Laelita Napisano 23 listopada 2023 Udostępnij Napisano 23 listopada 2023 Dobra, znalazłam to w jakimś innym miejscu i działa!!!! 😄 dziękuję serdecznie za pomoc! 11 minut temu, Chmarski napisał: Pamiętaj, że jeżeli dekoder ma wysyłać dźwięk do kina to kabel optyczny musisz puścić do kina, a nie telewizora. W takiej konfiguracji nie działało. Dopiero gdy przepięłam optyczny do tv to poszło. Co prawda nie używa części głośników (nie wiem czemu używa tylko przedniego l i r, bez tylnych, centrum i woofera), ale może to jeszcze jakoś rozkminię. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misior_misior Napisano 24 listopada 2023 Udostępnij Napisano 24 listopada 2023 Jak należy podpiąć Yamaha V6A z Cyfra 4K oraz TV, żeby uzyskać najlepszą jakość? Obecnie mam podpiete kablem optycznym Yamahe V6A z TV i kablem HDMI TV z Cyfra 4K. Czy można inaczej aby było lepiej? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 24 listopada 2023 Udostępnij Napisano 24 listopada 2023 35 minut temu, misior_misior napisał: Jak należy podpiąć Yamaha V6A z Cyfra 4K oraz TV, żeby uzyskać najlepszą jakość? A nie prościej wszystko HDMI ? Cyfrę do Yamahy na wejście i wyjście z amp. do TV. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
talar77 Napisano 26 listopada 2023 Udostępnij Napisano 26 listopada 2023 Witam. Ja natomiast mam inny problem. Mam amplituner Denon AVR-S650H który jest bezpośrednio podłączony z projektorem Vizio tech przez Bluetooth. Obraz jak i dziwiek jest. Tylko jak zrobić, co dodatkowo podłączyć lub odłączyć żeby dziwiek nie był opóźniony. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 26 listopada 2023 Udostępnij Napisano 26 listopada 2023 Dnia 24.11.2023 o 17:07, misior_misior napisał: Jak należy podpiąć Yamaha V6A z Cyfra 4K oraz TV, żeby uzyskać najlepszą jakość? Obecnie mam podpiete kablem optycznym Yamahe V6A z TV i kablem HDMI TV z Cyfra 4K. Czy można inaczej aby było lepiej? Podłącz HDMI. W amplitunerze masz funkcje pass thru więc nie musi ona być włączona za kazdym razem. 7 godzin temu, talar77 napisał: Witam. Ja natomiast mam inny problem. Mam amplituner Denon AVR-S650H który jest bezpośrednio podłączony z projektorem Vizio tech przez Bluetooth. Obraz jak i dziwiek jest. Tylko jak zrobić, co dodatkowo podłączyć lub odłączyć żeby dziwiek nie był opóźniony. Bluetooth Lip Sync tego nie zmieni Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
talar77 Napisano 26 listopada 2023 Udostępnij Napisano 26 listopada 2023 To w takim razie czy jest jakaś możliwość żeby amplituner połączyć tak z projektorem żeby dziwiek (glos) był adekwatny do obrazu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek72 Napisano 27 listopada 2023 Udostępnij Napisano 27 listopada 2023 11 godzin temu, talar77 napisał: To w takim razie czy jest jakaś możliwość żeby amplituner połączyć tak z projektorem żeby dziwiek (glos) był adekwatny do obrazu. Tak, kablem HDMI 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 30 listopada 2023 Udostępnij Napisano 30 listopada 2023 Dnia 26.11.2023 o 19:12, talar77 napisał: To w takim razie czy jest jakaś możliwość żeby amplituner połączyć tak z projektorem żeby dziwiek (glos) był adekwatny do obrazu. HDMI Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel Ps Napisano 7 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 7 grudnia 2023 Witam mam pytanie na zasadzie rodzaju sprzętu i proszę o poradę i takie łopatologiczne wyjaśnienie mam kino domowe heco aurora 1000 z przodu 300 z tyłu suba i głośnik centralny również heco wszystko jest podłączone do Yamaha rx v6a i teraz powiedzcie mi proszę jakie są opcje żeby polepszyć grę stereo ? Czy mogę rozdzielić to jakoś i kiedy chce muzyki to załączam same przednie kolumny a kiedy kino to działa całość proszę o takie wyjaśnienie co i jak oraz jakie są najlepsze opcje o ile takie są. Już słyszałem coś i o końcówce mocy i o wzmacniaczu i o wzmacniaczu co pracuje jako końcówka mocy i integra tyle że ja nic zupełnie z tego nie rozumiem więc proszę o pomoc i wyjaśnienie. Z góry dziękuję Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 8 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2023 9 godzin temu, Daniel Ps napisał: Witam mam pytanie na zasadzie rodzaju sprzętu i proszę o poradę i takie łopatologiczne wyjaśnienie mam kino domowe heco aurora 1000 z przodu 300 z tyłu suba i głośnik centralny również heco wszystko jest podłączone do Yamaha rx v6a i teraz powiedzcie mi proszę jakie są opcje żeby polepszyć grę stereo ? Czy mogę rozdzielić to jakoś i kiedy chce muzyki to załączam same przednie kolumny a kiedy kino to działa całość proszę o takie wyjaśnienie co i jak oraz jakie są najlepsze opcje o ile takie są. Już słyszałem coś i o końcówce mocy i o wzmacniaczu i o wzmacniaczu co pracuje jako końcówka mocy i integra tyle że ja nic zupełnie z tego nie rozumiem więc proszę o pomoc i wyjaśnienie. Z góry dziękuję Końcówka / integra. Odpisałem Ci w Twoim temacie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rokefu Napisano 9 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2023 Dzień dobry. Posiadam telewizor TCL 65c745 oraz amplituner Denon 1612. Przy poprzednim tv używałem zwykłego hdmi do podłączenia tv do ampli, a do tego amplitunera miałem podłączone ps4, dekoder c+ i dekoder netii. Po przejściu na ps5 i nowy tv, chce mieć konsole podłączoną bezpośrednio pod tv, a denona używać tylko do dźwięku, aby nie tracić jakości obrazu. Kupiłem kabel 8k arc, podłączyłem pod wyjście arc w tv oraz tv out w amplitunerze, ale zupełnie nie ma wtedy dźwięku po zmianie ustawień dźwięku w tv na ARC. Próbowałem pcm, pass through ale nic to nie daje. Czy jest jeszcze coś co mogę zrobić, czy pozostaje kabel optyczny. W ogóle, czy kabel optyczny będzie poprawnie przekazywał dźwięk w mojej konfiguracji ampli/tv? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Napisano 9 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2023 19 minut temu, rokefu napisał: Dzień dobry. Posiadam telewizor TCL 65c745 oraz amplituner Denon 1612. Przy poprzednim tv używałem zwykłego hdmi do podłączenia tv do ampli, a do tego amplitunera miałem podłączone ps4, dekoder c+ i dekoder netii. Po przejściu na ps5 i nowy tv, chce mieć konsole podłączoną bezpośrednio pod tv, a denona używać tylko do dźwięku, aby nie tracić jakości obrazu. Kupiłem kabel 8k arc, podłączyłem pod wyjście arc w tv oraz tv out w amplitunerze, ale zupełnie nie ma wtedy dźwięku po zmianie ustawień dźwięku w tv na ARC. Próbowałem pcm, pass through ale nic to nie daje. Czy jest jeszcze coś co mogę zrobić, czy pozostaje kabel optyczny. W ogóle, czy kabel optyczny będzie poprawnie przekazywał dźwięk w mojej konfiguracji ampli/tv? A masz w ogóle dźwięk z TV przez ARC? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rokefu Napisano 9 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2023 Przed chwilą, Iron napisał: A masz w ogóle dźwięk z TV przez ARC? Nie. Tylko cisza. Próbowałem yt i kilka kanałów tv Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Napisano 9 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2023 (edytowany) 45 minut temu, rokefu napisał: Nie. Tylko cisza. Próbowałem yt i kilka kanałów tv W Denonie masz włączone sterowanie HDMI? W sekcji Video->Ustawienia HDMI ARC musi być włączone zarówno w TV jak i amplitunerze. Po włączeniu należy odłączyć zasilanie i ponownie włączyć ( wg instrukcji Denona) Edytowano 9 grudnia 2023 przez Iron Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rokefu Napisano 9 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2023 33 minuty temu, Iron napisał: W Denonie masz włączone sterowanie HDMI? W sekcji Video->Ustawienia HDMI Nie mogę tego znaleźć, ale jednocześnie widzę, że mój Denon to jednak 1312, a nie 1612 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 9 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2023 @rokefu A jakie wejście audio wyświetla Denon ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rokefu Napisano 9 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2023 2 minuty temu, tomek4446 napisał: @rokefu A jakie wejście audio wyświetla Denon ? Wejście ja wybieram ręcznie pomiędzy 4 hdmi. Oczywiście nic nie jest do nich podłączone Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 9 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2023 1 minutę temu, rokefu napisał: Wejście ja wybieram ręcznie pomiędzy 4 hdmi. Oczywiście nic nie jest do nich podłączone Pytam , bo niedawno miałem problem z dźwiękiem w Yamasze. Tam po prostu ktoś wpadł na genialny pomysł i przypisał jako nadrzędne wejście AUDIO 1. Mimo , że wszystko miałem po hdmi to i tak po załączeniu amplitunera przekierowywało na Audio 1 i dźwięku było "0". Od razu powiem co pomogło. - wyłączenie funkcji sterowania telewizorem w dekoderze " c+" - wyłączenie sterowania ARC w amplitunerze - zostawienie dźwięku HDMI ARC w telewizorze. Teraz wszystko śmiga jak należy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emigrant Napisano 9 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2023 Przecież Denon 1312 z tego co widzę nie ma portu hdmi ARC, więc ARC nie umie ani tym bardziej eARC. Zepnij tv z amplitunerem optykiem i wszystko ruszy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 9 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2023 2 minuty temu, emigrant napisał: Zepnij tv z amplitunerem optykiem i wszystko ruszy. Niekoniecznie wszystko. Przy DD+ jaki emituje dekoder c+ , tnie dźwięk. Dopiero po HDMI ten problem ustępuje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emigrant Napisano 9 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2023 Jego amplituner nie umie ARC. To jakieś starocie z dawnych lat jak jeszcze hdmi nie umiało ARC jak np. moje Onkyo 606 też nie umie ARC, bo za tamtych czasów to ARC może było jeszcze na papierze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Napisano 9 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2023 (edytowany) 3 godziny temu, tomek4446 napisał: Niekoniecznie wszystko. Przy DD+ jaki emituje dekoder c+ , tnie dźwięk. Dopiero po HDMI ten problem ustępuje. Z tego co pamiętam to przez optyka jedynie może iść DD lub DTS 5.1 w swoich podstawowych wersjach. Oraz PCM ale chyba tylko stereo DD+, TrueHD i DTS ( powyżej " core" ) to już HDMI musi być Edytowano 9 grudnia 2023 przez Iron Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 9 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2023 6 minut temu, Iron napisał: DD+, TrueHD i DTS ( powyżej " core" ) to już HDMI musi być Pełna zgoda. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emigrant Napisano 9 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2023 Tak, po optyku max DD 5.1 i DTS 5.1. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 11 grudnia 2023 Udostępnij Napisano 11 grudnia 2023 I wystarczy. Co będzie odtwarzane? Platformy i YT? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts