S4Home Napisano 20 grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 20 grudnia 2018 Nie no Pioneer to jednak wyższej klasy klocek od na6006. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 20 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2018 Dnia 19.12.2018 o 18:39, Janusz44 napisał: obsługiwać Tidal przez zainstalowany desktop w połączeniu przez USB z N-50AE Pytatanie czy ty słuchasz Tidala przez z kompa przez USB czy z wbudowanej aplikacji Tidal w Pioneera? Dnia 19.12.2018 o 18:39, Janusz44 napisał: pełna wygoda poszukiwaniu albumów, układać własne play listy, a później słuchać nagrań już z samego Pioniera z pełną obsługą MQA W kompe owszem pełna wygoda, ale jak zgromadzisz kilkadziesiąt ulubionych albumów, które skatalogowane w Pioneerze sa tylko po nazwach, bez okładek, bez nazwy wykonawcy i dodatkowo po każdym chybionym wyborze albumu serwuje Ci powrót do poczatku listy to sie można zirytowac na urządzenie za ponad 3 tys. A załatwia to w telefonie app-ka za 50 zł. Jeszcze raz powtórzę. Urządzenie bardzo dobre, ale irytuje niewykorzystany w pełni potencjał. Liczę jednak, że się ogarną i to w końcu zrobią. Howgh! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janusz44 Napisano 22 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2018 Muzyki słucham z Pioniera, z telefonu korzystam tylko poza domem np w podróży, w zasadzie nie lubię ze smartfona korzystać .Nie przesadzaj, okładki nie są mi potrzebne ponieważ nie gromadzę setek albumów, a albumy i tak się zmieniają co jakiś czas. Desktop ma ograniczenie również w jakości MQA do 96 KHz pierwsza warstwa tylko rozkodowana - jak zauważyłem. Czy na to ma wpływ driver USB Pioniera zamontowany w laptopie, czy ograniczenie stosuje Windows do samego Desktopu? Do nagrania najlepszych utworów po analogu z DAC z powodzeniem wystarczy, nie z tak marnego źródła się kiedyś nagrywało i słuchało. Z moich obserwacji środowisko konserwatywne nie uznaje MQA, a porównuje go z jakością go do Flac 44,1 KHz 16bit, czy HDCD z teoretycznym tylko 24 bit. Najgorsze jest to, że krytykując nie mają żadnego z jakością MQA doświadczenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanŻak Napisano 22 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2018 4 godziny temu, Janusz44 napisał: Muzyki słucham z Pioniera Ok, ale sterujesz z komp tak? Bo jezeli nie to po co podłączasz kompa do USB w pionierze? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janusz44 Napisano 22 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2018 (edytowany) Przecież napisałem, że słucham z Pioniera i po co podłączone do USB, przecież nie będę co chwilę wyjmował i wkładał przewodu. Wybieram Tidal w samym Pionierze, a to co zaznaczyłem i dałem do ulubionych w aplikacji Desktop widzę i słucham Pionierze. Edytowano 22 grudnia 2018 przez Janusz44 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanŻak Napisano 22 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2018 Tak tylko pytam.? Bo Tidal zapisuje Twoje wybory (playlisty) w chmurze a nie po usb w Pioneerze. Czyli jak nie odtwarzasz z kompa to moim zdaniem nie musisz go miec podłączonego kable usb do pionka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 22 grudnia 2018 Strumieniowanie muzyki z sieci to jedno. A wykorzystanie pionka jako daca pod kompa po USB to drugie jeet to w krótkiej recenzji na pierwszej stronie. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
criro Napisano 25 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 25 grudnia 2018 It is right for the application to position itself at the beginning of the list. Only in this position will the search in the current list work by dragging down the list. After the minimum 3 characters entered, you have relevant results from the current list (folder). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanŻak Napisano 25 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 25 grudnia 2018 Thanks, I don't know this funkction. It helps a little but still no artis on the list Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
criro Napisano 25 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 25 grudnia 2018 Works perfectly in large folders. I use the Pioneer N-50AE in the local network. (the easiest use, the best sound quality). MinimServer installed on Desktop PC and NAS. Searching in large folders is very fast. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanŻak Napisano 25 grudnia 2018 Udostępnij Napisano 25 grudnia 2018 Lacky you. Unfortunatelly I find this search as very simpel ewen without subfolders serching, so maybe fast but not very usefull. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 grudnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 26 grudnia 2018 How you find us? i am such popular on the world like MJ?:) Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
body2000 Napisano 15 lutego 2019 Udostępnij Napisano 15 lutego 2019 Witam Nie widzę nigdzie sterownika do usb dla Pioneer N50ae .Sprzęt gra na jakimś innym który sobie automatycznie pobrał. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 15 lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 15 lutego 2019 Zatem nie wszystko gra: Kurcze ja ściągałem ze strony. A teraz faktycznie nie widzę. Nie było na płycie do urządzenia? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samwieszkto Napisano 25 lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 lutego 2019 (edytowany) Czytam i nie wiem. Działa to czy nie działa? Da się przez to korzystać ze Spotify i sterować przez smartfona ? Edytowano 25 lutego 2019 przez Samwieszkto Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 25 lutego 2019 No jak nie wiesz? To znaczy że nie przeczytałeś u mojego testu. Oczywiście że się da. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stefan1 Napisano 1 marca 2019 Udostępnij Napisano 1 marca 2019 Właśnie wylądował u mnie N50-AE - niestety nie mogę gp zmusć do odtwarzania MQA - nawet na albumach Master pokazuje tylko FLAC 4444.1kHz / 16bit... Jakieś pomysły? Soft najnowszy... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 1 marca 2019 Udostępnij Napisano 1 marca 2019 Hej, a jak odtwarzasz ? U mnie w Onkyo NS-6130 jeżeli bezpośrednio z Tidal to jakość się zmienia na FLAC 44.1 kHz / 16 bit ale jeżeli przez aplikację Onkyo wtedy jest zwykle 48m kHz / 24 bit Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stefan1 Napisano 1 marca 2019 Udostępnij Napisano 1 marca 2019 Odtwarzam bezpośrtednio z Pioneera. Po resecie do ustawień fabrycznych "załapał" MQA Master Sprawa rozwiązana - dzięki za feedback! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinBest Napisano 1 marca 2019 Udostępnij Napisano 1 marca 2019 A4Home Piotrze a czy miałeś okazję słuchać Coctail X40? Jak byś brzmienie porównał do tego pionka ? Może ktoś inny miał okazję ?Nie wiecie co siedzi w środku w DAC? Sabre?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 18 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2019 N-50ae nowy firmware dostępny. Zmian póki co nie odczuwam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2019 Dnia 1.03.2019 o 22:13, MarcinBest napisał: A4Home Piotrze a czy miałeś okazję słuchać Coctail X40? Jak byś brzmienie porównał do tego pionka ? Może ktoś inny miał okazję ? Nie wiecie co siedzi w środku w DAC? Sabre? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Nie miałem. Przyznaję bez bicia. Dwa urządzenia po sobie jakie testowałem to Pioneer i cxn. Później wróciłem do opcji pc lub malinka plus dac. Obecnie go nie mam, więc też nie mogę go dla ciebie przetestować. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Ślusarski Napisano 19 maja 2019 Udostępnij Napisano 19 maja 2019 Panie Piotrze a ten CXN jak rozumiem nie był wersją V2, może? Szukam czegoś dla siebie. Proszę o krótką informację jak grają te dwie sieciówki? Chciałbym coś pod PMA 1520AE i Klipsch 160M, co zagra zdecydowanie lepiej od Denon 4400H, boję się bym nie trafił sprzętu który rozwinie mi górę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 20 maja 2019 Testowałem wtedy cxn ale wersja V2 gra tak samo dlatego też tyle samo kosztuje 16 godzin temu, Krzysztof Ślusarski napisał: Chciałbym coś pod PMA 1520AE i Klipsch 160M, co zagra zdecydowanie lepiej od Denon 4400H, boję się bym nie trafił sprzętu który rozwinie mi górę. Nie bardzo rozumiem. Czyli korzystałeś z 4400 jako sieci? I wychodziłeś do 1520? Tak to cxn im 50 zagra zdecydowanie lepiej. Patrząc na ostatnią sytuację rynkową na razie lepiej brać Cambridge. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Ślusarski Napisano 20 maja 2019 Udostępnij Napisano 20 maja 2019 Tidal leci z 4400H, 1520 AE robi jako końcówka mocy jak dobrze rozumiem. Zamierzam pod 1520AE przez RCA podpiąć przyszłe urządzenie sieciowe. Dużo jest wypowiedzi kierujących w stronę Cambridge sugerując iż to sprzęt oferujący dźwięk klasę wyższy, teoretycznie oczywiście, nie porównywałem i nie wiem tego, nawet nie wiem czy to usłyszę gdybym miał te sprzęty w domu. Właściwie wybieram miedzy Pioneer 50/70 A lub AE, i CXN /851-N Zastanawiam się czy usłyszę cokolwiek na monitorach Klipsch 160M, może one już więcej nie pokażą i grają na maksa i nie ma sensu skupiać się na tak drogim odtwarzaczu sieciowym. Jednak wcale nie jest powiedziane iż ich za jakiś czas nie wymienię. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts