Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Mam pytanie co będzie grało najlepiej z Techniksem SU-A600 pomieszczenie to jakieś 20m2 ale później jest otwarta przestrzeń na 40m2 głośniki dobrze gdyby mogły stać na komodzie, muzyka to np. Sting, Dire Straits, Republika itp 

Myślałem o Paradigm monitor 3V4 ale ciężko dostać w dobrym stanie - stąd moja prośba do was co kupić ?? kasa jaką mogę przeznaczyć to 1K możliwa mała górka 

Dorzucam parę fotek - stereo ma stać tam gdzie butelki ( tylko nie wiem ile czasu mi zajmie wypicie tego zapasu ;)

20171023_120634.jpg

20171023_120648.jpg

20171023_120758.jpg

Napisano

Tam gdzie teraz butelki?
Przy takim ustawieniu stołu będzie kiepsko...

A nie lepiej trzymać się pomieszczenia w którym stoi teraz Technics, a w drugim dać jakąś miniwieżę?

Jakie masz teraz kolumny?

Pozdrawiam
PS. Poprawiłem tytuł wątku (był "Technicks SU-A600 - Jakie głośniki")- bo szukasz kolumn a nie głośników i ciut inaczej się pisze nazwę firmy.

Napisano (edytowany)

Dzięki za poprawkę ;) co do butelek to właśnie Technics ma robić za taką wieżę, jak się przyjrzysz to zobaczysz że obok T stoi HK AVR 255 i to on odpowiada za nagłośnienie salonu, w założeniu T nie będzie grać całą parą raczej ma brzękać przy spotkaniach ze znajomymi. Dlatego zależy mi na głośnikach które grają bardzo wyraźnie :) coś takiego jak Paradigmy zero przyduszenie tylko czysty pełny dźwięk od samego dołu 

A co do kolumn to: 

WHARFEDALE DIAMOND 10.6

Zestaw głośników HARMAN KARDON HKTS 16BQ

Edytowano przez Gingeros
Napisano

Gingeros: Avr jest wzmacniaczem kina domowego. Technics robi tylko dobre gramofony i chyba zdazyły mu sie dobre kolumny.

Wrzucę Ci dobre kolumny pod warunkiem, ze mi obiecasz, ze kupisz im dobry wzmak :)

I postawisz je tam gdzie wskazał Roro.

Napisano
Dnia 27.10.2017 o 11:11, S4Home napisał:

Czyli szukasz czegoś to do nagłośnienia kuchni? Jak się siedzi przy stole?

S4 Home do jadalni - czy jeśli ktoś ma otwarty plan to znaczy że ma kuchnię :) ???

Dnia 27.10.2017 o 09:26, audiowit napisał:

Gingeros: Avr jest wzmacniaczem kina domowego. Technics robi tylko dobre gramofony i chyba zdazyły mu sie dobre kolumny.

Wrzucę Ci dobre kolumny pod warunkiem, ze mi obiecasz, ze kupisz im dobry wzmak :)

I postawisz je tam gdzie wskazał Roro.

OK - temat do przemyślenia i parę rzeczy do poukładania 

Napisano

Zwał jak zwał . Czemu pytałem?

W takim miejscu nikt nie skupia się na jakości dźwięku czy to stereo. 

Jesz kanapkę pijesz kawę i w nogi dalej. Poza tym w zależności gdzie przy stole będziesz siedział będziesz miał lepszy lub gorszy efekt stereo. 

Pytanie czy nie warto tam nabyć coś prostego uniwersalnego w zamian za może lepszego którego i tak się nie wykorzysta. 

PS podam ci adres wpadaj z tymi butelkami do salonu. Zapuścimy parę filmów i sobota jest nasza ?

Napisano
Dnia 26.10.2017 o 20:34, Gingeros napisał:

Mam pytanie co będzie grało najlepiej z Techniksem SU-A600 pomieszczenie to jakieś 20m2 ale później jest otwarta przestrzeń na 40m2

Ten Technics SU-600 jest konieczny, już go kupiłeś , jakaś pamiątka  z czasów szkolnych? Może zamiast szukać co zagra najlepiej z Technicsem, może lepiej kupić inny wzmacniacz niż su600 i teoretycznie zawsze będzie lepiej z jakimiś kolumnami. Jeśli jednak masz su 600(sentyment)  i pytasz o to jak zagra z monitorami Paradigm to sądząc po kolekcji 5 i 11 możesz to łatwo przewidzieć i poniekąd sprawdzić.

Napisano (edytowany)
15 godzin temu, jacek75 napisał:

Ten Technics SU-600 jest konieczny, już go kupiłeś , jakaś pamiątka  z czasów szkolnych? Może zamiast szukać co zagra najlepiej z Technicsem, może lepiej kupić inny wzmacniacz niż su600 i teoretycznie zawsze będzie lepiej z jakimiś kolumnami. Jeśli jednak masz su 600(sentyment)  i pytasz o to jak zagra z monitorami Paradigm to sądząc po kolekcji 5 i 11 możesz to łatwo przewidzieć i poniekąd sprawdzić.

Najpierw był SU-A600 potem wybór padł na Paradigmy  11 a teraz 600tkę zamieniłem na HK 980 ( i myślę że to nie koniec zmian ;) )

p.s

600tka z 11tkami gra naprawdę dobrze :)

Edytowano przez Gingeros