Marek Olejnik Napisano 16 września 2017 Udostępnij Napisano 16 września 2017 Witam Wszystkich Jestem tu po raz pierwszy, i mam wielką prośbę co do kolumn, a więc posiadam wzmacniacz SONY TA-F 707ES i szukam odpowiednich kolumn do niego biorę pod uwagę CANTON ERGO RC-L lub FOCAL CHORUS 726 V co o tym sądzicie? pozdrawiam Marek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 16 września 2017 Udostępnij Napisano 16 września 2017 Przede wszystkim podaj więcej informacji zgodnie z "Pierwszymi postami..." - link masz poniżej w moim avatarze. Choćby to jaką masz powierzchnię, czego słuchasz, jaką kwotą dysponujesz i co jest w Twoim systemie poza "Soniaczkiem". Canton ERGO to dobre kolumny - pod warunkiem, że masz odpowiednią powierzchnię pokoju. Bo w małym pomieszczeniu np. na 10m^2 nie zagrają dobrze (podobnie jak Focale). Duże kolumny podłogowe wymagają powierzchni... Focale mają inny charakter grania i podkreślone wysokie tony. Twój wzmacniacz spokojnie "uciągnie" zarówno jedne jak i drugie (choć Focale mają niską rzeczywistą impedancję, schodzącą do 3 om). Parę informacji o 726V masz w tym teściehttp://audio.com.pl/testy/stereo/zespoly-glosnikowe/377-focal-726-v Pozdrawiam PS. Przenoszę Twój wątek do właściwego działu, czyli STEREO. Oraz proszę nie stosuj w całym poście wytłuszczonej czcionki... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 września 2017 Udostępnij Napisano 20 września 2017 Facet napisał w dwóch miejscach to samo, nie zawierając żadnych szczegółów. Ehhh Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Olejnik Napisano 22 września 2017 Autor Udostępnij Napisano 22 września 2017 Dnia 16.09.2017 o 18:57, RoRo napisał: Przede wszystkim podaj więcej informacji zgodnie z "Pierwszymi postami..." - link masz poniżej w moim avatarze. Choćby to jaką masz powierzchnię, czego słuchasz, jaką kwotą dysponujesz i co jest w Twoim systemie poza "Soniaczkiem". Canton ERGO to dobre kolumny - pod warunkiem, że masz odpowiednią powierzchnię pokoju. Bo w małym pomieszczeniu np. na 10m^2 nie zagrają dobrze (podobnie jak Focale). Duże kolumny podłogowe wymagają powierzchni... Focale mają inny charakter grania i podkreślone wysokie tony. Twój wzmacniacz spokojnie "uciągnie" zarówno jedne jak i drugie (choć Focale mają niską rzeczywistą impedancję, schodzącą do 3 om). Parę informacji o 726V masz w tym teściehttp://audio.com.pl/testy/stereo/zespoly-glosnikowe/377-focal-726-v Pozdrawiam PS. Przenoszę Twój wątek do właściwego działu, czyli STEREO. Oraz proszę nie stosuj w całym poście wytłuszczonej czcionki... A więc pokój ok 25m cd sony cdp x505, mogą też być inne propozycje kolumn z góry wielkie dzięki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 września 2017 Udostępnij Napisano 22 września 2017 To ja jestem za inne. Nie ma za co Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 22 września 2017 Udostępnij Napisano 22 września 2017 W takiej sytuacji - raczej CANTON ERGO RC-L, szukaj z kontrolerem. Pozdrawiam PS. To jak już odpowiadamy w wersji krótkiej :-) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Olejnik Napisano 23 września 2017 Autor Udostępnij Napisano 23 września 2017 Ajakie inne koolumny byś jeszcze zaproponował? bo te cantony rzeczywiście mają duże gabaryty Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 24 września 2017 Udostępnij Napisano 24 września 2017 (edytowany) A jaki dźwięk lubisz, ocieplony, neutralny, chłodny, jasny, ciemny? Jakie tony niskie, średnica, wysokie? Jakiej muzyki słuchasz? Napisz tez gdzie mieszkasz, miejscowość i województwo. Edytowano 24 września 2017 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Olejnik Napisano 24 września 2017 Autor Udostępnij Napisano 24 września 2017 Dźwięk raczej neutralny, tony średnie głownie słucham słucham klasyki rocka od the beatles do pink floyd itp Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 września 2017 Udostępnij Napisano 25 września 2017 Z niewielkich tannoy dc6t, elac fs 67. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don Napisano 25 września 2017 Udostępnij Napisano 25 września 2017 Tannoy DC6T to rzeczywiście dobry wybór jeśli ma być dobrze jakościowo i neutralnie (to akurat nie jest ciepło grający model Tannoy). Fajne są też starsze Tannoy R3 - lekko ocieplone, z obszerniejszym basem od DC6T. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 września 2017 Udostępnij Napisano 25 września 2017 Zgadzam się. Dzięki za uzupełnienie. Albo te jeszcze starsze 636? Też dobry modelk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Olejnik Napisano 5 października 2017 Autor Udostępnij Napisano 5 października 2017 czy to te http://allegro.pl/kolumny-tannoy-revolution-dc6t-se-jak-nowe-i6981616213.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 października 2017 Udostępnij Napisano 5 października 2017 Sprzedający chyba nie wie, więc skorzystaj! To jest wersja signature. Wyższy model od klasycznego revolution! Warto licytować. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Olejnik Napisano 5 października 2017 Autor Udostępnij Napisano 5 października 2017 Apowiedz mi kolego do jakiej max kwoty można je licytować Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don Napisano 5 października 2017 Udostępnij Napisano 5 października 2017 DC6T używki chodzą coś koło 2 tys, więc te mogą pójść drożej, no ale na licytacjach różnie to bywa. Są jeszcze DC6T SE, model wypuszczony później po tamtych. Katalogowo były po 7 tys. a Signature chyba 6.4 tys. (o ile dobrze kojarze). Nie wiem jak SE się mają do tych Signature, ale SE od zwykłych DC6T grają lepiej. Tu powinno być podobnie. Z żadnymi wtopy nie zaliczysz, tylko mega basu się po nich nie spodziewaj. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 października 2017 Udostępnij Napisano 9 października 2017 Klasyczne DC 6t jeśli stan jest idealny facet się sprzedać za 2600 zł. Ten model możesz śmiało licytować do 3k. Później trzeba się zastanowić. Z signature jest problem bo mało ludzi go zna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Olejnik Napisano 9 października 2017 Autor Udostępnij Napisano 9 października 2017 no niestety przespałem te kolumny, ale biorę też pod uwagę jeszcze MONITOR AUDIO SILVER 8i co o tym sądzicie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 października 2017 Udostępnij Napisano 9 października 2017 Ile się skończyło ? Śpisz w kluczowych momentach? Za ile te silvery? Nowe czy używane? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aenneus Napisano 10 października 2017 Udostępnij Napisano 10 października 2017 Hej, obserwowałem tę aukcję, Tannoye poszły za niecałe 2300. Gdzieś na olx są też z Warszawy chyba za 2400 do kupienia. Obserwuję, bo tak mnie trochę nosi zmiana moich mr6. Jednak cenowo musi być raczej 1:1, więc będzie baardzo ciężko. Msle o silverach 6 lub coś tej klasy- te tannoye dość mi się podobały. Sorry za wcięcie się w nie mój temat. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 października 2017 Udostępnij Napisano 10 października 2017 2300 i nawet 2400 to dobra cena za nie. Używanych silverów nie będą ludzie sprzedawać. Ci którzy kupili w starych cenach patrzą na cenowy nowych i się za głowę łapią. Ci co kupi w nowej cenie nie będą sprzedawać bo i tak nic lepszego w tej cenie nie kupią. Z silverami masz patowa sytuację. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aenneus Napisano 10 października 2017 Udostępnij Napisano 10 października 2017 Dzięki za odpowiedź. Zdaję sobie z tego sprawę, więc na razie tylko biernie wszystko obserwuję. Zresztą i tam dłuższy czas musiałoby to grać z moim denonem pma720. Co jednak nie zmienia faktu, ze te tannoye bardzo mi się podobają, wersja signature oczywiście. Będę musiał poszukać okazji, by ich posłuchać. A jak byśmy je porównali do silverów 6? Chodzi o jakoś wykonania i dźwięk? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Olejnik Napisano 10 października 2017 Autor Udostępnij Napisano 10 października 2017 5 godzin temu, S4Home napisał: 2300 i nawet 2400 to dobra cena za nie. Używanych silverów nie będą ludzie sprzedawać. Ci którzy kupili w starych cenach patrzą na cenowy nowych i się za głowę łapią. Ci co kupi w nowej cenie nie będą sprzedawać bo i tak nic lepszego w tej cenie nie kupią. Z silverami masz patowa sytuację. Tak, są na allegro 2 pary ma silver 8i i 2pary silver rx , tylko które lepsze? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 października 2017 Udostępnij Napisano 10 października 2017 8 godzin temu, aenneus napisał: Dzięki za odpowiedź. Zdaję sobie z tego sprawę, więc na razie tylko biernie wszystko obserwuję. Zresztą i tam dłuższy czas musiałoby to grać z moim denonem pma720. Co jednak nie zmienia faktu, ze te tannoye bardzo mi się podobają, wersja signature oczywiście. Będę musiał poszukać okazji, by ich posłuchać. A jak byśmy je porównali do silverów 6? Chodzi o jakoś wykonania i dźwięk? Jedno i drugie zupełnie inne. Szkoda mi to opisywać 3 godziny temu, Marek Olejnik napisał: Tak, są na allegro 2 pary ma silver 8i i 2pary silver rx , tylko które lepsze? A przepraszam nie widziałem dopiski "i". Jakże w tym przypadku kluczowej. Zdecowanie RX! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Olejnik Napisano 5 marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 5 marca 2018 a powiedz mi kolego które się bedą lepiej nadawały do tego wzmaka monitor audio rx8 czy kef xq40 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts