Janusz44 Napisano 11 sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2019 To już ostatnie znalezione pomiary przebiegu prostokątnego w jednym kanale podczas strojenia wzmacniacza. 1) 10,26 KHz przy 15,6 Vpp. 2) 15,18 KHz przy 15,6 Vpp. 3) 20,06 KHz przy 15,6 Vpp. 4) 25,18 KHz przy 15,6 Vpp, 5) 30,04 KHz przy 15,6 Vpp. 6) 3505 KHz przy 15,6 Vpp. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janusz44 Napisano 11 sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2019 (edytowany) Pod wieczór nadchodzi czas posłuchać muzyki. Pozdrawiam. Edytowano 11 sierpnia 2019 przez Janusz44 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janusz44 Napisano 26 sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2019 Tu można znaleźć wiele ciekawych układów.audioiton_www.pdf Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 26 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2019 44 minuty temu, Janusz44 napisał: Tu można znaleźć wiele ciekawych układów.audioiton_www.pdf Super poradnik. Dzięki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janusz44 Napisano 28 września 2019 Autor Udostępnij Napisano 28 września 2019 (edytowany) Witam. Czy ktoś zastosował transformatory wyjściowe od tego producenta do wzmacniaczy lampowych bez globalnej pętli USZ? Podejrzewam, że cena nie będzie niska? http://trafonica.com Pozdrawiam Edytowano 28 września 2019 przez Janusz44 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 28 września 2019 Udostępnij Napisano 28 września 2019 Ja mam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 28 września 2019 Udostępnij Napisano 28 września 2019 4 minuty temu, Janusz44 napisał: Czy ktoś zastosował transformatory wyjściowe od tego producenta do wzmacniaczy lampowych bez globalnej pętli USZ? Podejrzewam, że cena nie będzie niska? Te na zdjęciu to na rdzeniu amorficznym? Jeżeli tak to na pewno drogie. U LO kosztują 3x drożej niż EI. 3 minuty temu, audiowit napisał: Ja mam Zbuduj coś z nich 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janusz44 Napisano 28 września 2019 Autor Udostępnij Napisano 28 września 2019 4 minuty temu, audiowit napisał: Ja mam. Kolego audiowid jaka cena za komplet? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 28 września 2019 Udostępnij Napisano 28 września 2019 O cenę mozna pytać producenta. Na stronie powinien byc nr. Jesli nie bedzie, to daj znać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janusz44 Napisano 28 września 2019 Autor Udostępnij Napisano 28 września 2019 Mnie już nie interesują, Kolega jest zainteresowany. Dziękuję. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 28 września 2019 Udostępnij Napisano 28 września 2019 Tutaj masz jeszcze kilka słow od producenta przy okazji recki moich wzmacniaczy i pre. http://highfidelity.pl/@main-3382&lang= Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 28 września 2019 Udostępnij Napisano 28 września 2019 Też mam te trafa Ostatnio Mariusz wspominał ,iż parę msc-y czeka się w kolejce , także chyba Trafonica jest ceniona Co do cen , coś tam wiem , ale niestety nie powiem , oficjalnie drogo , ale jest spory popyt Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janusz44 Napisano 28 września 2019 Autor Udostępnij Napisano 28 września 2019 7 minut temu, Kubakk napisał: Też mam te trafa Ostatnio Mariusz wspominał ,iż parę msc-y czeka się w kolejce , także chyba Trafonica jest ceniona Co do cen , coś tam wiem , ale niestety nie powiem , oficjalnie drogo , ale jest spory popyt Prawdopodobnie można stosować do wzmacniaczy bez USZ. Ktoś się zastanawiał jakie są korzyści i wady wzmacniaczy bez pętli USZ, czy raczej to wymysł marketingowy w stronę audiofilów? Do badziewnie wykonanego na kolanie wzmacniacza DIY szkoda pieniędzy. krzem3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 28 września 2019 Udostępnij Napisano 28 września 2019 Nie zastanawiałem się tylko zrobiłem porownanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 28 września 2019 Udostępnij Napisano 28 września 2019 Nie wiem co to USZ , ale u mnie nie ma sprzężenia zwrotnego jak coś. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janusz44 Napisano 28 września 2019 Autor Udostępnij Napisano 28 września 2019 11 minut temu, audiowit napisał: Nie zastanawiałem się tylko zrobiłem porownanie. Znaczy słuchowe? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 28 września 2019 Udostępnij Napisano 28 września 2019 Tak. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janusz44 Napisano 28 września 2019 Autor Udostępnij Napisano 28 września 2019 Słuch jest ulotny, jednego dnia jest dobrze, drugiego ocena może być gorsza. Doskonale wiesz, że układ i parametry całego wzmacniacza wpływają na dźwięk oraz łańcuch powiązań od źródła do kolumn głośnikowych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 28 września 2019 Udostępnij Napisano 28 września 2019 Dlatego porownania byly robione w konkretnym ukladzie. Masz go w linku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janusz44 Napisano 28 września 2019 Autor Udostępnij Napisano 28 września 2019 2 minuty temu, audiowit napisał: Dlatego porownania byly robione w konkretnym ukladzie. Masz go w linku. O to mi chodziło. Pomiarów nie wykonujecie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 28 września 2019 Udostępnij Napisano 28 września 2019 Jesli chodzi o pomiary trafo to robi je producent czyli Paweł. W kazdym razie pasmo szersze niz w innej popularnej krajowej firmie. Wzmacniacz tez byl mierzony. Też pomiary dostepne u producenta wzmacniacza. Ja ich nie mam i nie sciagalem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 28 września 2019 Udostępnij Napisano 28 września 2019 5Hz-65kHz (-3dB) bez FB także chyba nieźle , jest przebitka ponad 2x dla górnego pasma. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janusz44 Napisano 28 września 2019 Autor Udostępnij Napisano 28 września 2019 (edytowany) Jak mierzone pasmo wzmacniacza, to dobre HI-FI. Edytowano 28 września 2019 przez Janusz44 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 28 września 2019 Udostępnij Napisano 28 września 2019 (edytowany) http://www.highfidelity.pl/@main-3510&lang= dla porównania airtight za 60tysi , 30Hz-40kHz -1dB Wg mnie trafonica nie ma się co wstydzić swoich traf Ogólnie parametry , parametrami , ważne jak co brzmi , mnie się brzmienie mego wzmaka podoba , a wiem ,że jest sporo możliwości rozwoju (źródło,lampy,kolumny) Edytowano 28 września 2019 przez Kubakk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janusz44 Napisano 22 października 2019 Autor Udostępnij Napisano 22 października 2019 Witam. Już czas przejść do techniki wzmacniaczy impulsowych. Pomiary niedawno zakupionego wzmacniacza impulsowego TPA AIYIMA Bluetooth 5.0 trochę większego od dłoni, Który może pracować z ogromną mocą wyjściową 2 X 300W w zależności od podanego napięcia. Pomiary parametrów można zobaczyć na Trioda.pl "Kącik audiofilski" http://www.forum-trioda.pl/viewtopic.php?f=14&t=35898 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts