treash Napisano 18 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2018 Witam, na wstępie powiem że Dali Zensor 7 już mam teraz potrzebuje jakiś amp żeby to ładnie zagrało i tu nie chcę wydać majątku. Myślałem o Denon AVR-x1400H, jak myślicie da radę w kwestki zgrania i ładnego brzmienia? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 18 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2018 Dzień dobry. Połączenie Denon AVR-X1400H z kolumnami Dali Zensor 7 zaoferuje dźwięk spokojny, plastyczny, lekko ocieplony, miękki, relaksujący. Jeśli taki charakter brzmienia Ci odpowiada, to na pewno rekomenduję powyższą konfigurację. Z mojej strony jedynie zwróciłbym Twoją uwagę na model wyższy Denon AVR-X2400H, jest po prostu lepszy, a różnica cenowa nie jest ogromna. Jeśli natomiast szukasz brzmienia bardziej swobodnego, otwartego, dynamicznego, szybkiego, ale z trochę mniejszym wypełnieniem, dobrą opcją będzie amplituner Onkyo TX-NR676. Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, w przypadku pytań oraz specjalnej oferty cenowej oczywiście służę pomocą. Zapraszam jednak serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych konfiguracji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2018 Witaj, Odpowiedz prosta. Nie, gdyż nie łączy się elektroniki Denona z kolumnami Dali. To granie spokojne, mało dynamiczne a momentami wręcz przesadnie nudne. Onkyo 676, jako klasyk wyboru w optymalnej cenie lub Yamaha 683 która moim zdaniem pasuje nawet do nich deczko lepiej. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 18 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2018 Sama prawda, Denon + Dali to kiepskie połączenie. Onkyo zdecydowanie lepiej zagra z tymi ospałymi kolumnami. Całe szczęście wziąłeś Zensor 7. https://sklep.rms.pl/onkyo-tx-nr676e-nr-676-amplituner-kina-domowego-7-2-z-dolby-atmos-i-dts-x Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
treash Napisano 18 stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 18 stycznia 2018 (edytowany) No i się dokonało za Waszą naradą wcześniej kupiłem Dali Zensor 7 (5.0) a teraz Onkyo TX-NR676E i jutro go odbieram i będzie cały sprzęcik. Edytowano 18 stycznia 2018 przez treash Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 18 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2018 niech cieszy uszy... to teraz jeszcze sub Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
treash Napisano 18 stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 18 stycznia 2018 Myślisz że sub będzie potrzebny? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 18 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2018 co prawda nie podałeś preferencji, ale skoro poszedłeś w set 5.0, to domyślam się, że nie kupiłeś tego sprzętu do słuchania muzyki w stereo. jeżeli chodzi o kino i dające radość doznania, to myślę, że sub nie będzie potrzebny - będzie niezbędny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
treash Napisano 18 stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 18 stycznia 2018 A przy przełączeniu do 2.0 stereo i słuchaniu muzyki (akustyczna, symfoniczna, jazz, vocale)? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 19 stycznia 2018 Nie no chwilę. Jak ma być 2.0, to trzeba było iść w stereo. Teraz masz amplituner kinowy i komplet kolumn do kina. Wykorzystaj to. Nawet prosty sub w znaczny sposób zmieni odbiór całego systemu w kinie. W stereo nie. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 19 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 19 stycznia 2018 a to już zależy wszystko od osobistych preferencji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 19 stycznia 2018 Myślę, że jak wybierze tani sub, to od każdych. Bo jednak one grają w stereo słabo, co nie zmienia faktu, że w kinie super. Tak czy siak "lepiej mieć, niż nie mieć" Piotrek ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 24 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 24 stycznia 2018 Piotrek, moja odpowiedź o "preferencjach" była na post kolegi treash - jak się przymierzałem do napisania, Twojego posta jeszcze nie było Dnia 19.01.2018 o 17:43, S4Home napisał: Tak czy siak "lepiej mieć, niż nie mieć" i tu pełna zgoda Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts