naku_x32 Napisano 20 października 2017 Udostępnij Napisano 20 października 2017 Siema Chciałbym kupić sobie wzmacniacz od Yamahy ale się na tym nie znam i potrzebuję pomocy. Mam w domu głośniki od Harmana ale spalił mi się właśnie wzmacniacz i potrzebuję nowego. Mam koło 2000zł na niego i zastanawiam się nad R-N602 albo A-S501. Który będzie lepszy albo jaki inny polecacie koniecznie z Yamahy. PS mam 2 głośniki + aktywny sub Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 20 października 2017 Udostępnij Napisano 20 października 2017 Witaj, jeśli nie napiszesz prawidłowo pierwszego postu, to żadnej sensownej rady nie uzyskasz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 20 października 2017 Udostępnij Napisano 20 października 2017 Może na dokładkę pianocrafta , skoro chodzi w sumie o jedną firmę. Przecież as501 i rn 602 grają nieco inaczej od siebie, jest Ci wszystko jedno ? Oba mają dac, ale 602 na też funkcje sieciowe. Jakie masz te kolumny i jaki miałeś wzmacniacz i oczkiwania brzmieniowe,( jeśli masz;)). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naku_x32 Napisano 20 października 2017 Autor Udostępnij Napisano 20 października 2017 Jakie głośniki mam to nie pamiętam w tej chwili ale było to coś od studio 1.. (głośniki wielkości studio 230) i oczekiwania to nie do końca wiem jak to napisać ale chodzi o fajny bass do muzyki typu rock dubstep itp Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 20 października 2017 Udostępnij Napisano 20 października 2017 Dzień dobry. Jeśli lubisz mocne, dynamiczne granie, na pewno wybór elektroniki Yamaha jest jak najbardziej optymalny. Na pewno brzmieniowo opcją lepszą jest wzmacniacz Yamaha A-S501, natomiast Yamaha R-N602 oferuje bardzo bogatą funkcjonalność sieciową. Wybór należy do Ciebie. Przy zakupie wzmacniacza A-S501 zawsze możesz w przyszłości dokupić zewnętrzny odtwarzacz sieciowy np. Yamaha NP-S303 lub WXAD-10 i rozbudować system o funkcjonalność sieciową. Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, w przypadku pytań oraz specjalnej oferty cenowej dla forumowicza, oczywiście służę pomocą. Zapraszam jednak serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych konfiguracji. Poza wyżej wymienionymi produktami, w naszym salonie masz do dyspozycji dziesiątki urządzań, które w komfortowych warunkach możesz odsłuchać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voytaz Napisano 20 października 2017 Udostępnij Napisano 20 października 2017 25 minut temu, Q21 napisał: Dzień dobry. Jeśli lubisz mocne, dynamiczne granie, na pewno wybór elektroniki Yamaha jest jak najbardziej optymalny. Na pewno brzmieniowo opcją lepszą jest wzmacniacz Yamaha A-S501, natomiast Yamaha R-N602 oferuje bardzo bogatą funkcjonalność sieciową. Wybór należy do Ciebie. Przy zakupie wzmacniacza A-S501 zawsze możesz w przyszłości dokupić zewnętrzny odtwarzacz sieciowy np. Yamaha NP-S303 lub WXAD-10 i rozbudować system o funkcjonalność sieciową. Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, w przypadku pytań oraz specjalnej oferty cenowej dla forumowicza, oczywiście służę pomocą. Zapraszam jednak serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych konfiguracji. Poza wyżej wymienionymi produktami, w naszym salonie masz do dyspozycji dziesiątki urządzań, które w komfortowych warunkach możesz odsłuchać. R-N602 ma jeszcze tą przewagę, że można całością systemu sterować z aplikacji. Jest to bardzo bardzo przydatna funkcja. Pilot staje się wtedy opcjonalny, wszystkim sterujemy za pomocą aplikacji musiccast, która działa świetnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naku_x32 Napisano 20 października 2017 Autor Udostępnij Napisano 20 października 2017 W sumie dużo różnią się w jakości dźwięku te dwa urządzenia które podałem czyli Yamaha R-N602 oraz A-S501 ? Chodzi mi o to bo lubię dobry dźwięk ale dobrze było by mieć też sieć podłączoną pod sprzęt. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 października 2017 Udostępnij Napisano 20 października 2017 As501 gra lepiej . Czy wyraźniej? Biorąc pod uwagę cenę to uważam że tak. Zwłaszcza że malinka załatwia sprawy sieci. A przy twojej kwocie to dołożymy bym wogole do as701. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 20 października 2017 Udostępnij Napisano 20 października 2017 Sam wzmacniacz nie gra, gra całość systemu. Co z tego że kupisz tzw dobry wzmacniacz jak nie będzie pasował brzmieniowo do kolumn? Mając np precyzyjnie i ostro grające kolumny raczej należy unikać też tak grającego wzmacniacza, bo będzie coś nie tak. Mniejsza o to czy kolumny to studio 1, czy ,,studio lato,,, napisz jakie mają brzmienie, wielkość, także jak z akustyką imetrażem najważniejsze jakie brzmienie lubisz... Piszesz o jakimś basie, ale ten też bywa różny np obfity, dominujący i miękki ,lub szybki, niski i twardy. Yamaha as501 gra bardziej koncertowo, dynamicznie, chwilami ostro, rn602 nieco cieplej, łagodniej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 21 października 2017 Udostępnij Napisano 21 października 2017 Dzień dobry. Pomiędzy Yamaha A-S501, a R-N602 różnica nie jest już duża. Jeśli zależy Ci na funkcjonalności sieciowej, to na pewno dobrym wyborem będzie R-N602. Zapraszam na odsłuch. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 23 października 2017 Udostępnij Napisano 23 października 2017 No i widzisz co opinia to inne zdanie. Bardzo dobrze! Teraz idź na odsłuch i wyrób sobie swoje! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts