0krzysiek1 Napisano 20 grudnia 2017 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2017 mam problem. prosze o pomoc!!!!! jak puscic dzwiek z telewizora na te kino.... do telewizora mam podlaczony dekoder z cyfrowego polsatu przez hdmi... probowałem przez kabel optyczny i nic nie gra... zmieniałem nawet w opcjach dekodera i nic.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 21 grudnia 2017 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2017 Kabel optyczny który masz podłączony do TV -czy na drugim jego końcu masz czerwone światełko (tę końcówkę podłączałeś do amplitunera)? Sprawdź czy Twój amplituner ma sprawne wejścia optyczne podłączając do niego jakieś inne urządzenie niż TV. Czy masz w dekoderze prawidłowo wybrane źródło (np. MD) i złącze (optical)? Czy w TV świeci się na czerwono w wyjściu optycznym? pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 21 grudnia 2017 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2017 tu pojawia się właśnie pytanie, czy kabel optyczny idzie z TV, czy z dekodera? Jeżeli z TV, a kolega kombinował w ustawieniach dekodera, to nie może się udać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0krzysiek1 Napisano 22 grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 22 grudnia 2017 probowałem kablem z tv i dekodera i nic.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 22 grudnia 2017 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2017 a powyższe podpowiedzi kolegi RoRo weryfikowałeś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0krzysiek1 Napisano 22 grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 22 grudnia 2017 tak weryfikowałem... jak podłacze kabel optyczny z wyjscia digitalout optical to swieci sie na czerwono koncowka a z wejsc digital in md i dbs nie swieci sie.... gdybym miałw tv wyjscie sluchawkowe to przez aux bym podłaczyl bo muzyke z telefonu czy laptopa idzie puszczac.... ale niestety w tv brak wyjscia sluchawkowego....:/ i juz 3 dzien z tym walcze i trace sile i nerwy na to.... tez probowałem chinchem głos puscic na aux i nic.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 22 grudnia 2017 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2017 Jeśli chcesz mieć dźwięk z dekodera to musisz mieć włączone wyjście cyfrowe. Podobnie w TV. A jakiego typu masz wyjście cyfrowe w TV ? Po pierwsze wszystkie podłączenia trzeba robić przy wyłączonym sprzęcie. W przeciwnym wypadku grozi to uszkodzeniem wejścia lub wyjścia i wtedy nic nie będzie działało. Do tego może się okazać że trzeba ustawić format dźwięku na wyjściu cyfrowym jako PCM lub LPCM. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0krzysiek1 Napisano 22 grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 22 grudnia 2017 i juz 3 dzien z tym walcze i trace sile i nerwy na to.... tez probowałem chinchem głos puscic na aux i nic.... w dekoderze mam s/pdif a w tv out digital optical.... jak podłaczylem kablem dekoder z odtwarzaczem i zmienilem w ustawieniach wyjscie dzwieku cyfrowego z s/pdif a nie hdmi to glos w tv sie wylacza a na kino i tak nie podaje.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 22 grudnia 2017 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2017 Jakim odtwarzaczem?!? moze narysuj schemat jak ty to wszystko podłączasz i jakie elementy bo mam wrażenie gigant chaosu.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0krzysiek1 Napisano 22 grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 22 grudnia 2017 te zdjecie co jest wstawione to jest własnie ten odtwarzacz jvc dvd... i on ma tyle wyjsc ze masakra.... czarna magia.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 22 grudnia 2017 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2017 (edytowany) Poszukałem... czyli jest to takie centrum medialne ... na obrazkach występuje z dedykowanym systemem głośników. Moze napisz co masz do niego jeszcze, co chcesz osiągnąć i jak w tej chwili masz podłączone. Na spokojnie step by step z tego co widzę masz tam jedno wyjście optyczne i 2 wejścia oraz jedno koaksjalne. Edytowano 22 grudnia 2017 przez Fafniak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0krzysiek1 Napisano 22 grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 22 grudnia 2017 a wiec tak... do kina mam podłaczony subufer jvc przez conector to sp-pwa10 i pod subufer 3 głosniki... a chce po prostu dzwiek z tv puscic na te kino lub z dekodera. i w tej chwili mam podłaczony subufer do tego odtwarzacza no i pod niego 3 głosniki i dodam ze jak podłacze telefon czy laptopa przez aux to wszystko gra... nie chodzi mi o obraz z kina tylko o dzwiek. pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 22 grudnia 2017 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2017 (edytowany) Na razie muszę wyjść. mysle że może sporo wyjaśnić. jak nie to po południu do niej zajrzę Edytowano 22 grudnia 2017 przez Fafniak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 22 grudnia 2017 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2017 Generalnie należy podłączyć dekoder do TV z użyciem hdmi. TV do kina domowego JVC kablem optycznym. Reszta to kwestia ustawień. Jeśli coś jest uszkodzone to nie będzie dźwięku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0krzysiek1 Napisano 22 grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 22 grudnia 2017 nie moge tych obrazow odczytac... a w tv jak ustawiam dzwiek to nie gra... dupa... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 22 grudnia 2017 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2017 należy ustawić w TV puszczenie dźwięku optykiem, jak również przełączyć w tym JVC na odpowiednie źródło. Jeżeli taki układ nie działa, to jest duża szansa, że w tym JVC wejście optyczne po prostu jest niesprawne Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0krzysiek1 Napisano 22 grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 22 grudnia 2017 no i chyba mi sie wydaje ze jest wejscie niesprawne.... no to musze jakos przez aux podłączyc tylko ze w tv brak wyjscia sluchawkowego.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 22 grudnia 2017 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2017 podałem link do instrukcji - ale coś to forum dziwnie działa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 22 grudnia 2017 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2017 A jesteś pewny że wszystko masz dobrze poprzełączane ? https://www.manualslib.com/manual/83000/Jvc-Th-A10r.html?page=22#manual Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0krzysiek1 Napisano 23 grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 23 grudnia 2017 sadze ze mam dobrze podłączone... ale nic to nie daje... mozliwe ze wejscia sa spalone... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 23 grudnia 2017 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2017 piszę o ustawieniach (menu/pilot) Już raz pisałem - narysuj lub opisz dokładnie co jest z czym połączone, do jakiego wejścia/wyjścia i jakim kablem. Być może popełniasz jakiś błąd Co masz ustawione w tym JVC ird. Zajrzałeś do instrukcji ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0krzysiek1 Napisano 23 grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 23 grudnia 2017 zajrzalem i przetlumaczylem instrukcje....dekoder do tv prez hdmi z tv kablem optycznym pod odtwarzacz... w tv ustawione wyjscie dzieku cyfrowego auto... i siedze teraz przy kinie i pstrykam pilotem.. i zmieniam co chwile tym przyciskiem analog/digital tylko ze ta funkcja dziala mi tylko jak mam właczone aux lub dvd... a na vcr tv/dbs tape/mid wogole nie reaguje na analog/digital wymienie tv zeby mialo wyjscie sluchawkowe i bedzie po problemie... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 23 grudnia 2017 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2017 ale do jvc wchodzisz optykiem W WEjŚCIE optyczne? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0krzysiek1 Napisano 23 grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 23 grudnia 2017 tak. mam tam dwa wejscia md i dbs a jedno wyjscie.... dajmy juz spokoj z tym.... szkoda czasu i nerwow.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 23 grudnia 2017 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2017 ja bym prędzej tego JVC wymienił, jak TV. wyjście słuchawkowe nie jest najwyższych lotów jakościowych wyjściem audio do takiego zastosowania Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts