Dawfil Napisano 26 października 2017 Napisano 26 października 2017 Witam wszystkich . Ostatnio myślę nad kupnem Musical Fidelity Y90-HPA. Posiadam zestaw 5.1 edifier s760d i kartą dźwiękową sound blaster pro 5.1 cały czas brakuje mi tego czystego dźwięku. Czy to by coś zmieniło ? Oczywiście korzystając z kompa odczuł bym ta różnice w słuchaniu muzyki a może raczej w filmach ? Filmy oglądam w full HD . Dodatkowo posiadam słuchawki bayerdynamic dt880 i słucham jedynie na komórce przez program poweramp wykupiony z Google sklep . Daje radę ale chciałbym spróbować czegoś więcej . Odpisz, cytując
audiowit Napisano 26 października 2017 Napisano 26 października 2017 Spróbuj wzmacniaczy słuchawkowych WBA. Odpisz, cytując
Dawfil Napisano 27 października 2017 Autor Napisano 27 października 2017 A dlaczego nie akurat ten który napisałem ? I główne pytanie czy odczuje ta różnice. Kartę dźwiękową która mam Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro. Bo jeżeli różnica bd marna to po co mam wydawać tyle pieniędzy . Mam kompa połączonego pod tą kartę dźwiękową a dalej optycznym na głośniki , ten zestaw komputerowy który mam posiada funkcję dźwięku przestrzennego , różnych bajerów itp chce wiedzieć czy da się z niego więcej wyciągnąć . Dzięki za wszelkie odpowiedzi :-) Odpisz, cytując
Dawfil Napisano 27 października 2017 Autor Napisano 27 października 2017 Czy naprawdę nikt nie może mi pomóc ?? :-[:-[ Odpisz, cytując
Top Hi-Fi Szczecin Napisano 31 października 2017 Napisano 31 października 2017 Względem tego, co masz, jakiekolwiek urządzenie tego typu z całą pewnością pomogłoby w uzyskaniu "tego czystego dźwięku". Nawet takie maleństwo jak AudioQuest Dragonfly. https://www.tophifi.pl/akcesoria/akcesoria-hi-fi/audioquest-dragonfly-red.html Odpisz, cytując
audiowit Napisano 31 października 2017 Napisano 31 października 2017 Dawfil powiedzialem Ci o sprzęcie z prawdziwego zdażenia. Wlasnie te bajery psujà Ci dzwięk. Pytasz, ja odpowiadam. Hi-fi ma rację. Nawet taki gadżet poprawi Ci brzmienie. Ja Ci podaje jeszcze bardziej zaawansowane rozwiazanie. Pelnowymiarowy, lampowy wzmacniacz sluchawkowy (model sobie mozesz wybrać) ktory napędzi Ci każde słuchawki i odczujesz różnice. Nie tylko w czystosci ale rownież w barwie, przestrzeni, wybrzmieniach, dynamice. Wszystko zależy jak poważnie podchodzisz do tematu i na ile Ci zależy. Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 1 listopada 2017 Napisano 1 listopada 2017 (edytowany) Dawfil posiadasz bdb sluchawki DT880, zadbaj o towarzystwo dla nich jakiś DAC/amp jest kilka marek na rynku: iFi, ProjectNostromo, FiiO, Aune etc. Edytowano 1 listopada 2017 przez DiBatonio Odpisz, cytując
Dawfil Napisano 3 listopada 2017 Autor Napisano 3 listopada 2017 Ok i o to właśnie chodziło , nie tylko moje słuchawki ale i zestaw 5.1 na którym oglądam filmy będzie czystszy dźwięk , zgadza się tak ? A ten AudioQuest Dragonfly podoba mi się . Tylko aż się dziwię że takie małe maleństwo potrafi tak wiele zdziałać , ciekawie .. zawsZe można z internetu zamówić że sklepu a jak nie spełni to moich oczekiwań można to oddać . Odpisz, cytując
Top Hi-Fi Szczecin Napisano 4 listopada 2017 Napisano 4 listopada 2017 23 godziny temu, Dawfil napisał: zawsZe można z internetu zamówić że sklepu a jak nie spełni to moich oczekiwań można to oddać . Tak to działa. Odpisz, cytując
rms.pl Napisano 6 listopada 2017 Napisano 6 listopada 2017 Dobry trop z tym Audioquestem - zajrzyj do nas, mamy na niego dobrą cenę, możemy zrobić nawet lepszą https://sklep.rms.pl/audioquest-dragonfly-black-przetwornik-cyfrowo-analogowy-dac-usb-ze-wzmacniaczem-sluchawkowym Odpisz, cytując
Recommended Posts