Krzysztof583 Napisano 6 stycznia 2018 Napisano 6 stycznia 2018 Dynaudio Emit M20+YAMAHA AS 701 czy to dobre połączenie Odpisz, cytując
mordor12 Napisano 7 stycznia 2018 Napisano 7 stycznia 2018 (edytowany) 12 godzin temu, Krzysztof583 napisał: Dynaudio Emit M20+YAMAHA AS 701 czy to dobre połączenie To zależy ... Edytowano 7 stycznia 2018 przez mordor12 Odpisz, cytując
Q21 Napisano 7 stycznia 2018 Napisano 7 stycznia 2018 Dzień dobry. Yamaha A-S701 w połączeniu z Dynaudio Emit M20 to dobre połączenie, chociaż dźwięk może być zdominowany przez bas. Osobiście wolałbym wzmacniacz o lepszej kontroli basu i dokładniejszym brzmieniu np. Primare I22, może Nad C338 ewentualnie Cyrus One. Zapraszam jednak serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania. Odpisz, cytując
slawas2001 Napisano 7 stycznia 2018 Napisano 7 stycznia 2018 (edytowany) zależy od preferencji i tego jaki dzwięk się lubi, ja słuchałem ich m.in z cyrus one i dźwięk był (mocno?) szczupły, natomiast w tamtym czasie z primare było bardzo ciekawie chociaż słuchałem tylko przez krótką chwile i nie zdązyłem wyłapać rzeczy które by mi przeszkadzały, natomiast na codzień słucham na nad326 i nie ma źle, waściwie calkiem ok ale jak będzie okazja to pewnie zmienie na coś lepszego Edytowano 7 stycznia 2018 przez slawas2001 Odpisz, cytując
MobyDick Napisano 7 stycznia 2018 Napisano 7 stycznia 2018 Myślę ze warto pomyśleć o czymś lepszym. Odpisz, cytując
Franek Dolas Napisano 7 stycznia 2018 Napisano 7 stycznia 2018 Krzysztof, jeśli masz możliwość to skorzystaj z propozycji Q21 i pojedź do nich i posłuchaj. Po Świętach jest tam napewno spokojniej i bedziesz mial komfortowe warunki do odsluchu. Ja kupilem Dynaudio Emit 20 w grudniu do NAD 356 - gra to moim zdaniem bardzo przyzwoicie - po kilkudziesięciu godzinach Emity graja wyraźnie lepiej niż na początku. Emit 20 słyszalem też ze wzmacniaczem Atoll 100 i ten zestaw też brzmiał bardzo dobrze jak na mój gust/sluch. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 8 stycznia 2018 Napisano 8 stycznia 2018 Bardzo dobrą opcją będzie połączenie Emit M20 ze wspomnianym wzmacniaczem NAD C356, będziemy mieli jeszcze z 20 egzemplarzy tego wzmacniacza, warto posłuchać. Warto także posłuchać Primare I22. Odpisz, cytując
Steel Napisano 8 stycznia 2018 Napisano 8 stycznia 2018 (edytowany) @Q21 kiedy będziecie mieli NAD 356 na stanie? Powiedz mi proszę co da większe dociążenie dźwięku na średnicy i niskich tonach, a mniej wyeksponowaną wyższą średnicę i wysokie? Nad C356 czy Primare i22? Połączenie będzie z Dynaudio Emit M20 w drugim systemie. Muzyka - Rock, Metal, Pop. Lubię dźwięk, pełniejszy, cieplejszy, ale dynamiczny i z wykopem w miarę możliwości, nawet kosztem szybkiej kontroli. System nie może grać za jasno i ostro. Źródło - laptop + aram irdac. Edytowano 8 stycznia 2018 przez Steel Odpisz, cytując
Q21 Napisano 8 stycznia 2018 Napisano 8 stycznia 2018 NAD C356 powinien być jeszcze w tym tygodniu. Z Twojego opisu wynika, że chyba lepszą opcją będzie NAD, chociaż warto posłuchać i porównać obydwa urządzenia. Odpisz, cytując
Steel Napisano 8 stycznia 2018 Napisano 8 stycznia 2018 Dzięki za informację. @Franek Dolas jakiej muzyki słuchasz na swoim zestawie i w jakim metrażu? Odpisz, cytując
Recommended Posts