Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Przed chwilą, tomaz75 napisał:

Panowie wątek o czym innym 

Sorry Tomaz75 chyba wszystko zaczęło się bo Koledzy odnieśli się do mojego posta, który jakby nie patrzeć dotyczył Twojego byłego sprzęta tx-8150 :)

Przed chwilą, voytaz napisał:

No ja zdecydowanie polecam podjechać do s4home. Koledzy mają cierpliwość ;) 

Generalnie obsługa robi wiele i rzeczywiście jak będę wybierał następny sprzęt to zacznę od s4home właśnie. Nie ma nic lepszego niż posłuchać sprzętu u siebie zanim się kupi.

Salon jest przy głównej drodze 44 z Krakowa. Nawet nie wjeżdżasz do Oświęcimia. Prawdopodobnie szybciej dojedziesz do nich niż na drugi koniec Krakowa :D 

Racja Voytaz ! Nie chciałbym czuć się na takim odsłuchu jak "ktoś nie mile widziany" bo nie lubię takich sytuacji... :( ...jeśli mają cierpliwość i potrafią doradzić to czego szukać więcej... ???

Przed chwilą, S4Home napisał:

No właśnie ma problem. 

Bo top hi-fi w Krakowie hmmm .....

Dobra jedz tam. A potem do nas zobaczysz o czym mówię :)

Zrobisz sobie w którąś sobotę wycieczkę od razu do muzeum Auschwitz. Weź znajomych. 

Piotrek

Cześć Piotrek, masz tego świadomość że mogłem to zrozumieć jako przyszłościowe zaproszenie do Ciebie?

Znalazłem właśnie w necie Waszą stronkę i aż się ucieszyłem że to tak jakby nie patrzeć "blisko mnie" :)... teraz tylko muszę wchłonąć trochę więcej "teorii" żeby nie być do końca zielony jak ogórek na wiosnę... i może spróbuję jeszcze wybrać się na odsłuch jakiegoś zestawu... 

9 godzin temu, voytaz napisał:

Z Krakowa masz również niedaleko do s4home. Oświęcim to niecała godzinka samochodem. Również w Galerii Krakowskiej masz salon denon z tego co pamietam. Z Krakowa masz również nie tak daleko Myślenic, gdzie jeden z użytkowników tego forum prowadzi komis. Nikomu nie będziesz zawracał gitary, bo przecież nikt nie robi tego za darmo. Jak kupisz to przecież zarobią ;) sam przed zakupem odsłuchałem kilka zestawów zarówno u s4home w salce, jak i u siebie w domu i powiem Ci ze bez odsłuchu nic bym nie kupował. 

Voytaz: s4Home i Kolega prowadzący komis z Myślenic z używanym sprzętem to na razie dwaj moi faworyci z którymi chciałbym się spotkać i porozmawiać :)

TOMAZ75 z grzeczności musiałem się odnieść do postów Kolegów, więcej już nie zaśmiecam wątku...dzięki pozdrawiam

Napisano

Tomaz75,

uaktualnij informacje po sprzedaniu Twoich sprzętów: ile możesz wydać i na co (amplituner plus kolumny). To będzie czytelniej dla wszystkich.
Poza tym w tym wątku nie napisałeś m.in. na jakiej powierzchni grasz...

12 godzin temu, InsideTheReactor napisał:

Top hi-fi w Krakowie to najgorszy sklep audio! Wybór swietny, obsługa katastrofalna. Faceci to maruderzy i wyciskacze byle byś wziął. Absolutnie zachęcam do omijania tego przybytku nie doli. 

Na sąsiednim forum jest wątek o nieudolności tych sklepów. Chyba jedynie Poznań trzyma jako taki poziom. 

Inni to koszmar, ale Kraków to przebija wszystko.

Nie chcę kopać leżącego - ale po paru rozmowach telefonicznych miałem dosyć salonu w Krakowie (np. sprzedawali używaną lampową integrę klienta i stwierdzili przy używanym egzemplarzu że to nieistotne ile lat grał, bo lampy chyba są dobre i długo pograją - a był kupiony 5 lat temu). Więc chyba nikogo nie dziwi że przestałem się do nich odzywać.

A nie tylko Poznań trzyma poziom - sporo razy byłem w Top HiFi na Nowogrodzkiej w Warszawie i za każdym razem byłem dobrze obsłużony (odsłuch, informacja, zakup), pomagałem też koledze w zakupie kd i wyszedł zadowolony. Na Andersa bywam rzadziej, obsługa poprawna (dowiedziałem się czego chciałem, ale nie kupowałem - bo nie miałem takiej potrzeby).

Ale co do Poznania i Szczecina nie wypowiadam się, bo nie byłem w tych salonach. A poza tym jak już koledzy napisali - trzymajmy się tematu!

Pozdrawiam
PS. Zaś co do propozycji sprzedaży osobom z Forum - to od tego jest PW albo dział GIEŁDA (ale nie mam tu na myśli "Branży", tylko ogłoszenia/propozycje użytkowników naszego Forum).

Napisano

Dzięki - bo nie było widać czy kolumny 550 zostawiasz, czy szukasz czegoś innego.

To na razie czekamy na pierwsze wrażenia po odsłuchu. Tylko daj szansę wzmacniaczowi by pograł trochę u Ciebie (jeśli dostaniesz nowy, a nie używany).

Pozdrawiam

Napisano (edytowany)

Przychylam się do tego co napisał @RoRo, tak minimum 50 godzin odsłuchów a jeszcze lepiej 200 godzin - przy zakupie nowego. Sprzęt musi się wygrzać.

Edycja: w ciągu tego czasu zauważysz, wyraźną zmianę charakterystyki grania. Miejmy nadzieję, że sprzęt już trochę grał u innych - to było by lepiej. :)

Edytowano przez 1Ender