNinja Napisano 13 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2017 ale to się nie ma co upierać - ogranicza cię budżet. moim zdaniem warto poczekać, dozbierać jakieś 4500-5000zł i kupić sobie dużo lepszy zestaw 5.1 z dobrym subem wtedy branżowcy będą mogli się wykazać, w tej kwocie - lekko ujmując - nie bardzo mają jakiekolwiek pole manewru Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 14 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 14 sierpnia 2017 W tej cenie tylko stereo. Kino domowe to taka liczba kompromisów, że szkoda gadać. PS Warto byłoby też poprawić posty, tak aby marki były pisane poprawnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 14 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 14 sierpnia 2017 Dzień dobry. Budżet niestety nie jest duży, natomiast biorąc pod uwagę Twoje preferencje zaproponowałbym kompletny zestaw Yamaha RX-V483 / NS-F51 / NS-P51. Oczywiście zestaw taki będzie wiązał się z pewnymi kompromisami w kwestii jakości dźwięku przede wszystkim podczas odsłuchu muzyki, jednak przy założonym budżecie myślę że niczego lepszego nie znajdziemy. Zestaw zawiera ponadto bardzo nowoczesny, bogato wyposażony amplituner. Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, w przypadku pytań oraz specjalnej oferty cenowej dla forumowicza oczywiście służę pomocą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velaxin Napisano 15 sierpnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 15 sierpnia 2017 17 godzin temu, Q21 napisał: Dzień dobry. Budżet niestety nie jest duży, natomiast biorąc pod uwagę Twoje preferencje zaproponowałbym kompletny zestaw Yamaha RX-V483 / NS-F51 / NS-P51. Oczywiście zestaw taki będzie wiązał się z pewnymi kompromisami w kwestii jakości dźwięku przede wszystkim podczas odsłuchu muzyki, jednak przy założonym budżecie myślę że niczego lepszego nie znajdziemy. Zestaw zawiera ponadto bardzo nowoczesny, bogato wyposażony amplituner. Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, w przypadku pytań oraz specjalnej oferty cenowej dla forumowicza oczywiście służę pomocą. Oglądałem wczoraj w Saturnie nieco starszy model amplitunera 481, https://saturn.pl/rtv-i-telewizory/kino-domowe-yamaha-rx-v481-pure-acoustics-nova-6-czarny I do tego jakiś mały sub? Co Ty na to? A może to https://saturn.pl/rtv-i-telewizory/kino-domowe-yamaha-rx-v481-ns-f51-ns-p51-czarny. Wiecie co do jakości ja też melomanem nie jest więc super ekstra jakość nie jest potrzebna i zdaje sobie sprawę że za tą sumę szału nie będzie. A chciałem żeby doradził mi ktoś wybrać jednak w tym przedziale dobry zestaw. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 15 sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 15 sierpnia 2017 Witaj, W tej cenie faktycznie Yamaha 381/383 albo nowy Denon 540 i komplet kolumn Quadral 6500 lub Taga 606V3. Do suba uzbieraj i system kinowy jest. Pure Acustic i NS 51 to porażka. Quadrale to kolumny o klasę lepsze. Możesz je sprawdzić u siebie w domu. Zapraszam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts