Dawfil Napisano 26 października 2017 Udostępnij Napisano 26 października 2017 Witam wszystkich . Ostatnio myślę nad kupnem Musical Fidelity Y90-HPA. Posiadam zestaw 5.1 edifier s760d i kartą dźwiękową sound blaster pro 5.1 cały czas brakuje mi tego czystego dźwięku. Czy to by coś zmieniło ? Oczywiście korzystając z kompa odczuł bym ta różnice w słuchaniu muzyki a może raczej w filmach ? Filmy oglądam w full HD . Dodatkowo posiadam słuchawki bayerdynamic dt880 i słucham jedynie na komórce przez program poweramp wykupiony z Google sklep . Daje radę ale chciałbym spróbować czegoś więcej . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 26 października 2017 Udostępnij Napisano 26 października 2017 Spróbuj wzmacniaczy słuchawkowych WBA. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawfil Napisano 27 października 2017 Autor Udostępnij Napisano 27 października 2017 A dlaczego nie akurat ten który napisałem ? I główne pytanie czy odczuje ta różnice. Kartę dźwiękową która mam Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro. Bo jeżeli różnica bd marna to po co mam wydawać tyle pieniędzy . Mam kompa połączonego pod tą kartę dźwiękową a dalej optycznym na głośniki , ten zestaw komputerowy który mam posiada funkcję dźwięku przestrzennego , różnych bajerów itp chce wiedzieć czy da się z niego więcej wyciągnąć . Dzięki za wszelkie odpowiedzi :-) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawfil Napisano 27 października 2017 Autor Udostępnij Napisano 27 października 2017 Czy naprawdę nikt nie może mi pomóc ?? :-[:-[ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi Szczecin Napisano 31 października 2017 Udostępnij Napisano 31 października 2017 Względem tego, co masz, jakiekolwiek urządzenie tego typu z całą pewnością pomogłoby w uzyskaniu "tego czystego dźwięku". Nawet takie maleństwo jak AudioQuest Dragonfly. https://www.tophifi.pl/akcesoria/akcesoria-hi-fi/audioquest-dragonfly-red.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 31 października 2017 Udostępnij Napisano 31 października 2017 Dawfil powiedzialem Ci o sprzęcie z prawdziwego zdażenia. Wlasnie te bajery psujà Ci dzwięk. Pytasz, ja odpowiadam. Hi-fi ma rację. Nawet taki gadżet poprawi Ci brzmienie. Ja Ci podaje jeszcze bardziej zaawansowane rozwiazanie. Pelnowymiarowy, lampowy wzmacniacz sluchawkowy (model sobie mozesz wybrać) ktory napędzi Ci każde słuchawki i odczujesz różnice. Nie tylko w czystosci ale rownież w barwie, przestrzeni, wybrzmieniach, dynamice. Wszystko zależy jak poważnie podchodzisz do tematu i na ile Ci zależy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 1 listopada 2017 Udostępnij Napisano 1 listopada 2017 (edytowany) Dawfil posiadasz bdb sluchawki DT880, zadbaj o towarzystwo dla nich jakiś DAC/amp jest kilka marek na rynku: iFi, ProjectNostromo, FiiO, Aune etc. Edytowano 1 listopada 2017 przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawfil Napisano 3 listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 3 listopada 2017 Ok i o to właśnie chodziło , nie tylko moje słuchawki ale i zestaw 5.1 na którym oglądam filmy będzie czystszy dźwięk , zgadza się tak ? A ten AudioQuest Dragonfly podoba mi się . Tylko aż się dziwię że takie małe maleństwo potrafi tak wiele zdziałać , ciekawie .. zawsZe można z internetu zamówić że sklepu a jak nie spełni to moich oczekiwań można to oddać . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi Szczecin Napisano 4 listopada 2017 Udostępnij Napisano 4 listopada 2017 23 godziny temu, Dawfil napisał: zawsZe można z internetu zamówić że sklepu a jak nie spełni to moich oczekiwań można to oddać . Tak to działa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 6 listopada 2017 Udostępnij Napisano 6 listopada 2017 Dobry trop z tym Audioquestem - zajrzyj do nas, mamy na niego dobrą cenę, możemy zrobić nawet lepszą https://sklep.rms.pl/audioquest-dragonfly-black-przetwornik-cyfrowo-analogowy-dac-usb-ze-wzmacniaczem-sluchawkowym Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts