Gość Napisano 28 grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 grudnia 2017 Chciałbym zakupić jakiś ciekawy ale nieduży system muzyczny. Wiem że najlepiej byłoby kupić coś większego z odpowiednią mocą ale po pierwsze nie jestem aż tak wymagający a po drugie niestety moja szafka ma konkretne wymiary i jest zabudowana z tyłu. To sprawia że taka Yamaha R-N301 której się przyglądałem wejdzie ale czy 30-40 cm od góry to wystarczająco tego już nie wiem. Do tego mały sprzęt zawsze może stanąć na wierzchu i nie będzie wyglądał jak kloc. Nie ukrywam również że chciałbym się zmieścić w tych 2000 zł albo nieznacznie je przekroczyć. Przechodząc do meritum. Jak wspomniałem. Stawiam na coś stosunkowo małego. Zamierzam podłączyć do niego TV oraz PS4. Mógłbym jeszcze na siłę połączyć bezpośrednio dekoder. W sumie nie myślałem nad opcjami sieciowymi gdyż posiadam AppleTV do którego przesyłam muzykę (niestety jest to wersja ATV 4 więc nie ma już wyjścia optycznego) niemniej większość obecnych małych systemów i tak opcje sieciowe ma. Zresztą lepiej mieć więcej niż mniej . Przejrzałem trochę ofert i na razie zapisałem sobie kilka urządzeń: -Yamaha Pianocraft MCR-560 -Marantz MCR 510 (minus to brak odtwarzacza CD oraz tylko 2 wejścia audio czyli jedno optyczne i jedno analogowe) -Marantz MCR 611 -Denon Ceol N9 Chciałbym prosić o radę bądź zaproponowanie czegoś jeszcze innego. Dodam jeszcze że mam dwa głośniki Jamo 28 które mógłbym (jeśli jeszcze warto) do którego z urządzeń. W sumie to na tę chwilę więcej niż 2 głośników nie planuję. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 28 grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 grudnia 2017 Ja bym się raczej pokusił o wzmacniacz cyfrowy SMSL A8. Powinien zaoferować dźwięk znacznie wyższej jakości. W niewielkiej obudowie zapakowano zaawansowana elektronikę która nie emituje dużych ilości ciepła przy sporej realnej mocy wyjściowej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 28 grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 grudnia 2017 Takie all in one to bardzo duże ustępstwa w kwestii jakości dźwięku. Proponowałbym Ci jednak urządzenie, które jest wyłącznie wzmacniaczem, skoro posiadasz już stosowne peryferia https://sklep.rms.pl/definitive-technology-w-amp-wamp-bezprzewodowy-audiofilski-wzmacniacz-strumieniowy-multiroom-play-fi-dts-wi-fi https://sklep.rms.pl/pro-ject-stereo-box-ds-wzmacniacz-zintegrowany-stereo-35w https://sklep.rms.pl/musical-fidelity-v90-amp-v90-amp-wzmacniacz-zintegrowany-stereo-20w Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 grudnia 2017 Definitive Technology wygląda i zapowiada się spoko. Zwykły wzmacniacz zintegrowany to może być dobry pomysł choć z drugiej idziemy coraz bardziej w kwestie sieciowe więc...no i jednak jakiś optyk by się przydał Te wszystkie all in one zachęcają chociaż zdaję sobie sprawę że można lepiej. A gdybym musiał wybrać z tych które wymieniłem to który? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 28 grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 grudnia 2017 Z grubsza bez znaczenia. Każdy to pudełko do zabawy, które albo padnie zaraz po gwarancji, albo wymienisz je szybciej niż później. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 28 grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 grudnia 2017 Takie "wszystko" w jednym do tego w komplecie z kolumnami... będziesz za jakis czas żałował Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 grudnia 2017 To jeszcze tylko pytanie o te Jamo 28 które znalazłem. Czy to zestaw godny któregoś z podanych przez was systemów czy raczej trzeba szukać czegoś innego? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 28 grudnia 2017 Udostępnij Napisano 28 grudnia 2017 To raczej kolumny do pudełek do zabawy ... Ale mogą być na początek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2017 (edytowany) Kurczę tylko ten odtwarzacz cd by się jednak przydał Znów wspomnę o Definitive Tech. Jesli się nie mylę to w porównaniu z resztą którą wymieniliście oraz tym co ja wymieniłem ewidentnie przewyższa je mocą. Edytowano 29 grudnia 2017 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 29 grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2017 (edytowany) Jeśli masz to podpięte pod TV to wystarczy ze jako napęd posłuży bluray za 300 zł. Edytowano 29 grudnia 2017 przez MobyDick Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 1 stycznia 2018 Z tego co doczytałem Definitive Technology nie obsługuje airplay. Jeśli to prawda odpada z miejsca. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 2 stycznia 2018 A jeśli zamiast czegoś małego skupimy się na większych systemach typu Yamaha R-N602 lub Onkyo TX-NR 474 to co byście wybrali? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts