Inferno Napisano 10 października 2019 Udostępnij Napisano 10 października 2019 (edytowany) @Bogusław Kożyczkowski ostatnio się Qobuz- em chwalił 🙂 Podpowiesz jak to zrobiłeś? Edytowano 10 października 2019 przez Inferno Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 10 października 2019 Udostępnij Napisano 10 października 2019 Trzeba go oszukać, przez wirtualny serwer, ja chwilowo (teoretycznie) mieszkam w Germany. Ale to potrzebne tylko do rejestracji, teraz gdziekolwiek jestem https://postimg.cc/47hW3hbT już nie sprawdza. A... jeszcze płatność -- przez PayPal (polska karta) no problem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 października 2019 Udostępnij Napisano 10 października 2019 Czyli VPN potrzebny tylko do otwarcia konta Qobuz, potem lokalizacja nie ma znaczenia? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 10 października 2019 Udostępnij Napisano 10 października 2019 (edytowany) 24 minuty temu, JohnDoe napisał: Czyli VPN potrzebny tylko do otwarcia konta Qobuz, potem lokalizacja nie ma znaczenia? teraz jestem Ale qobuz nadal preferuje playlist po niemiecku // edit. niemieckich wykonawców co raczej oznacza że teraz to już bez znaczenia, gdzie jestem. Edytowano 10 października 2019 przez Bogusław Kożyczkowski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 10 października 2019 Udostępnij Napisano 10 października 2019 3 godziny temu, Inferno napisał: Podpowiesz jak to zrobiłeś? Nie wiem jak Boguś wykombinował ale u mnie na Roonie działa bez kombinacji tylko jakaś roonowska szata graficzna jest i możliwe, że funkcjonalność też. Zainstalowałem na próbę żeby jakość sprawdzić i jest jakość roonowska czyli taka sama jak tidalowska w tym przypadku Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 października 2019 Udostępnij Napisano 10 października 2019 1 godzinę temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: Ale qobuz nadal preferuje playlist po niemiecku // edit. niemieckich wykonawców To jest uzależnione od tego w którym kraju wykupuje się abonament. Kiedyś na eBay kupiłem (chyba francuski) Qobuz na miesiąc i playlisty były żeli-pe-pą, co mi nie pasowało. Lepiej "udać się" do jakiegoś anglojęzycznego kraju i tam wykupić. Co kto woli. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 10 października 2019 Udostępnij Napisano 10 października 2019 Pierwsze wejście na próbę 30dni, miałem z GB. Jeśli się zdecyduje na qobuza, to ponowne zamieszkam na wyspach, na jeden dzień. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 14 października 2019 Udostępnij Napisano 14 października 2019 Dla tych co nie wiedza jak to zrobić postaram się być mniej tajemniczy niż Bogusław. Wyjściem może być zainstalowanie dodatku Browsec do przeglądarki Chrome. Możecie wtedy wybrać państwo z jakiego sie łączycie. Utworzenie konta Qobuz nie stanowi wtedy problemu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Pawlik Napisano 14 października 2019 Udostępnij Napisano 14 października 2019 A jaka jest cena w UK dla najwyższej opcji (hi-resolution)? Ja dzisiaj trochę niechcący bawiłem na pewnej maszynie w US i wszedłem na stronę qobuz. Zacząłem wyklikiwać rejestrację i doszedłem do poziomu cen. Najdroższa opcja to było zdaje się 24.99 USD. Nie dokończyłem rejestracji bo nie miałem karty płatniczej pod ręką. Ciekaw jestem czy w US wychodzi taniej niż w UK? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 14 października 2019 Udostępnij Napisano 14 października 2019 Ja sprawdzałem w GB. 19.99 GBP albo 24.99GBP Dobra chodziło o najdroższą, no to 24,99 GBP Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 14 października 2019 Udostępnij Napisano 14 października 2019 Euro tak samo Pytanie jest inne .......... czy warto? Qobuz - 120 / Tidal - 40 Czy zmiana w graniu jest tego warta??? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 października 2019 Udostępnij Napisano 14 października 2019 Qobuz w UK - Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 14 października 2019 Udostępnij Napisano 14 października 2019 1 godzinę temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: Pytanie jest inne .......... czy warto? Qobuz - 120 / Tidal - 40 Czy zmiana w graniu jest tego warta??? Tu się nic nie zmieniło. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 14 października 2019 Udostępnij Napisano 14 października 2019 Zrobiłem sobie konto, zobaczę czy jest wart. Płatność z PayPal bezproblemowo. Nie przypominam sobie takich plików w TIDAL Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 października 2019 Udostępnij Napisano 14 października 2019 (edytowany) No jest ten album w Tidal. Ale biblioteki w Tidal i Qobuz się różnią zawartością. Edytowano 14 października 2019 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 14 października 2019 Udostępnij Napisano 14 października 2019 Mnie bardziej chodziło o gęstość pliku, że taką spotkać w TIDAL nie jest łatwo albo nie zwracałem aż tak uwagi Ten sam album w TIDAL Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 października 2019 Udostępnij Napisano 14 października 2019 W Node nie pokazuje parametrów pliku 🙁 muszę patrzeć w DAC. Ale co tam cyferki, gra któryś inaczej, lepiej? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 14 października 2019 Udostępnij Napisano 14 października 2019 Wydaje mi się ze w opcjach jest ta informacja, zaraz sprawdzę i jak coś to wstawię Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 14 października 2019 Udostępnij Napisano 14 października 2019 Ale widzę że w serwisach nie bardzo widać co jest grane... Ale z lokalnego serwera można się dowiedzieć, dobrze pamiętałem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 14 października 2019 Udostępnij Napisano 14 października 2019 Własnie skończyłem porównanie dwóch platform. Czy warto zmieniać??? Posłuchałem tylko Vangelis – Nocturne (The Piano Album) Qobuz 24/96 // Tidal 24/96MQA Pink Floyd – The Division Bell 24/96 // 24/96MQA Roxy Music - Avalon oba 16/44,1 Jak tam, wasze porównanie, jest różnica?, co gra lepiej? 2 godziny temu, Inferno napisał: Ten sam album w TIDAL Własnie tak kompresuje Tidal, utwory na serwerze, nigdy nie był lepszy u mnie od płyty cd. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 15 października 2019 Udostępnij Napisano 15 października 2019 I nie ma chętnego, by powiedzieć co gra lepiej??? To ja powiem tak: Subskrypcja Tidala została wstrzymana do odwołania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 15 października 2019 Udostępnij Napisano 15 października 2019 @Bogusław Kożyczkowski Słuchałem specjalnie takich kawałków które bardzo dobrze znam, no i kurde chyba lepiej... Jeszcze posłucham ale chyba nie przejdę na stałe na Qobuz’a, sporo... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 15 października 2019 Udostępnij Napisano 15 października 2019 2 godziny temu, Inferno napisał: @Bogusław Kożyczkowski Słuchałem specjalnie takich kawałków które bardzo dobrze znam, no i kurde chyba lepiej... Jeszcze posłucham ale chyba nie przejdę na stałe na Qobuz’a, sporo... Rozumiem Ciebie. Poprzednio porównywałem Tidal - Qobuz, na DAC NAD D 1050 i różnica była nie wielka, nie warta aż 120zeta, tym razem zmiany są wyraźnie słyszalne. Można zakładać w ciemno, że tutaj DAC gra pierwsze skrzypce. Wadą Qobuz jest brak apki na Androida, bywało ze korzystałem z Tidal w aucie z fona, ale ... to nic ważnego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Pawlik Napisano 16 października 2019 Udostępnij Napisano 16 października 2019 15 godzin temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: Subskrypcja Tidala została wstrzymana do odwołania. Czyli Qobuz lepszy. A co z porównaniem z płytami CD - czy wreszcie coś zagraża ich dominacji? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 16 października 2019 Udostępnij Napisano 16 października 2019 3 godziny temu, Paweł Pawlik napisał: Czyli Qobuz lepszy. A co z porównaniem z płytami CD - czy wreszcie coś zagraża ich dominacji? Od Tidala lepszy, co do płyt? to porównam dokładnie te same nagrania Qobuz-CD, jak już będę miał player. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts