MarcinBest Napisano 29 maja 2018 Udostępnij Napisano 29 maja 2018 Świetne połączenie. Który kimber? 4pr bardziej pasuje niż seria TC. PiotrekPomyślałem Piotrze że na kablach nie ma co oszczędzać i kupiłem Kimber 8PR. Dobra decyzja ? Pozdrawiam Marcin Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 maja 2018 Udostępnij Napisano 29 maja 2018 Zdecydowanie tak. Myślałem nawet o 4pr. Z 8ka możesz już zostać do końca życia Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinBest Napisano 29 maja 2018 Udostępnij Napisano 29 maja 2018 A gdzie kupiłeś MF M6i za 2000 raczej jakiś kradziony. Elizjum to jest dual mono więc 2000 PLN x 2 plus za obudowę trochę i mam Sztuka super, karton instrukcje piękny tekstylny futeral, orydżinal szmatka do obudowy, nawet list od producenta chwalący moją decyzję - jak ze sklepu. Wątpiącym polecam to połączenie nie ukrywam że Piotr S4Home miał wpływ na moją decyzję. Dzięki raz jeszcze Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 maja 2018 Udostępnij Napisano 29 maja 2018 Ależ zawsze do usług. Od tego jestem I cieszę się że ci spasował. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizjum7919. Napisano 29 maja 2018 Udostępnij Napisano 29 maja 2018 Tak ale szukałeś wzmaka do 2000? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinBest Napisano 29 maja 2018 Udostępnij Napisano 29 maja 2018 Tak ale szukałeś wzmaka do 2000Wiesz jak jest, apetyt rośnie ....Ale to autor postu szukał, ja się podłączyłem a zwiększymy apetytem bo nie chciałem nowego zakladac. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizjum7919. Napisano 29 maja 2018 Udostępnij Napisano 29 maja 2018 No to gratuluję wyboru? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 29 maja 2018 Udostępnij Napisano 29 maja 2018 Ja również gratuluję, choć nie bardzo ten wybór pasuje do tematu . Trudno ten wzmacniacz nazwać niedrogim . Dlatego należało założyć inny temat z większym budżetem, bo tak ludzie którzy cha pomóc szukali czegoś innego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 maja 2018 Udostępnij Napisano 30 maja 2018 Albo oni też doinwestuja Zawsze tak jest że w zakładanym budżecie się nie mieścimy i wychodzimy ponad to. Nie mówię o audio tylko. Tak działamy jako ludzie. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinBest Napisano 30 maja 2018 Udostępnij Napisano 30 maja 2018 Zdecydowanie tak, szczególnie jak robimy coś dla przyjemności.Podzielę się jeszcze jedną opinią w temacie bo może komuś się przyda - opinia nie moja i jak zawsze subiektywna ale rozważałem Atolla więc zacytuję:"Musicala kupiłem po Atollu IN100se (który uważam za bardzo udany sprzęt) i moim zdaniem M6i gra cieplej, a także pod każdym względem lepiej (szczegółowość, separacja perkusji, kontrola basu, przestrzeń)."Więc pomyślałem, że pójdę pięterko wyżej niż pierwotny plan i jestem Happy. Dzwięk który to napisał miał porównanie a do tego słuchamy zbliżonej muzy. Zaufałem "wam koledzy" i jemu i "gra muzyka"Pozdrawiam MarcinWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 30 maja 2018 Udostępnij Napisano 30 maja 2018 (edytowany) Rozumiem że z punktu widzenia sprzedawcy najlepiej jest jeśli się budżet rozciąga w nieskończoność . Jednak w cenie tego MF ( nawet mocno obniżonej ) zapewne znalazło by się wiele wzmacniaczy ( pewnie bardziej używanych ) które były by lepsze i to takie zasługujące na miano hi-end. Edytowano 30 maja 2018 przez MobyDick Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinBest Napisano 30 maja 2018 Udostępnij Napisano 30 maja 2018 Rozumiem że z punktu widzenia sprzedawcy najlepiej jest jeśli się budżet rozciąga w nieskończoność . Jednak w cenie tego MF ( nawet mocno obniżonej ) zapewne znalazło by się wiele wzmacniaczy ( pewnie bardziej używanych ) które były by lepsze i to takie zasługujące na miano hi-end.I to napawa nadzieją ... Na przyszłość, bo króliczka pewnie można gonić całe życie ale też staram się cenić to co mam. Jak coś takiego zobaczysz to podrzuć linka jak sam nie kupisz. Jak dla mnie to teraz nawet Spotify brzmi fajnie jako źródło więc chwilowo jestem Happy i tego też Wam życzę. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 31 maja 2018 Udostępnij Napisano 31 maja 2018 Mnustwo wzmacniaczy i tak w kółko dokładnie!! Nie dostaniesz wzmacniacza idealnego dla ciebie bo takowego nie ma. A co do atolla to nic mu nie ujmując to 100tka jednak nie ten poziom co m6i. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ceze Napisano 10 października 2019 Autor Udostępnij Napisano 10 października 2019 Cześć, nie będę zakładał nowego tematu. Zacząłem go 2 lata temu, więc pociągnę dalej. Mój zestaw - wspomniane w tytule Chorusy 826V do których dokupiłem NADa 326bee po modzie. Gra to w sprzężeniu z Spotify i laptop + DacMagic 100. Po dwóch latach użytkowania myślę o jakiś modach ponieważ mam wrażenie, że jest trochę płasko, bez głębi dźwięku. Szczególnie odczuwalne jest to przy słuchaniu ciszej co stanowi 70% pracy zestawu. Brak szczegółowości. Nie mam tysięcy na dokładkę ale tysiąc i trochę mogę zainwestować. Co tu poprawić najpierw? Dac czy pójść w inny wzmak - oczywiście z drugiej ręki... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 10 października 2019 Udostępnij Napisano 10 października 2019 Myślę ze zdecydowanie warto pomyśleć o innym wzmacniaczu, bo to czego Ci brakuje to właśnie wady klasycznych konstrukcji NAD-a. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 10 października 2019 Udostępnij Napisano 10 października 2019 Na innym forum polecają Twoje Focale z elektroniką Rotela. @audiowit czy np. Rotel Ra 980, mieszczący się w budżecie pasowałby? Z tego co czytałem Focale są prądolubne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 10 października 2019 Udostępnij Napisano 10 października 2019 Focale sa pradolubne. Potrzebny mocny wzmak. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 10 października 2019 Udostępnij Napisano 10 października 2019 16 minut temu, lysyrafal napisał: Focale sa pradolubne. Potrzebny mocny wzmak. Swoje napędzam 9W lampą , dają radę Polecam także modyfikację dacmagica , zmiana brzmienia jest spora Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 10 października 2019 Udostępnij Napisano 10 października 2019 @Kubakk Lampa to co innego. Ale tu nie piszemy o lampach. Chyba, że Kolega będzie chciał. Ale budżet mamy 1000 zł z okładem, więc lampa odpada. Myślę, że jeszcze nie ten etap przede wszystkim budżet nie pozwala. Nie wiem jaki jest dokładnie budżet, ale 1000 zł i trochę to mogłoby być w okolicy 1500 zł. Rotel Ra 980 w tym budżecie właśnie się mieści. Końcówka mocy też odpada. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 10 października 2019 Udostępnij Napisano 10 października 2019 38 minut temu, 1Ender napisał: Nie wiem jaki jest dokładnie budżet, ale 1000 zł i trochę to mogłoby być w okolicy 1500 zł. Rotel Ra 980 w tym budżecie właśnie się mieści. Końcówka mocy też odpada. No wiem , śmiałem się z tym pisaniem ,że mocny Wydajny zasilacz brzmi bardziej elegancko. Pewnie gdyby budżet był 2000-2500 to można by doradzić coś używanego co wydatnie polepszy brzmienie. Przy 1000zł może być mały przeskok Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ceze Napisano 10 października 2019 Autor Udostępnij Napisano 10 października 2019 nie nie Koledzy, budżet wynosi sprzedaż NADa (myślę koło 2000zł) + max 1500 zł czyli wychodzi 3000+/-3500 zł. Także jeśli macie pomysły to budżet wychodzi właśnie tyle. Co mieliście na mysli pisząc o przeróbce DacMagica?> poprzedni Właściciel wspominał o Xindakach.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 10 października 2019 Udostępnij Napisano 10 października 2019 http://audiopurist.pl/mods-pl/cambridge-audio-dacmagic-100-modification/ tutaj kolega forumowy robi modyfikacje , brzmienie z mocno górnego robi się bardziej neutralne , góra się obniża , dół dociąża. 3000zł na wzmacniacz np. używany to już można celować w przyjemne tematy i zapewne coś nowego na black friday można upolować Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 10 października 2019 Udostępnij Napisano 10 października 2019 Za 3000 to nawet pre+ końcówka 😱😁😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 10 października 2019 Udostępnij Napisano 10 października 2019 https://allegro.pl/oferta/koncowka-mocy-hi-end-pass-aleph-5-dual-mono-kl-a-8553819484 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 października 2019 Udostępnij Napisano 11 października 2019 Też bym wymienił wzmaka. Zwłaszcza że to co piszesz masz w focalach. Szczegółowości to jest w nich aż nad to podobnie jak basu. Więc albo ogranicza je wzmak albo akustyka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts