Paweł Sawicki Napisano 1 maja 2018 Udostępnij Napisano 1 maja 2018 Witam wszystkich formułowiczów.Zakupiłem niedawno kolumny polk audio t531 5.0,i są te kolumny podłączone do amplitunera marantz nr 1603.Przez dwie kolumny idzie głos,a prze pozostałe trzy nie idzie.Nie wiem jak zmienić opcję w amplitunerze żeby szedł glos przez te 5 głośników,a nie tylko przez dwa.Bo podejrzewam że to wina nie przestawienia w amplitunerze jakiejś opcji.Proszę o pomoc.I dziękuję za pomoc w wyborze kolumn do amplitunera. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 2 maja 2018 Udostępnij Napisano 2 maja 2018 Jak słuchasz stereo czyli muzyki radia oto to dźwięk idzie przez dwie tylko. Jak włączysz film to pójdzie przez 5. Możesz to zmieniać guzikiem movie, music itp na pilocie. Znieniasz tam tryby odtwarzania dźwięku. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Sawicki Napisano 2 maja 2018 Autor Udostępnij Napisano 2 maja 2018 Wczoraj oglądałem film i miałem podłączone 5 kolumn.I tylko przez dwie szedł głos.Dziękuję za odpowiedz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 2 maja 2018 Udostępnij Napisano 2 maja 2018 A z czego puszczasz te filmy i jak masz to połączone z ampli ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Sawicki Napisano 2 maja 2018 Autor Udostępnij Napisano 2 maja 2018 Z Netflixa.I mam je podłączone tak: Próbowałem w speakers ustawić te kolumny.Nie wiem co to oznacza sw.Wszystko mam ustawione na small. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 2 maja 2018 Udostępnij Napisano 2 maja 2018 A jest coś takiego jak instrukcja.....warto przeczytać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Sawicki Napisano 2 maja 2018 Autor Udostępnij Napisano 2 maja 2018 Już ustawiłem.Teraz jedzie głos przez 5 głośników.Dzwoniłem dzisiaj do was i Pan mi podpowiedział żeby w speakers ustawić kolumny centralny i surround.I to zrobiłem,potem nacisnołem przycisk sound mode na przednim panelu amplitunera i wybrałem PL2 Mv.I działa wszystko jak należy.Dziękuję. Proszę temu Panu co rozmawiał ze mną przez telefon podziękować za wytłumaczenie że trzeba w speakers ustawić. W instrukcj kturą mam tylko jest jak podłączyć do telewizora. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 2 maja 2018 Udostępnij Napisano 2 maja 2018 i nie masz instrukcji takiej jak ta : (????) https://www.manualslib.com/manual/437741/Marantz-Nr1603.html?page=160#manual Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Sawicki Napisano 2 maja 2018 Autor Udostępnij Napisano 2 maja 2018 Nie mam.Dziękuję za przesłanie mi instrukcji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 2 maja 2018 Udostępnij Napisano 2 maja 2018 To co dodają do sprzętu ? Przecież to podstawowa sprawa jest . Cos się zmieniło w przepisach ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Sawicki Napisano 2 maja 2018 Autor Udostępnij Napisano 2 maja 2018 Bo ja ten amplituner kupiłem używanego od kolegi i tylko ta książka z instrukcją była. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 2 maja 2018 Udostępnij Napisano 2 maja 2018 Rozumiem. Do takich rozbudowanych sprzętów, gdzie jest masa ustawień instrukcja to podstawa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Sawicki Napisano 2 maja 2018 Autor Udostępnij Napisano 2 maja 2018 Dokładnie.Ale przynajmniej trochę ogarnę ten temat. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 maja 2018 Udostępnij Napisano 3 maja 2018 Pawle bo na razie to masz ustawione po prostu tak sobie. Poczytaj to instrukcje od deski do deski. Serii. Pro logic to nie szczyt możliwości. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Sawicki Napisano 3 maja 2018 Autor Udostępnij Napisano 3 maja 2018 Dień dobry Tobie.Dziękuję za podpowiedz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don Napisano 3 maja 2018 Udostępnij Napisano 3 maja 2018 Dnia 2.05.2018 o 09:53, Paweł Sawicki napisał: Już ustawiłem.Teraz jedzie głos przez 5 głośników.Dzwoniłem dzisiaj do was i Pan mi podpowiedział żeby w speakers ustawić kolumny centralny i surround.I to zrobiłem,potem nacisnołem przycisk sound mode na przednim panelu amplitunera i wybrałem PL2 Mv.I działa wszystko jak należy.Dziękuję. Proszę temu Panu co rozmawiał ze mną przez telefon podziękować za wytłumaczenie że trzeba w speakers ustawić. W instrukcj kturą mam tylko jest jak podłączyć do telewizora. PL2 Mv to chyba prologic, a ma być Dolby Digital lub DTS, gdzie każdy dźwięk idzie indywidualnie do każdej kolumny. Prologic to sztuczne rozbicie przestrzenne na podstawie sygnału stereo, lipa w porównaniu z DD / DTS. Inna sprawa, że trzeba sprawdzić u źródła, czy film jaki oglądasz ma w ogóle dźwięk 5.1 czy tylko stereo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Sawicki Napisano 3 maja 2018 Autor Udostępnij Napisano 3 maja 2018 Naprawdę wielkie dzięki że chce się Tobie poświęcić dla mnie czas.Bóg zapłać. Jak puszczam z YouTube testowy filmik 5.1.Naipierw przez kolumny podłogowe idzie dźwięk później centralny a potem idzie przez serandy.Ale zamiast przez serandy to idzie dźwięk przez kolumny podłogowe.Czemu tak jest. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick2005 Napisano 3 maja 2018 Udostępnij Napisano 3 maja 2018 Ponieważ jeżeli się nie mylę to Youtube nadaje w stereo i te filmy testowe możesz sobie odpuścić w 5.1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Sawicki Napisano 3 maja 2018 Autor Udostępnij Napisano 3 maja 2018 Dzięki Tobie za odpowiedz i za poświęcony przez Ciebie dla mnie czas.Dzięki wielkie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts