tygrxek Napisano 6 października 2017 Udostępnij Napisano 6 października 2017 (edytowany) Witam Szanowne Grono Im więcej czytam tym większy mętlik w głowie i ciągle naciągam budżet do góry Miało być max 1500 na soundbar . Teraz stanęło na 2500-3000 Salon 20m2 90% filmy/seriale 10% muzyka Źródło Panasonic 55" VT30E Szukam używanego zestawu głośniki 5.0 z możliwością rozbudowy do 5.1 I jakiś fajny amplituner do tego pasujący Myślałem o Amplituner 7.1 Yamaha RX-V667 oraz Dali Concept 6 5.0 Pozdrawiam Edytowano 7 października 2017 przez tygrxek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 8 października 2017 Udostępnij Napisano 8 października 2017 Dzień dobry. A może zainteresuje Cię nowy zestaw, oparty na amplitunerze Denon AVR-X540BT i kolumnach Jamo S626 HCS. To zestaw, który brzmieniowo powinien Cię w pełni usatysfakcjoniwać. W komplecie dostajesz mocny i dobrze grający amplituner oraz zestaw 5 kolumn, które szczególnie w kinie domowym sprawdzą się bardzo dobrze. Zapraszam serdecznie na odsłuchy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tygrxek Napisano 8 października 2017 Autor Udostępnij Napisano 8 października 2017 (edytowany) Jaki uzywany ampli do tych Jamo ? Edytowano 8 października 2017 przez tygrxek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tygrxek Napisano 9 października 2017 Autor Udostępnij Napisano 9 października 2017 (edytowany) http://allegro.pl/zestaw-kina-dali-concept-6-concept-1-center-5-1-i6992936336.html do takiego zestawu jaki najlepszy uzywany ampli do 1000zł ?? Edytowano 9 października 2017 przez tygrxek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 października 2017 Udostępnij Napisano 10 października 2017 Jestem troszkę zniesmaczony. Kolega zaproponował 677 plus całkiem udany set dali a dostał propozycję denona 540 i jamo .... ? Kolego idź w te sprzęty używane które wybrales. Nie szukaj nowego. Zwróć tylko uwagę na stan urządzenia. W miarę możliwości go sprawdź. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tygrxek Napisano 22 sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 22 sierpnia 2019 Witam po dłuższej przerwie Zakupiony ampli Yamaha RX-V667 Chciałem do niego dobre kolumny centraln i sub no chyba że warto dołożyc do 5.1 jesli tak to https://www.olx.pl/oferta/zestaw-kolumn-5-1-dali-lektor-concept-CID99-IDB3l3w.html ten zestaw bedzie ok? Pozdrawiam budżet 2000-3000 tylko używane Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tygrxek Napisano 23 sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 23 sierpnia 2019 ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tygrxek Napisano 25 sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2019 Subwoofer Dali Concept oraz Dali Concept 6 bedzie pasowało do tej yamahy? ewent jeszcze centralny? a po jakims czasie tylne? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 27 sierpnia 2019 Jako że jest to model Lektor to tak. Cena też wydaje się być sensowna za ten set. Jeśli jest w stanie nienagannym to nic lepszego nie znajdziesz. Może być co najwyżej inne. Odsłuchaj gdziekolwiek Dali Spektor, zobacz czy to brzmienie Ci leży. Lektory stawiał bym nawet deczko półkę wyżej. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Haki Napisano 29 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2019 Witam. Jestem laikiem w kwestii audio i kina domowego (muzyki słucham od 40 lat ale nigdy nie robiłem to profesjonalnie stąd ten laik). Nie chciałbym tworzyć nowych tematów bo ten w zasadzie jak mój tzn. chciałbym zakupić kino domowe (myślałem nad stereo ale nie wiem czy nie lepiej zestaw 5.1) oglądam przede wszystkim filmy ale i czasami słucham muzyki pop, rock rzadziej muzyki elektronicznej. Pokój 6x7m, Budżet na zestaw wraz z amplitunerem lub wzmacniaczem plus głośniki od 4 do 6 tys. Troszkę już zacząłem się rozglądać po forach za opiniami czytając innych opinie czy recenzje zestawów głośników, amplitunerów cz samych kolumn podłogowych, ale mnogość i rozbieżność w opiniach sprawia że trudno wybrać. Myślałem o odsłuchu ale najbliżej to 50 km do jednego sklepu i nie ma tam wszystkich tych co chciałem porównać więc mam problem i stwierdziłem że najlepiej będzie zapytać tutaj. Nie pytajcie fachowymi nazwami mnie np. o naturalności brzmienia czy dynamice oraz przejrzystości bo się na tym nie znam. Wiem jedną zasadę biedy nie może kupić dziadostwa dlatego też bardzo się bije z myślami pomiędzy 5.1 a 2.0 ale wówczas dobre głośniki podłogowe. Jeżeli mówimy o kinie dobre opinie słyszałem o Pylon Audio Pearl 27 plus reszta głośników z serii Pearl. Do tego wzmacniacz Onkyo TX-NR686, Denon AVR-X2500H, Yamaha RX-V485, ale nie wiem czy to dobry tok rozumowania. Czy na przednie np. Sapphire'y 31 bo wiem że ma większe głośniki niskotonowe więc lepszy bas według recenzji posiada. Albo zestaw 2.0 myślałem o JBL Studio 290 plus jakiś dobry wzmacniacz ale nie wiem jaki lub głośniki HECO MUSIC STYLE 1000 lub Heco Aurora 1000. Jak macie jakieś inne pomysły podpowiedzcie bo mam mętlik w głowie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stolarz Napisano 29 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2019 (edytowany) @Haki: Załóż lepiej osobny temat. Inaczej będzie burdel i odpisywanie kilku osobom w jednym temacie co najlepsze dla przejrzystości nie jest. To, że ten temat jest "w zasadzie jak Twój" nie oznacza, że dostaniesz takie same odpowiedzi i rady. Edytowano 29 sierpnia 2019 przez Stolarz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Haki Napisano 29 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2019 (edytowany) ok. Dziękuję i w takim razie tworzę nowy temat. Edytowano 29 sierpnia 2019 przez Haki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laura mariadan Napisano 1 września 2019 Udostępnij Napisano 1 września 2019 Dnia 6.10.2017 o 13:17, tygrxek napisał: Witam Szanowne Grono Im więcej czytam tym większy mętlik w głowie i ciągle naciągam budżet do góry Miało być max 1500 na soundbar . Teraz stanęło na 2500-3000 Salon 20m2 90% filmy/seriale 10% muzyka Źródło Panasonic 55" VT30E Szukam używanego crossword solver sip calculator zestawu głośniki 5.0 z możliwością rozbudowy do 5.1 I jakiś fajny amplituner do tego pasujący Myślałem o Amplituner 7.1 Yamaha RX-V667 oraz Dali Concept 6 5.0 Pozdrawiam Jeżeli mówimy o kinie dobre opinie słyszałem o Pylon Audio Pearl 27 plus reszta głośników z serii Pearl. Do tego wzmacniacz Onkyo TX-NR686, Denon AVR-X2500H, Yamaha RX-V485, ale nie wiem czy to dobry tok rozumowania. Czy na przednie np. Sapphire'y 31 bo wiem że ma większe głośniki niskotonowe więc lepszy bas według recenzji posiada. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tygrxek Napisano 9 września 2019 Autor Udostępnij Napisano 9 września 2019 Poradzcie jak rozstawić zestaw 5.1 do załączonego salonu na obrazku ? ustawić monitory odrazu za sofa ;/ ? kable schowane pod sofa? bardziej z tyłu ? Zestaw uzywany https://www.olx.pl/oferta/zestaw-kolumn-5-1-dali-lektor-concept-CID99-IDB3l3w.html a nowy Polk audio T531 cena taka sama co warto? bedzie az taka przepasc na korzyść Dali? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 września 2019 Udostępnij Napisano 10 września 2019 W kinie przepaści nie będzie. Ale concept jednak gra lepiej. Można powiedzieć że to pierwsza wersja zensor. Jeśli będziesz używał tylko do kina i nie masz możliwości sprawdzenia dali to weź polki. Tylko który sub do nich? Magnat 302a? Standy ustaw za sofa. Resztę zrobi kalibracja. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tygrxek Napisano 10 września 2019 Autor Udostępnij Napisano 10 września 2019 Rozumiem że jesli za sofa to konieczne sa podstawki ? czy nie koniecznie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tygrxek Napisano 10 września 2019 Autor Udostępnij Napisano 10 września 2019 (edytowany) myslałem o Polk Audio T531 (T50 + T30 + T15) oraz sub Jamo J 10 SUB (J10 SUB) Subwoofer potrzebuje jeszcze kable ile metrów? i jak najlepiej je rozmiescic? i jak ustawic i czy potrzebny jest jakis stand do glosnikow tylnych? salon z aneksem wielkosc 5,5 x 4,4 (4,4 to odlegosc miedzy TV a scianka za kanapą ) Edytowano 10 września 2019 przez tygrxek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stolarz Napisano 10 września 2019 Udostępnij Napisano 10 września 2019 (edytowany) Naprawdę pytasz ile metrów kabla masz kupić? Podpowiem. Tyle żeby starczyło od amplituner do głośnika Edytowano 10 września 2019 przez Stolarz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 września 2019 Udostępnij Napisano 11 września 2019 No tak. Wtedy dajesz na standy. Chyba że chcesz je jakoś blisko na ścianie powiesić. Zamiast j10 weź magnata. Da ci więcej radości. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts