Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam

Chcę kupić sobie sprzęt do tv. Służył będzie do tv,( filmy) muzy ( z neta, z nas, fona po bt itd).

Po wcześniejszych rozmyślaniach nad aktywnymi głośnikami i głośnikami komputerowymi stwierdziłem że lepiej kupić już jakiś wzmacniacz i kolumny. I tak udało mi się posłuchać r-n402d + nota 550 i stwierdziłem że to mi wystarczy. I teraz mój dylemat ,mianowicie rozważam jeszcze r-n303d bo: cena zestawu z nota 550 ,303 jest około 2600 a 402 około 3200 ( choć różnica cenowa między wzmacniaczami jest około 100zł, dziwne nie) i tak zaczynam szperać w necie i nie natrafiłem na to czy 303 różni się w dźwięku? Czy obydwa wzmacniacze mają tego samego dac'a ? Z różnic co zauważyłem to moc i USB ( a te różnice akurat dla mnie nic nie znaczą , bo moc i tak w 402 będzie wystarczająca aż nad to a z USB nie muszę kożystać)

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

Napisano
Magnat quantum 675 1300zł na olx i Pioneer sx30n 1699zł.Super zestaw z 3000zł

Odsuwasz się od tematu. Pytanie było inne. Ja wszystko kumam . Na razie chce wiedzieć czy 303 różni się dźwiękiem od 402 bo na to co czytam to nie jest jednoznacznie napisane a nawet informacje są sprzeczne. Biorę pod uwagę coś innego ale to dywagacje na potem.

Napisano

No styłu głowy mam jeszcze r-n602 . Ale rozumiem że 303 i 402 to żeby nie skłamać dźwiękowo to samo i dac'a też mają tego samego?

A te Magnat będą lepiej grać na tym pionierze niż nota 550. Nota 550 mi się podoba pod względem gabarytów , wizualnym i fajnie z 402 zagrało , nie wiem jak z pionierem a nowy zestaw pioniera z tymi nota toteż wchodzi pod uwagę

Napisano

Yamaha R-N303D w stosunku do R-N402D poza uboższym wyposażeniem, niestety różni się także dźwiękowo. Jeśli tylko budżet pozwoli, gorąco namawiam na zestaw oparty na R-N402D.

Zresztą zapraszam na odsłuchy i wyceny dla forumowicza.

Napisano

Oba dźwiękowo są bardzo słabe. 

Zdecydowanie lepiej polować na Pioneer sxn30 ae który jest odpowiednikiem rn602. A dostaniesz go na prawdę symbolicznie drożej. Kolumny mogą zostać chociaz magnat 673 czy whatfedale 10.2 będą lepsze.

Piotrek

Napisano
53 minuty temu, Top Hi-Fi napisał:

mamy salon w Łodzi, ul. P.O.W. 36/68 (koło dworca)- zapraszam, w komfortowych warunkach będziesz mógł przesłuchać tego o czym pisałeś i na spokojnie podjąć decyzję.

No ale na e-mail nie odpowiadacie. Napisałem do was 3 dni temu i nic :(

Napisano
Wpadło chłopakom do spamu, już wyjaśniłem sprawę- jeszcze dziś dostaniesz odpowiedź  

Dzięki . Odpisali , zapodałem już im aktualne zestawy które mnie interesują.

Napisano
2 godziny temu, Elizjum7919. napisał:

I co słuchałeś czegoś?

Jeszcze nie . Bo wiesz notoryczny brak czasu :) , Ale przymierzam się może w sobotę podjadę do Q21 lub tophifi i porównam 402d, 602 i tego sx30n. 402 już słyszałem, jestem ciekaw jak wypadnie 602 i sx30n względem 402. 

Napisano
3 godziny temu, S4Home napisał:

Sprawdź Pioneera i skreslisz tamte od razu :P

Życie. 

Piotrek

No jestem ciekaw. W necie za to piszą  że z obsługą pioneera słabo. Z funkcjami multimedialnymi słabo. Prawda to czy fałsz? Czy ktoś dostał po prostu wadliwy sprzęt?

Dnia 4.06.2018 o 21:52, Q21 napisał:

Yamaha R-N303D w stosunku do R-N402D poza uboższym wyposażeniem, niestety różni się także dźwiękowo. Jeśli tylko budżet pozwoli, gorąco namawiam na zestaw oparty na R-N402D.

Zresztą zapraszam na odsłuchy i wyceny dla forumowicza.

kurcze nie można się do was dodzwonić na żaden numer ze strony. Nikt nie odbiera :(