Krzysztof583 Napisano 6 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 6 stycznia 2018 Dynaudio Emit M20+YAMAHA AS 701 czy to dobre połączenie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 6 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 6 stycznia 2018 Czemu nie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mordor12 Napisano 7 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2018 (edytowany) 12 godzin temu, Krzysztof583 napisał: Dynaudio Emit M20+YAMAHA AS 701 czy to dobre połączenie To zależy ... Edytowano 7 stycznia 2018 przez mordor12 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 7 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2018 Dzień dobry. Yamaha A-S701 w połączeniu z Dynaudio Emit M20 to dobre połączenie, chociaż dźwięk może być zdominowany przez bas. Osobiście wolałbym wzmacniacz o lepszej kontroli basu i dokładniejszym brzmieniu np. Primare I22, może Nad C338 ewentualnie Cyrus One. Zapraszam jednak serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawas2001 Napisano 7 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2018 (edytowany) zależy od preferencji i tego jaki dzwięk się lubi, ja słuchałem ich m.in z cyrus one i dźwięk był (mocno?) szczupły, natomiast w tamtym czasie z primare było bardzo ciekawie chociaż słuchałem tylko przez krótką chwile i nie zdązyłem wyłapać rzeczy które by mi przeszkadzały, natomiast na codzień słucham na nad326 i nie ma źle, waściwie calkiem ok ale jak będzie okazja to pewnie zmienie na coś lepszego Edytowano 7 stycznia 2018 przez slawas2001 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 7 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2018 Myślę ze warto pomyśleć o czymś lepszym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franek Dolas Napisano 7 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2018 Krzysztof, jeśli masz możliwość to skorzystaj z propozycji Q21 i pojedź do nich i posłuchaj. Po Świętach jest tam napewno spokojniej i bedziesz mial komfortowe warunki do odsluchu. Ja kupilem Dynaudio Emit 20 w grudniu do NAD 356 - gra to moim zdaniem bardzo przyzwoicie - po kilkudziesięciu godzinach Emity graja wyraźnie lepiej niż na początku. Emit 20 słyszalem też ze wzmacniaczem Atoll 100 i ten zestaw też brzmiał bardzo dobrze jak na mój gust/sluch. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 8 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 8 stycznia 2018 Bardzo dobrą opcją będzie połączenie Emit M20 ze wspomnianym wzmacniaczem NAD C356, będziemy mieli jeszcze z 20 egzemplarzy tego wzmacniacza, warto posłuchać. Warto także posłuchać Primare I22. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Steel Napisano 8 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 8 stycznia 2018 (edytowany) @Q21 kiedy będziecie mieli NAD 356 na stanie? Powiedz mi proszę co da większe dociążenie dźwięku na średnicy i niskich tonach, a mniej wyeksponowaną wyższą średnicę i wysokie? Nad C356 czy Primare i22? Połączenie będzie z Dynaudio Emit M20 w drugim systemie. Muzyka - Rock, Metal, Pop. Lubię dźwięk, pełniejszy, cieplejszy, ale dynamiczny i z wykopem w miarę możliwości, nawet kosztem szybkiej kontroli. System nie może grać za jasno i ostro. Źródło - laptop + aram irdac. Edytowano 8 stycznia 2018 przez Steel Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 8 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 8 stycznia 2018 NAD C356 powinien być jeszcze w tym tygodniu. Z Twojego opisu wynika, że chyba lepszą opcją będzie NAD, chociaż warto posłuchać i porównać obydwa urządzenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Steel Napisano 8 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 8 stycznia 2018 Dzięki za informację. @Franek Dolas jakiej muzyki słuchasz na swoim zestawie i w jakim metrażu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts