Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam

Jako kolejny laik chcialem zaciagnac Waszej opinii.

Moge odkupic od znajomego hk bds385 roczny w cenie 1100zl pytanie czy warto(podoba mi sie ze jest allinone oraz wielkosc amplitunera).

Pomieszczenie jest to salon polaczony z kuchnia o powierzchni 20m2. Ze wzgledu na ograniczone miejsce wchodzi w gre zestaw 2.1 badz stereo

Przeznaczenie muzyka 80%( szeroko pojeta od dance, house czasem rok, a nawet disco polo) filmy 20%. Zrodlo sygnalu 90% internet/dysk zewnwtrzny 10% plyty

Czy jest sens kupowac tego bds-a, a pozniej dokupic jakies kolumny?czy isc w strone amplitunera sieciowego

Budzet max 2500zl sprzet nowy/uzywany.

Dziekuje za wszelkie opinie.

Napisano

Zdecydowanie lepszą opcją jest zakup dobrego amplitunera sieciowego i dokupienie kolumn. 

W podanym budżecie masz u nas zestaw, oparty na bazie amplitunera sieciowego Yamaha R-N402D oraz zestawu kolumn Monitor Audio MR2. Jest to nieporównywalnie lepsze brzmieniowo i funkcjonalnie rozwiązania. 

Napisano

Czy ten bds jest wogole wart tej ceny?

Z tego co piszesz wynika ze jest mega przepasc pomiedzy bds a amplitunerem sieciowmy.

Pioneer sx-n30dab bylby rownie dobrym wyborem bo z tego co poczytalem jest klase wyzej od R-N402D

Napisano

Oj, różnica pod względem jakości dźwięku między BDS a amplitunerem sieciowym jest naprawdę duża. Oczywiście możemy rozważyć także Pioneer SX-N30AE (nie myl ze starym już od kilku miesięcy nieprodukowanym modelem SX-N30DAB), to bezpośrednia konkurencja modelu Yamaha R-N602. Są natomiast pewne różnice w charakterze brzmienia - Pioneer gra równo, pełnym i dokładnym dźwiękiem. Yamaha bardziej eksponuje skraje pasma.

Napisano

Rozumiem, ze pod moja muzyke (szeroko pojeta choc z naciskiem ja house, dance, lubie dobry bas) bedziej bardziej odpowiednia Yamaha czy pioneer.

Kolejne pytanie czy jest znaczna roznica pomiedzy r-n402n a r-n602 w jakosci dzwieku oraz czy warto doplacic.

Napisano (edytowany)

Wiec warto naciagnac budzet dla 602

Pod moje preferencje muzyczne co lepsze pioneer sx-n30dab yamaha r-n602 czy onkyo tx-8150 lub tx-8250

Edytowano przez mlodydg