Jamato Napisano 6 marca 2018 Napisano 6 marca 2018 (edytowany) Witajcie! Kupiłem Yamahe RX A 1070. Mam z nią pewien problem. Mianowicie jak amplituner jest podłączony do TV, a TV jest w stanie czuwania i chce puścić płytę to niestety odtwarzana muzyka jest przerywana. Wówczas zanika ikonka HDMI out na wyświetlaczu. Problem znika w momencie odłączenia kabla od TV, ewentualnie po włączeniu TV. Próbowałem różnych ustawień niestety problem nie znika. Jeśli możecie pomóc to będę wdzięczny w przeciwnym razie będę go musiał zareklamować. Marcin. Edytowano 6 marca 2018 przez Jamato Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 6 marca 2018 Napisano 6 marca 2018 Co jest źródłem ( z jakiego urządzenia "puszczasz " płytę , do jakiego wejścia w amp. jest podłączone? Odpisz, cytując
Jamato Napisano 6 marca 2018 Autor Napisano 6 marca 2018 Płyta jest odtwarzana z z odtwarzacza. A wyjście z amplitunera jest oznaczone jako blue ray. Podłączenia są właściwe. Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 6 marca 2018 Napisano 6 marca 2018 Tak na wstępie, to chyba wejście blue ray a nie wyjście. Masz prawdopodobnie zsynchronizowany odtwarzacz z amp.KD. Włączenie odtwarzacza powoduje automatyczne włączenie amplitunera oraz TV ( tak jest u mnie). Gdy odłączasz kabel HDMI przerywasz synchronizacje a amp. przepuszcza sygnał , przy włączonym TV tak jak piszesz też będzie dobrze. Wg. mnie musiałbyś zmienić ustawienia sterowania przez HDMI w odtwarzaczu ( nie znam modelu więc nie wiem czy takowe są) lub w samym amp. Ale podejrzewam , że nie jest to zbyt opłacalne ,bo gdybyś chciał normalnie ( na automacie) użytkować to za każdym razem musisz wrócić do tej funkcji. Odpisz, cytując
Jamato Napisano 6 marca 2018 Autor Napisano 6 marca 2018 Mam odtwarzacz Blu-Ray Yamaha BD-A1060. Zmieniałem ustawienia w odtwarzaczu niestety bez żadnego efektu. Odpisz, cytując
mkk Napisano 6 marca 2018 Napisano 6 marca 2018 Podłącz po prostu odtwarzacz ( jaki ? ) po optyku albo coax do słuchania muzyki Odpisz, cytując
Jamato Napisano 6 marca 2018 Autor Napisano 6 marca 2018 No tego nie robiłem, ale przecież przez połączenie HDMI też powinno działać bez zarzutu. Odpisz, cytując
mkk Napisano 6 marca 2018 Napisano 6 marca 2018 HDMI to do obrazu jest a nie muzyki I pewnie powinno, po zrobieniu factory reset i zabawie z ustawieniami. Natomiast do muzy nie potrzebujesz obrazu , więc zamiast się męczyć wydaj 50 pln na kabelek i wsio. Odpisz, cytując
Jamato Napisano 6 marca 2018 Autor Napisano 6 marca 2018 No dzięki za pomoc pewnie tak spróbuję. Gdyby ktoś miał jeszcze jakieś sugestie to proszę. Odpisz, cytując
S4Home Napisano 7 marca 2018 Napisano 7 marca 2018 Wyłącz arc, i HDMI Control. Zobacz zy wtedy problem nadal występuje. Piotrek Odpisz, cytując
Jamato Napisano 7 marca 2018 Autor Napisano 7 marca 2018 Dzięki za podpowiedź. Poszukam jeszcze raz w ustawieniach i postaram się postąpić wg Twoich wskazówek. Odpisz, cytując
Jamato Napisano 8 marca 2018 Autor Napisano 8 marca 2018 Wyłączyłem HDMI i ARC i przez około 30 minut odtwarzania muzyki z płyty problem powrócił. Odpisz, cytując
S4Home Napisano 8 marca 2018 Napisano 8 marca 2018 A no to do serwisu. Skoro grał i przesłał no to coś jest nie tak. Piotrek Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 8 marca 2018 Napisano 8 marca 2018 Ostatnie co mi przychodzi do głowy to spróbuj wpiąć inny kabel HDMI. Jak to nie pomorze to faktycznie serwis. Możesz najpierw zadzwonić do serwisu Audio Klanu , udzielają informacji telefonicznie , parę razy korzystałem. Odpisz, cytując
Jamato Napisano 9 marca 2018 Autor Napisano 9 marca 2018 Ze zmianą kabli HDMI też próbowałem. Niestety to nie kable. Serdecznie jednak dziękuję Wam za posty i pomoc. Odpisz, cytując
Recommended Posts