InsideTheReactor Napisano 26 października 2017 Udostępnij Napisano 26 października 2017 Nie warto! To Horn. Nie zrobi ci żadnej promocji. Przecenione ten odtwarzacz w Polsce o 300 zł i będzie wielki szal. Kiedy w UK będzie do dostania za mniej niż połowa ceny. Nie pakoj się w tego stremera! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mobilek2000 Napisano 13 listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 13 listopada 2017 Dobrze Panowie. Sprzęt skompletowany. Zostało na: Monitor Audio 10, PM8005, Na6005, kable QED. Teraz mam pytanie. Rodzice będą słuchać muzyki ze Spotify, radia internetowego. Jednak chciałbym cały zestaw podłączyć do telewizora. Nie jest on jeszcze kupiony, ale prawdopodobnie będzie to Samsung lub LG. Ten pierwszy ma wyjście optyczne, a drugi dodatkowo 2 x chinch. Proszę podpowiedzcie jak to podłączyć? Czy po prostu opticonem do odtwarzacza? Czy w LG lepiej podlączyć RCA? Pytam głownie dlatego, że ostatnio w moim Marantzie Pm6006 zauważyłem, że od częstego zmieniania poziomu głośności (po 2 miesiącach btw), potencjometr zaczął głośno chodzić. Będę to reklamował, ale zastanawiam się czy jest jakaś możliwość sterowania poziomem bez tego potencjometra? Kiedy podłączam opticon to telewizora, tracę taką opcję z poziomu pilota tv i zostaje tylko wzmacniacz. Czy może jest taka opcja w NA6005? Bardzo proszę o pomoc:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 listopada 2017 Udostępnij Napisano 13 listopada 2017 Na 6005 ma jedno wyjście stało poziomowe więc nie. Z telewizora też nie. Chyba że wyjdziesz gniazdem słuchawkowym. Co przy tej klasie sprzętu jest rażącym błędem. Potrzebny ci jeszcze mały dac do tv i później na analog do wzmacniacza i tyle Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 14 listopada 2017 Udostępnij Napisano 14 listopada 2017 Dnia 13.11.2017 o 14:50, S4Home napisał: Potrzebny ci jeszcze mały dac do tv i później na analog do wzmacniacza i tyle Piotrek A po co ten DAC? Przecież w TV można podłączyć cyfrowo do NA6005. Czy chodzi o sterowanie głośnością w DAC-u? Dziwne rozwiązanie. PS u mnie z potencjometrem w PM8005 nic niepokojącego się nie dzieje, a przebieg ma znacznie większy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mobilek2000 Napisano 16 listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 16 listopada 2017 Tv chyba nie maja nawet wyjścia słuchawkowego. Podłączę go na pewno cyfrowo z na6005. Skoro kolega twierdzi ze po długim użytkowaniu pm8005 nic sie nie dzieje to zostawimy tak. Mój pm6006 oddam do serwisu i zobaczymy co powiedzą. Dziękuje za odpowiedzi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 16 listopada 2017 Udostępnij Napisano 16 listopada 2017 15 minut temu, mobilek2000 napisał: Skoro kolega twierdzi ze po długim użytkowaniu pm8005 nic sie nie dzieje to zostawimy tak. Żeby nie było niedopowiedzeń, to PM8005 użytkuję rok. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 listopada 2017 Udostępnij Napisano 16 listopada 2017 No ale po co NA ma być włączony jak słucha TV? Chyba że to nie przeszkadza to tak. Ma on wejście optyczne więc wykorzystujesz moduł daca w nim. Tu nie ma żadnego problemu. Akustyka potencjometry e marantzach nie nawalają. Więc był to przypadek raczej zadki. I to w takim stosunkowo nowym modelu. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaz75 Napisano 16 listopada 2017 Udostępnij Napisano 16 listopada 2017 Nie zakładając nowego tematu Marantz pm 8005 i MA Silver 6 pokój ok 18m.kolumny oddalone około 3 m od siebie i ode mnie na podłodze dywan kolumny od ściany około 30-40 cm muzyka różna spokojna i bardzo ostra dźwięk jaki lubię to dobry miękki bas i wyraźna góra oczywiście średnica też obecna.chodzi mi o to czy MA silver 6 z pm 8005 to będzie dobre połączenie jako źródło Mede8er połączony do Marantza Chord c-line. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 16 listopada 2017 Udostępnij Napisano 16 listopada 2017 Słuchałem PM8005 z Silverami 8 i o ile góra jest rzeczywiście wyraźna, to basu miękkim bym nie nazwał. Metalowe membrany to jednak nie jest droga do otrzymania takiego brzmienia. Co nie znaczy, że bas z Silverów jest zły. Jeśli naprawdę szukasz miękkiego basu, to koniecznie odsłuchaj wspomniany zestaw przed zakupem, bo to może nie być to. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaz75 Napisano 16 listopada 2017 Udostępnij Napisano 16 listopada 2017 (edytowany) Narazie pm 8005 będzie grał z Indiana line nota550 lecz w planach wymiana i jest jeden gość który sprzedaje silver 6 w dobrej cenie a moje bym zostawiał w rozliczeniu dlatego pytam Edytowano 16 listopada 2017 przez tomaz75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mobilek2000 Napisano 18 listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 18 listopada 2017 Ja Silver 6 bardzo sobie chwale, ale nie wszystkim na pewno sie spodobają:) jak wszystkie kolumny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 listopada 2017 Udostępnij Napisano 20 listopada 2017 Ale seria silver ta stara ma miękki bas. I metalowe membrany nie są w ciemno wyznacznikiem twardego grania. Kilku konstruktorów to pokazało. Jeśli mowa o nowych silver 300 to tak tu jest bardziej twardo. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaz75 Napisano 20 listopada 2017 Udostępnij Napisano 20 listopada 2017 Założyłem nowy temat żeby nie mieszać tutaj ,metraż jest mniejszy 18m.kwota na wydanie też dlatego o propozycję proszę do osobnego tematu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 listopada 2017 Udostępnij Napisano 20 listopada 2017 Słusznie. Bo piszemy w paru miejscach jednocześnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mobilek2000 Napisano 22 grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 22 grudnia 2017 Witam ponownie kolegów. Wsyzskto zamontowałem, niestety mam wielki problem. Jedna kolumna gra po prostu gorzej i ciszej zamieniłem kanały kable źródło dźwięku i niestety zawsze jest to samo. Basa wydaje sie być podobny ale góra jest bardzo przytłumiona mimo ze wszystkie głośniki grają. Ale ogólnie z balansem na środku słyszalne jest ze jedna jest cichsza i tak jakby za zasłona. Czy macie jakieś rady co to moze być jeszcze? Nie wiem w ogóle co robić, kolumny kupione w Polsce ale czy jest jest odsyłac je? Czy mógłbym coś jesCze sprawdzić. Błagam o pomoc! Rodzice wkurZeni trochę bo wydali kupę kasy a nawet oni słyszą ze nie jest fajnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mordor12 Napisano 22 grudnia 2017 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2017 (edytowany) Jeżeli zrobiłeś: 1. zamianę kanałów 2. zamianę okablowania i interkonektów 3. zmianę źródła 4. zmianę lokalizacji kolumn i zawsze jest to samo w tej konretnej kolumnie to niestety , ale moim zdaniem trzeba odsyłać na gwarancję. Całkiem możliwe , że wada fabryczna lub coś w czasie transportu mogło się uszkodzić. By trzeba było zajrzeć do środka kolumny, no ale tego nie możesz zrobić gdyż są nowe i na gwarancji. Edytowano 22 grudnia 2017 przez mordor12 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts