MobyDick Napisano 31 grudnia 2017 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2017 Niestety tak to jest jeśli ma się dobrze dobrane kolumny ze sprzętem do naszego gustu , w naszym pokoju. W przeciwnym wypadku trzeba chwytać za gałki i nie zgrywać audiofila, co to nie potrzebuje regulatorów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mistrzu Napisano 31 grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 31 grudnia 2017 Mistrzu powiem tobie tak przestań kręcić gałkami i daj temu pograć,najlepszy dźwięk będzie i tak bez korekcji,chyba że lubisz Dysko to musi cykać i pukać Niee zle to sprecyzowalem - korekta ustawienia kolumn spowodowala poprawe basu - galek nie ruszam, mam caly czas wlaczony direct Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 31 grudnia 2017 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2017 No to tak 3mać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mistrzu Napisano 27 marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 27 marca 2018 Chciałbym odświeżyć wątekOd dwóch miesięcy cieszę się skompletowanym stereo. Konfiguracja wygląda następująco:Wzmak cambridge audio 840aKolumny heco 1000Cd - glownie jako dac do Tidala - Hk 970Jestem zadowolony z brzmienia ale zastanawiam sie co ulepszyć Mysle że chciałbym usłyszeć lepsze wokale, bardziej dynamiczny i barwny dźwięk. Co podpowiecie?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 27 marca 2018 Udostępnij Napisano 27 marca 2018 może jakiś DAC ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Jankowski Napisano 27 marca 2018 Udostępnij Napisano 27 marca 2018 Może Hegel HD11 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 27 marca 2018 Udostępnij Napisano 27 marca 2018 16 minut temu, Mistrzu napisał: Chciałbym odświeżyć wątek Od dwóch miesięcy cieszę się skompletowanym stereo. Konfiguracja wygląda następująco: Wzmak cambridge audio 840a Kolumny heco 1000 Cd - glownie jako dac do Tidala - Hk 970 Jestem zadowolony z brzmienia ale zastanawiam sie co ulepszyć Mysle że chciałbym usłyszeć lepsze wokale, bardziej dynamiczny i barwny dźwięk. Co podpowiecie? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Podstawowa spraw - co rozumiesz przez "bardziej dynamiczny dźwięk" - bo ludzie naprawde bardzo różnie pojmuja takie sformłowanie I ile kasy chcesz przeznaczyć na dodatkową zabawkę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 marca 2018 Udostępnij Napisano 28 marca 2018 Dokładnie tak. Co tak realnie chcesz polepszyć? Barwny dźwięk to opis z gazetki. Wszystko pod to podpinają. No i ile masz na to? Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mistrzu Napisano 28 marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 28 marca 2018 Kurcze nie potrafie jeszcze tak fachowo opisywac dzwieku ale postaram sie :Chcialbym lepsza separacje dzwieków teraz jak slucham mam wrazenie ze przy wiekszej ilosci instrumentow one graja jakby „wszystkie razem” - chcialbym zeby graly „obok siebie” i jednoczesnie ze sobą Zauwazylem ze bardzo lubie odsluchiwac nagran z koncertow wiec pytanie czy to nie kwestia nagrania Ponadto po zmianie wzmaka z pioneer a656 na azura 840a wyraznie wokaly wysunely sie do przodu jednak ciagle mam niedosyt Na pioneerze bylo jednak miekko, cambridge jest taki troche sterylny - myslę że dotychczas mam jeszcze mało osłuchania z różnymi sprzętami boję się jednak żeby nie przekombinować bo mam taką tendencje Chcialbym uzyskac -Lepsza stereofonie separacje Bardziej wysuniete srednie tony dzwiek miekki ocieplony ale żywy i oddający dynamikę utworu Budżet do 3000Sprzet używany Ps. Koncerty naprawde brzmią dobrze ... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 marca 2018 Udostępnij Napisano 29 marca 2018 Nad 375 ciepły mocarny klasowy Roksan caspian 1 Roksan k3 Denon 2010/2020ae Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mistrzu Napisano 29 marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 29 marca 2018 Nad 375 ciepły mocarny klasowy Roksan caspian 1 Roksan k3 Denon 2010/2020ae PiotrekHej dziekujeCzy interesować sie tylko wzmacniaczami czy brac pod uwagę wymianę DAC a Co da większą, slyszalną różnicę?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 29 marca 2018 Udostępnij Napisano 29 marca 2018 (edytowany) Największą słyszalna różnice da wymiana kolumn . Tylko pytanie czy chcesz bardzo dużej słyszalnej różnicy , czy chcesz doszlifować dźwięk do własnego gustu? Bo chyba nie chcesz zupełnie zmienić brzmienia ? Edytowano 29 marca 2018 przez MobyDick Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mistrzu Napisano 29 marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 29 marca 2018 Największą słyszalna różnice da wymiana kolumn . Tylko pytanie czy chcesz bardzo dużej słyszalnej różnicy , czy chcesz doszlifować dźwięk do własnego gustu. Bo chyba nie chcesz zupełnie zmienić brzmienia ? Dzwiek generalnie mi odpowiada - nie jest to co prawda efekt taki ze dupsko urywa ale pewnie na to trzeba by budzetu x 10 i do tego zacząc od akustyki pomieszczenia Na ta chwile chcialbym doszlifowac dźwięk jak to bardzo ładnie nazwałeś Ps chociaż nagrania koncertów trochę mi dupsko urywają Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 29 marca 2018 Udostępnij Napisano 29 marca 2018 No to próbuj inne wzmacniacze lub inne przetworniki. Jedno i drugie ma wpływ na brzmienie. Wzmacniacz zwykle ma większy wpływ. Lecz jeśli użyjesz wzmacniacza o tylko nieco innym brzmieniu niż ten który masz to różnica będzie niewielka. Jeśli podłączysz DAC o zupełnie innym brzmieniu to różnica będzie większa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 29 marca 2018 Udostępnij Napisano 29 marca 2018 DACa to używasz z tego 970 prawda? Uważam że to on jest tutaj ograniczeniem. Wypożyczyłbym jakieś DACi na odsluch. To jest już niestety taki etap gdzie polecanie konkretnych rozwiązań jest proszeniem się o kłopoty. Odsłuchał bym : VDAC90 audio-gd R2R 2 WOLF2 rozszerzony + zasilacz + ew. konwerter USB/COAX Arcam rdac - raczej nie . Według mnie jest zbyt beznamiętny ale ja miałem pierwszą wersję Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 marca 2018 Udostępnij Napisano 30 marca 2018 13 godzin temu, Fafniak napisał: Arcam rdac - raczej nie . Według mnie jest zbyt beznamiętny ale ja miałem pierwszą wersję Oj tu się absolutnie nie zgodzę. Beznamiętny. ? Powiem tak. Mamy wciąż ten przetowrnikach i nadal go używany jako wzrocoey do porównania innych. To konstrukcja wiadomo musi się trafić źle słowo, ale wyborna. Jak ehodzila do sprzedaży to zatrzęsła rynkiem dacow. Moim zdaniem a porównywałem z wieloma dacami to wciąż oo tylu latach i po tylu edycjach dobry wybór. Wracając do wymiany. Heco 1000 i Cambridge 840 to dobre połączenie. Być może koledzy mają rację od zaczęcia wymiany właśnie od daca. Może od akustyki. Bo to zrobisz najtaniej i najszybciej zobaczysz rezultaty. Kolumny zupełnie inaczej zagrają z 840 lub nadem 375 na przykład. Podjedz do nas to tak na luzie pogadamy i ci pokażę. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 30 marca 2018 Udostępnij Napisano 30 marca 2018 Cóż... dyskutować nie ma jak bo w tej chwili już go nie mam. Ale wrócił do sklepu właśnie z tego powodu. Trochę dawno to było. Może miałem uszkodzona wersje? Wiem že potrafił przyciąć w czasie grania co było dość dziwne. Ale głównym zarzutem było właśnie kompletnie takie beznamiętnie granie. Ale jak twierdzisz że jest dokładnie odwrotnie, to przy twoim doświadczeniu i przerzuconych klockach, rdac powinien pojawić sie na liście do sprawdzenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mistrzu Napisano 30 marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 30 marca 2018 Oj tu się absolutnie nie zgodzę. Beznamiętny. ? Powiem tak. Mamy wciąż ten przetowrnikach i nadal go używany jako wzrocoey do porównania innych. To konstrukcja wiadomo musi się trafić źle słowo, ale wyborna. Jak ehodzila do sprzedaży to zatrzęsła rynkiem dacow. Moim zdaniem a porównywałem z wieloma dacami to wciąż oo tylu latach i po tylu edycjach dobry wybór. Wracając do wymiany. Heco 1000 i Cambridge 840 to dobre połączenie. Być może koledzy mają rację od zaczęcia wymiany właśnie od daca. Może od akustyki. Bo to zrobisz najtaniej i najszybciej zobaczysz rezultaty. Kolumny zupełnie inaczej zagrają z 840 lub nadem 375 na przykład. Podjedz do nas to tak na luzie pogadamy i ci pokażę. PiotrekMusze do Was sie w koncu wybrac ale caly czas mi nie po drodze.W koncu te heco 1000 to od Was i dotychczas bardzo duzo mi pomogliscie przy wyborze kolumn i calej reszty Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk DACa to używasz z tego 970 prawda? Uważam że to on jest tutaj ograniczeniem. Wypożyczyłbym jakieś DACi na odsluch. To jest już niestety taki etap gdzie polecanie konkretnych rozwiązań jest proszeniem się o kłopoty. Odsłuchał bym : VDAC90 audio-gd R2R 2 WOLF2 rozszerzony + zasilacz + ew. konwerter USB/COAX Arcam rdac - raczej nie . Według mnie jest zbyt beznamiętny ale ja miałem pierwszą wersjęHej dzieki za konkrety- gdzie mozna wypozyczyc te dac-yPatrzylem na stronie s 4home i oprocz arcana nie mają powyższychWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 2 kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2018 Ekhm... wystarczy wpisać w google https://www.ceneo.pl/29144979 http://www.4hifi.pl/audio-gd.html http://nostromo.audio/pl/12-przetworniki-cyfrowo-analogowe-dac Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2018 Napisz do nas nie cała ofertę mamy na stronie. Bo nie ma kto wrzucać ?? pracownik poszukiwany. Ale fakt faktem troszkę do sprawdzenia masz. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mistrzu Napisano 16 kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2018 Witam Wypożyczyłem dwa wzmaki do odsłuchów (dzięki S4home)- roksan k3- nad 375 Jestem po weekendowych odsłuchach i mam nastepujace przemyślenia:- roksan mnie rozczarował, spodziewałem sie barwnego dzwieku dynamiki, super stereofonii Tymczasem w porownaniu do nad 375 i mojego camrigde’a szału nie było Nad 375 - tutaj juz lepiej, bardzo pozytywnie, moze czasem zbyt dudnił bas ale to przez ustawienie kolumn blisko sciany Ale reasumujac zaden z nich nie rowna sie temu co cambridge 840a robi z wysokimi tonami - tutaj jest po prostu super, przeklada sie to na dobra separacje dzwiekow i stereofonię, na wyższych poziomach głośności cambridge troche ustepuje nadowi - ten jest bardziej poukładanyAle w normalnym sluchaniu 840a jest dla mnie bardziej wyrafinowany Chyba narazie nie bede kombinowal i zostane przy ca Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2018 Bardzo dobrze że sprawdziłeś. Dzięki temu mąż obraz tego co szukać jeśli szukać. Możliwe też że dość długo słuchałeś już 840:) Mamy taką tendencje do przyzwyczajania się. Jednak 9/10 osób wybierze Roksana jako ten zdecydowanie lepszy. Ale właśnie po to forsuje te odsłuchy aby być jednym swoim wyborem. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mistrzu Napisano 17 kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2018 (edytowany) W camridge brakuje mi troche tego basu ale chcialbym jednoczesnie zachowac tą szczegółowość wysokich tonów Ale odnosnie roksana to powiem szczerze , że dwie inne osoby które ze mną tego słuchały też wybrały go jako tego najsłabszego z całej trójki - może to też kwestia pomieszczenia? Edytowano 9 września 2018 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2018 Możliwe. Albo gustu. Już nie raz było tak że ślepy test pokazywał zupełnie inny ranking sprzętu niż cena. W cenie produktu audio jest około 50 procent "audio" reszta to otoczka. W sumie w samochodach jest tak samo. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mistrzu Napisano 9 września 2018 Autor Udostępnij Napisano 9 września 2018 Pościg za króliczkiem ciąg dalszy Dla przypomnienia zestaw obecnie wyglada tak:Heco music style 1000CA 840Źródło Hk 970 jako Dac - do tego Chromecast i muza z Tidala Chce wymienic wzmacniaczOgolnie z Cambridge jestem bardzo zadowolony ale chce spróbować czegoś nowego Przeglądając allegro nasuneły mi się:Hegel h 80- nie za slaby do tych heco?Naim Nait 5siPioneer a 70Atoll in 100seEwentualnie nad 375bee lub roksan kandy k2 Która z powyższych to będzie krok do przodu w moim systemie?Czytałem opisy grania tych sprzętów ale wiadomo - ocenie dopiero jak poslucham dluzej u siebie ale na tym etapie prosiłbym o Wasze porady Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts