boru Napisano 22 października 2022 Udostępnij Napisano 22 października 2022 wyłączenie CEC w boxTV pomogło - można oglądać aplikacje ze smart TV i nie przełącza na nc+. Dalej niestety mam problem z tym HDCP. Muszę odłączyć od prądu boxaTV - wtedy nc+ działa. Ale jak już zacznę przełączać w telewizorze na jakieś alikacje to potem przy przełączeniu na nc+ prawie zawsze jest komunikat o HDCP " (przed podłączeniem Denona nie było z tym problemu) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boru Napisano 22 października 2022 Udostępnij Napisano 22 października 2022 problem z HDCP rozwiązałem ustawiając w Denonie HDCP na sztywno na 2.1 Póki co nie ma problemu. Nie mogę sobie poradzić z takim ustawieniem, aby przy przełączaniu pilotem od smartTV źródła np. z boxaTV na youtube przełączało się automatycznie źródło w Denonie - muszę to zrobić osobno na pilocie Denona. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krystian Gandera Napisano 22 października 2022 Udostępnij Napisano 22 października 2022 Mam problem z Denon x1700h, nie działa audyssey a dokładnie wyświetla komunikat że nie wykrywa żadnej kolumny mimo że wszystkie działają Czy ktoś wie co może być powodem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 24 października 2022 Udostępnij Napisano 24 października 2022 Zrób reset. rozumiem że mikrofon jest wpięty? Jak wpinasz mikrofon jest jakaś reakcja ? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inżynier RD Napisano 1 listopada 2022 Udostępnij Napisano 1 listopada 2022 (edytowany) Witam na forum Posiadam zestaw stereo: amplituner Magnat MR780, kolumny EMOTIVA AIRMOTIV T-ZERO+, sub REL T5i , DAC Nostromo wolf 2, streamer Taga Harmony TWA-10B. Obecnie kompletuję zestaw KD 5.1 (w przyszłości będzie 5.1.2, ale dopiero po przeprowadzce), który będzie połączony z zestawem stereo. Kupiłem głośnik centralny Airmotiv C1+ w atrakcyjnej cenie. Zostaną do kupienia jeszcze głośniki efektowe Airmotiv E2+ oraz wybór amplitunera KD (widzę, że ciężko jest dostać w rozsądnych pieniądzach KD z obsługą Atmos i PRE-OUT). Mam pytanie o podłączenie subwoofera REL T5i - chcę, żeby grał zarówno w stereo, jak i w KD. Kabel z końcówką Speakon będzie podłączony do suba i terminali głośnikowych wzmacniacza stereo. Czy można równocześnie podłączyć do wejścia niskopoziomowego 1/LFE wyjście na subwoofer z amplitunera KD (czyli sub podczas odpalenia KD będzie dostawał równocześnie sygnał z wyjść wysokopoziomowych wzmacniacza stereo i sygnał z efektami z wyjść niskopoziomowych amplitunera KD) ? Czy to w ogóle ma sens i nie uszkodzi sprzętu ? Edytowano 1 listopada 2022 przez Inżynieria Ruchu Drogowego studia podyplomowe Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 2 listopada 2022 Udostępnij Napisano 2 listopada 2022 Nie ma potrzeby wzmacniacz i amplituner będzie pracował cały czas? W sensie i do kina i stereo? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Itko Napisano 7 listopada 2022 Udostępnij Napisano 7 listopada 2022 Pytanie mam co prawda do zestawu stereo, ale chodzi o podłączenie RN803D z telewizorem. Mam tam złącze optyczne, tylko jaki ma być ten kabel? Na Allegro pełno chińskiego towaru i kompletnie nie wiem co wybrać, a chciałbym żeby to brzmienie było dość dobrze oddane (wiadomo że to nie KD, ale nie chcę też spinać urządzeń byle czym). Z kolei sklepy branżowe mają ceny dość... wysokie, jak za 2mb kabla. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 7 listopada 2022 Udostępnij Napisano 7 listopada 2022 1 godzinę temu, Itko napisał: Z kolei sklepy branżowe mają ceny dość... wysokie, jak za 2mb kabla. Nie wiem co to znaczy wysokie , ale wiem jedno , wywaliłem już do śmieci kilka kabli optycznych. Wg. mnie jest to najbardziej niedopracowany system wtyk-gniazdo. Wywaliłem te kable ponieważ przy najmniejszym poruszeniu TV lub wzmacniacza dziadostwo po prostu wypadało z gniazda. Ten który mogę polecić , mam trzy takowe od lat , przepinane wielokrotnie i trzyma jak cholera to https://sklep.bestaudio.pl/supra-zac-kabel-optyczny-toslink/ 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Itko Napisano 7 listopada 2022 Udostępnij Napisano 7 listopada 2022 1 godzinę temu, J4Z napisał: Dzięki, taki temat był mi potrzebny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 28 listopada 2022 Udostępnij Napisano 28 listopada 2022 Dnia 7.11.2022 o 16:04, tomek4446 napisał: Nie wiem co to znaczy wysokie , ale wiem jedno , wywaliłem już do śmieci kilka kabli optycznych. Wg. mnie jest to najbardziej niedopracowany system wtyk-gniazdo. Wywaliłem te kable ponieważ przy najmniejszym poruszeniu TV lub wzmacniacza dziadostwo po prostu wypadało z gniazda. Ten który mogę polecić , mam trzy takowe od lat , przepinane wielokrotnie i trzyma jak cholera to https://sklep.bestaudio.pl/supra-zac-kabel-optyczny-toslink/ To ja nie wiem jakim cudem, ja uzywam tylko tych, ktore przychodza ze sprzetem lub najtanszych jakie sie znajda i nie pamietam problemow. Moim zdaniem klopot jest wiekszy jesli tam sie dostanie syf. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mattenmatten Napisano 4 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 4 grudnia 2022 Dzień dobry, Chciałbym się dowiedzieć czy mogę podłączyć moją starą miniwieżę (Panasonic SA-PMX5) do telewizora (Philips 32pht4101/12). Jeśli jest taka możliwość proszę o poradę jakim kablem to zrobić, bo naprawdę jestem zielony w tych sprawach (mile widziany link do alegro). Dziękuję Zdjęcia dostępnych wejść & wyjść w TV i wieży: Telewizor Wieża Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 5 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 5 grudnia 2022 Albo kupić tani konwerter. Bo jest szansa że zagra to lepiej. https://www.x-kom.pl/p/208768-karta-dzwiekowa-fiio-d03k-taishan.html?gclid=Cj0KCQiAyracBhDoARIsACGFcS4sh6y196MB7tiL2J7XfNCiRDOQkWreBD6wn9fO-cavbZHdIHHvPCIaAopJEALw_wcB Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mattenmatten Napisano 5 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 5 grudnia 2022 Dnia 4.12.2022 o 16:12, J4Z napisał: Musisz wyjść z tv wyjściem słuchawkowym i wejść chinche do wieży (aux) Idź do zwykłego sklepu z elektronika i poproś o przewód mini jack - chinch Tak to wygląda Dziękuję, podłączyłem wieżę starym kable od głośników komputerowych i działa :D Obejrzałem wczoraj kawałek Riddicka i brzmiało to zdecydowanie lepiej niż na głośnikach od telewizora. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luhg Napisano 8 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2022 Witam Proszę o pomoc co robie nie tak, aby podłączyć Philips 32PFS5823 z Denon AVR-2106. Chciałem menu ekranowe i oczywiście dzwięk z telewizora.Menu ekranowe: Podłączenie kablem RCA do złączy R, Pb, Pb. Włączony amplituner i brak sygnału w tv (znieniając źródło na złącze).Dźwięk: Podłączenie kablem optycznym. Brak dźwięku na każdym źródle w amp (tak naprawdę nie wiem jakie powinno być). Próbowałem ustawień w telewizorze, ale zero reakcji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 9 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2022 (edytowany) 21 godzin temu, luhg napisał: Menu ekranowe: Podłączenie kablem RCA do złączy R, Pb, Pb. Włączony amplituner i brak sygnału w tv (znieniając źródło na złącze). ?? Jeszcze raz co zrobiłeś? 21 godzin temu, luhg napisał: Dźwięk: Podłączenie kablem optycznym. Brak dźwięku na każdym źródle w amp (tak naprawdę nie wiem jakie powinno być). Próbowałem ustawień w telewizorze, ale zero reakcji. Optyk jest ok. Zapewne trzeba to złącze przypisać w opcjach do któregoś źrodła. Jak wpiąłeś do optyk 1 to ustaw to gniazdo do któregoś wejscia. Piotr Edytowano 9 grudnia 2022 przez Piotr Sonido Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luhg Napisano 9 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2022 Cytat 57 minut temu, Piotr Sonido napisał: 22 godziny temu, luhg napisał: Podłączenie kablem RCA do złączy R, Pb, Pb. Włączony amplituner i brak sygnału w tv (znieniając źródło na złącze). ?? Jeszcze raz co zrobiłeś? Podłączyłem kablem 3xRCA telewizor i avr. Telewizor nie wykrywa avr (pokazuje "brak sygnału" jak wybiorę źródło na telewizorze.) 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: Optyk jest ok. Zapewne trzeba to złącze przypisać w opcjach do któregoś źrodła. Jak wpiąłeś do optyk 1 to ustaw to gniazdo do któregoś wejscia. Właśnie dlatego potrzebuję menu ekranowego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 9 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2022 Dnia 8.12.2022 o 11:07, luhg napisał: Witam Proszę o pomoc co robie nie tak, aby podłączyć Philips 32PFS5823 z Denon AVR-2106. Chciałem menu ekranowe i oczywiście dzwięk z telewizora.Menu ekranowe: Podłączenie kablem RCA do złączy R, Pb, Pb. Włączony amplituner i brak sygnału w tv (znieniając źródło na złącze).Dźwięk: Podłączenie kablem optycznym. Brak dźwięku na każdym źródle w amp (tak naprawdę nie wiem jakie powinno być). Próbowałem ustawień w telewizorze, ale zero reakcji. Mozesz tez sprobowac to skonfigurowac przez panel www albo apke Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luhg Napisano 12 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 12 grudnia 2022 Dnia 9.12.2022 o 14:22, Tenfilip napisał: Mozesz tez sprobowac to skonfigurowac przez panel www albo apke Za stary sprzęt, aby miał takie możliwości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 12 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 12 grudnia 2022 Dnia 9.12.2022 o 09:34, luhg napisał: Właśnie dlatego potrzebuję menu ekranowego. W tych Denonach widac wszystko na wyświetlaczu. Jedna linia ale widac. Tak tu apka nie działa. Nie wiem czy menu działało na złączu component. Jesteś pewien? Ustaw to na samym urządzeniu. Tam OSD będzie tragiczne i tak. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luhg Napisano 13 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2022 Dnia 12.12.2022 o 07:42, Piotr Sonido napisał: Nie wiem czy menu działało na złączu component. Jesteś pewien? Szukałem w google i raczej chyba to nie działa za pośrednictwem component. Spróbuje z tym wyświetlaczem. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturm Napisano 13 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2022 czołem wszystkim na wstępniaku. od kilku tygodni borykam się z pewnym problem - otóż. temat może i stary ale dla mnie coś nie banglającego przed wyładowaniem atmosferycznym bardzo blisko (cholernie blisko) mojego domu, które skutkowało pojaraniem modułów HDMI w: dekoderze, CD, amplitunerze, spliterze i rykoszetem oberwał tez FunBox. zostatałem zmuszony do wymiany dekodera i fuanboxa, naprawy CD i ATV i zakupu splitera - do sedna. przed tym całym zdarzeniem korzystałem z kanału ARC i pilotem od TV załączałem i wyłączałem TV i ampituner (w konfiguracji: dekoder-amplituner-spliter-TV). obecnie ta sama konfiguracja (zmieniony dekoder i spliter) i ARC nie działa. jeśli TV podłączę bezpośrednio pod amplituner (poza spliterem) - ARC działa. pytanie: czy spilter musi posiadać funkcję ARC? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luhg Napisano 14 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2022 Udało się ustawić na wyświetlaczu. Działa elegancko. Dzięki za pomoc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 15 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 15 grudnia 2022 Nie ma sprawy. Pozdrawiam Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rytel Napisano 27 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2022 Witam, kupiłem telewizor 65NANO763QA i mam amplituner Yamaha rx-357. Mam problem z podłączeniem aby dźwięk szedł z głośników. Podłączyłem kablem optycznym, w telewizorze również zmieniłem w ustawieniach ale nadal dźwięk nie idzie z głośników. Wcześniej miałem telewizor Samsung i tam miałem podłączone przez wejście na słuchawki i dźwięk był. W LG nie ma wyjścia słuchawkowego, jest optyczne lub HDMI. Może ktoś podpowie jak rozwiązać problem? Moze coś w zmacniaczu trzeba ustawić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 27 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2022 16 minut temu, Rytel napisał: Moze coś w zmacniaczu trzeba ustawić? Trzeba. Zmień wejście na optyczne w ustawieniach input. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts