Xuoort Napisano 27 kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2018 Dzień dobry, Wiem, że już było wiele podobnych tematów, ale jestem totalnie zielony, a chciałbym sprzęt najlepiej dopasowany, dlatego bardzo proszę o POMOC! Chciałbym zamknąć się w 6 tys, jeśli chodzi o amplituner to z tego co czytałem to zastanawiam się nad Yamaha RX-V385 lub Denon AVR-X2400H proszę o porady który oczywiście jeśli inny to również nie ma problemu Amplituner w granicach 2.5 tys + głośniki 3 tys to dobre połączenie? Jeśli chodzi o zestaw głośników to chyba 5.1 ale totalnie tutaj się nie znam tak samo jak kable dlatego proszę o pomoc jakie głośniki do amplitunera. Mamy w salonie TV + PROJEKTOR(BENQ W1070) chciałbym to podłączyć jednoczenie + dekoder + ps4 i innne dodatki. Jeśli chodzi o użytkowanie to 70% to filmy oraz mecze 15% gry 15% muzyka Salon z aneksem. Z góry dziękuję za pomoc! Pozdrawiam, Bartek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hiszam1987 Napisano 27 kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2018 Jak możesz wrzuć rzut aneksu i rozmieszczenie głośników. Myślę, że bez subwoofera się nie obędzie ponieważ w filmach jest on wręcz niezbędny Co do propozycji niech się eksperci wypowiedzą Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xuoort Napisano 27 kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2018 Na pomieszczenie nei zwracałbym takiej uwagi bo docelowo sprzęt kupuje już na zapas do nowego które jest w planie za około rok ponieważ wiem że wtedy z kredytem na karku to już żona mi zablokuje zakupy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 28 kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2018 Jeśli podstawowy nacisk jest położony na kino domowe, to koniecznie musi y szukać zestawu z subwooferem. Moim zdaniem najlepiej u Ciebie sprawdzi sięcamplituner Yamaha RX-V683 w połączeniu z kolumnami Audio Pro Avanto HTS 5.0, ewentualnie Jamo S807 HCS lub Polk Audio T531. Jako subwoofer zastosowałbym coś z oferty Klipsch. Będzie to porządne kino domowe, dające także możliwość dobrej klasy odsłuch muzyki. Zapraszam serdecznie na odsłuchy oraz indywidualną wycenę dla forumowicza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 29 kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2018 Ampli i subwoofer to tak minimum 3500 musisz liczyć , 2500 zostaje na pozostałe 5 kolumn , tak więc mega szału nie będzie , ale jeśli nie nastawiasz się na jakość stereo to pewnie branża coś Ci ciekawego znajdzie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xuoort Napisano 30 kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2018 Dnia 29.04.2018 o 00:29, Q21 napisał: Jeśli podstawowy nacisk jest położony na kino domowe, to koniecznie musi y szukać zestawu z subwooferem. Moim zdaniem najlepiej u Ciebie sprawdzi sięcamplituner Yamaha RX-V683 w połączeniu z kolumnami Audio Pro Avanto HTS 5.0, ewentualnie Jamo S807 HCS lub Polk Audio T531. Jako subwoofer zastosowałbym coś z oferty Klipsch. Będzie to porządne kino domowe, dające także możliwość dobrej klasy odsłuch muzyki. Zapraszam serdecznie na odsłuchy oraz indywidualną wycenę dla forumowicza. Czyli Yamaha RX-V683 lepsza od Denon AVR-X2400H? Na odsłuch trochę za daleko, ale proszę o wycenę całego zestawu wraz z dostawą do Gdynia mail:bartekziarek@gmail.com 18 godzin temu, Kubakk napisał: Ampli i subwoofer to tak minimum 3500 musisz liczyć , 2500 zostaje na pozostałe 5 kolumn , tak więc mega szału nie będzie , ale jeśli nie nastawiasz się na jakość stereo to pewnie branża coś Ci ciekawego znajdzie. A ile trzeba dać na 5 głośników żeby był szał? Wiem że są i takie o wartości mieszkania ale jest znaczna różnica w jakości np jak się dołoży tysiąć czy coś takeigo? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirs Napisano 30 kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2018 Jeżeli jesteś z Gdyni to dlaczego nie posłuchasz tych amplitunerów w salonie audio na miejscu?Będziesz wiedział jaka jest różnica i zdecydujesz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xuoort Napisano 30 kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2018 Może tak zrobię Tylko nie wiem czy moje amatorskie ucho usłyszy różnicę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 30 kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2018 6 godzin temu, Xuoort napisał: ile trzeba dać na 5 głośników żeby był szał? Lepiej posłuchać samemu niż wydać kase w ciemno. Możesz kupić za 8k i dla ciebie szału nie będzie bo wybierzesz jako lepsze dla siebie te za 5k .Kolumny czy te tañsze czy drogie, w każdej półce cenowej grają baardzo różnie od siebe. Jeśli odróżniasz znajomych po głosie, czy diesla od benzyniaka dasz radę w salonie wybrać pod siebie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 30 kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2018 9 godzin temu, Xuoort napisał: A ile trzeba dać na 5 głośników żeby był szał? Wiem że są i takie o wartości mieszkania ale jest znaczna różnica w jakości np jak się dołoży tysiąć czy coś takeigo? Obstawiam ,że tak 4-5tysi powinno dać radę za pozostałe 5 głośników ,ale wtedy zbliżamy się z budżetem w okolice 8 tysi , wszystko zależne od tego co masz teraz. Bo jak nic to wszystko ponad głośniki z tv będzie dla Ciebie szałem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 2 maja 2018 Udostępnij Napisano 2 maja 2018 Hej. Widać że jesteś na początku drogi. Bierzesz pod uwagę 385 i x2400 totalnie odmienne amplitunery. I jeden to opel astra a drugi maluch Musisz dowiedzieć salon odsłuchać przy najmniej z frontami czy taki dźwięk ci opowiada. Moim zdaniem Yamaha 683 lub Onkyo 676 oraz kolumny dali spektor 6 czy też set magnat shadow 207. To powinni sprostać twoim oczekiwaniom. Możesz też wypożyczyć od nas sprzęt do domu. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xuoort Napisano 9 maja 2018 Autor Udostępnij Napisano 9 maja 2018 Dzięki wszystkim za pomoc. Finalnie zdecydowałem się na Denon x2400 + 2x Klipsch R-28F + Klipsch R-12SW. Potrzebuję do tego jeszcze środkowego i 2 dodatkowych czy macie jakieś sugestie? Ewentualnie jakieś komentarze co do wyboru zagra wszystko w kupie? Jeszcze nie kupiłem także mogę zmienić ale słyszałem te kolumny na innym ampli i dla mnie bomba Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 9 maja 2018 Udostępnij Napisano 9 maja 2018 4 minuty temu, Xuoort napisał: Dzięki wszystkim za pomoc. Finalnie zdecydowałem się na Denon x2400 + 2x Klipsch R-28F + Klipsch R-12SW. Potrzebuję do tego jeszcze środkowego i 2 dodatkowych czy macie jakieś sugestie? Ewentualnie jakieś komentarze co do wyboru zagra wszystko w kupie? Jeszcze nie kupiłem także mogę zmienić ale słyszałem te kolumny na innym ampli i dla mnie bomba To, że słuchałeś tych kolumn z innym amplitunerem mogło całkowicie zmienić charakter ich grania. A jeśli był to dużo wyższy model? Po zakupie może się okazać, że już nie będzie tak fajnie.. Wybrałeś ten ampli z kolumnami? Znajdź salon który ma Klipsha i Denona i poproś o podłączenie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xuoort Napisano 9 maja 2018 Autor Udostępnij Napisano 9 maja 2018 Taki też mam zamiar, ale generalnie czy ten Denon sobie z nimi poradzi czy raczej szukać czegoś innego? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 9 maja 2018 Udostępnij Napisano 9 maja 2018 Przy tej skuteczności wszystko je wysteruje. Jesteś z 3miasta, masz na miejscu skoro salonów (np. nasz w Sopocie ). Na twoim miejscu wybrałbym się do nich, powiedział jaki masz budżet/ preferencje i posłuchał co maja do zaproponowania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 maja 2018 Udostępnij Napisano 10 maja 2018 No coś nie zostaje mi nic innego jak powiedzieć ok. Moim zdaniem e tej cenie lepszy wybór to nowe magnaty quantum 727. Są jasne jak klipsche dynamiczne ale nie cykają tak góra. Pamiętaj R to nie seria RP. Na tyły koniecznie weź dipole r14s z kolei centralny 25 jest przecietny ale tu nic nie zrobisz. Wybitna konstrukcja jest 440c ale to nie ten hajs. Słuchałeś ich? Nie męczy cię góra? Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xuoort Napisano 10 maja 2018 Autor Udostępnij Napisano 10 maja 2018 16 godzin temu, Top Hi-Fi napisał: Przy tej skuteczności wszystko je wysteruje. Jesteś z 3miasta, masz na miejscu skoro salonów (np. nasz w Sopocie ). Na twoim miejscu wybrałbym się do nich, powiedział jaki masz budżet/ preferencje i posłuchał co maja do zaproponowania. Dzięki za zaproszenie, a macie na stanie cały sprzęt o który mi chodzi? Denon x2400 + 2x Klipsch R-28F + Klipsch R-12SW + magnaty quantum 727 do posłuchania 56 minut temu, S4Home napisał: No coś nie zostaje mi nic innego jak powiedzieć ok. Moim zdaniem e tej cenie lepszy wybór to nowe magnaty quantum 727. Są jasne jak klipsche dynamiczne ale nie cykają tak góra. Pamiętaj R to nie seria RP. Na tyły koniecznie weź dipole r14s z kolei centralny 25 jest przecietny ale tu nic nie zrobisz. Wybitna konstrukcja jest 440c ale to nie ten hajs. Słuchałeś ich? Nie męczy cię góra? Piotrek Tak słuchałem i wrażenia super (głównie ROCK ) Magnatów niestety nie było na stanie. Tak czytałem o tych 440 że model wyjątkowo udany ale może być do tych kolumn, nie zaburzy to całości? Nie jest tani ale czasem wole dopłacić na coś lepszego, jeśli różnica jest znacząca. Faktem jest też że słuchałem 15 minut, także może bo dłuższym czasie zacznie męczyć ale pierwsze wrażenia super. Dodatkowo u mnie jest dużo kina domowego, a ponoć w tej cenie do kina nic lepszego nie ma, ale to oczywiści opinie tylko kilku osób z którymi rozmawiałem, każdy może mieć inną Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 10 maja 2018 Udostępnij Napisano 10 maja 2018 (edytowany) 4 godziny temu, Xuoort napisał: Dzięki za zaproszenie, a macie na stanie cały sprzęt o który mi chodzi? Niestety, nie prowadzimy w/w marek- także z mojej strony mogę Ci tylko zaproponować odsłuch tego sprzętu w innym salonie (co w twojej okolicy nie powinno być problemem) i jeśli będzie Ci się jeszcze chciało wizyta u nas i posłuchanie czegoś konkurencyjnego. Wybór na końcu i tak będzie należał do Ciebie W tym budżecie spróbowałbym połączenia Yamahy z Mission'en, https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-wolnostojace/mission-lx-4.html z amplitunerem Yamahy RX-V683 https://www.tophifi.pl/wiosenna-promocja/soundbary-i-kino-domowe/yamaha-musiccast-rx-v683.html Myślę, że to bardzo ciekawa alternatywa w stosunku do tego co wstępnie wybrałeś i dość odmienne podejście do tematu. Zamiast ciepłego ampli z ostrymi kolumnami na odwrót Mission to stara firma z tradycjami która ostatnio odświeżyła ofertę z dwoma bardzo udanymi seriamii LX i QX. LX'y Grają miękko, z dobrze dociążonym środkiem i całkiem przejrzystą górą, natomiast to co je wyróżnia na tle konkurencji to efekt odklejenia się dźwięku od kolumn i to bardzo wyraźny- na tym pułapie jest to wręcz zaskakujące i niespotykane. W połączeniu z dynamiczną Yamaha jest na prawdę fajnie. Edytowano 10 maja 2018 przez Top Hi-Fi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xuoort Napisano 10 maja 2018 Autor Udostępnij Napisano 10 maja 2018 Dzięki, ale nie jestem pewien czy Yamaha 683 się dla mnie nada. Zdaje się że potrzebuję 2x Hdmi Out ze względu na TV + Projektor dlatego wybrałem Denon x2400. Yamaha zdaje się że ma tylko jedno. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 10 maja 2018 Udostępnij Napisano 10 maja 2018 38 minut temu, Xuoort napisał: Dzięki, ale nie jestem pewien czy Yamaha 683 się dla mnie nada. Zdaje się że potrzebuję 2x Hdmi Out ze względu na TV + Projektor dlatego wybrałem Denon x2400. Yamaha zdaje się że ma tylko jedno. Racja. Niebawem wchodzą nowe modele i następca RX-V685 https://www.tophifi.pl/kino-domowe/amplitunery-av/yamaha-musiccast-rx-v685.html będzie miał już na wyposażeniu 2x HDMI out. Możesz na razie oprzeć się na odsłuchu modelu RX-V683- amplitunery z roku na rok dostają nowe funkcje, jednak brzmienie jest podobne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xuoort Napisano 10 maja 2018 Autor Udostępnij Napisano 10 maja 2018 Pytanie co znaczy niebawem, czyli od kiedy będziecie mieli dostępne? A druga sprawa nowy model a cena starego? Duża różnica w cenie będzie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 11 maja 2018 Udostępnij Napisano 11 maja 2018 Dnia 10.05.2018 o 13:43, Xuoort napisał: Pytanie co znaczy niebawem, czyli od kiedy będziecie mieli dostępne? A druga sprawa nowy model a cena starego? Duża różnica w cenie będzie? Sugerowana cena detaliczna nie ulega zmianie, natomiast w kwestii na kiedy będę mógł Ci odpowiedzieć dopiero po weekendzie (aktualnie trwają targi Hi-End w Monachium i wszystkich tam wywiało). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 maja 2018 Udostępnij Napisano 11 maja 2018 440c nie zaburzy dźwięku r28f. To raczej te podłogowki zaburza fantastyczny dźwięk konstrukcji 440c. Wpadnij i posłuchaj zobaczysz. Do klipscha fajnie pasuje Onkyo. Ja by. Je połączył z denonem albo marantza. Mniejszą dynamika ale zachwnuja niesforna górę pasma. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 14 maja 2018 Udostępnij Napisano 14 maja 2018 Przewidywana dostępność RX-V685 to koniec czerwca Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xuoort Napisano 15 maja 2018 Autor Udostępnij Napisano 15 maja 2018 No to zostanę przy Denonie, na Mś muszę już mieć nowy sprzęt Ostatnie pytanie, bo zdaje się że będę musiał najpierw kupić ampli + kolumny + środek lub sub reszta po 3 miesiącach. Pytanie czy najpierw kupić środkowy czy subwoofer co będzie ważniejsze? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts