Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Dzień Dobry wszystkim użytkownikom forum,

wraz z moim rozwijającym słuch uchem, potrzebuje zmieniać powoli moje audio. Z mojego małego doświadczenia wiem, że budowę systemu zaczyna się od kupna kolumn, tak więc prosiłbym o wasze propozycje podłogówek, do których warto sie przejechać i posłuchać ich.

Pomieszczenie w którym mam obecnie sprzęt, to 25-metrowy salon plus aneks kuchenny z jednej strony około 10m. Natomiast będzie ono w przyszłości zmieniane, jednak nie wiem jeszcze kiedy. 

Muzyka jakiej ostatnimi czasy słucham jest różnorodna, na przykład: Dire Stairs, Queen, Florence The Machine, The Weekend, Michael Jackson, Ania Dąbrowska, Polski Rock 60-80', czasami nawet jakiś house lub electro dubstep, rownież muzyka popularna obecna na nowych listach przebojów. Jest tego sporo, dlatego wolałbym kolumny możliwie grające pełnym pasmem, zrównoważone, o ile jest to możliwe oczywiście. Jeśli chodzi o budżet plus minus 10000zł, natomiast jeśli warto byłoby dorzucić trochę do dużo lepszej propozycji, rownież warto rozważyć.

Proszę o wasze propozycje i w razie potrzeby o ważne pytania ?

Pozdrawiam 

Napisano

Dzień dobry.

Jeśli chcesz dobrze wybrać, to moja sugestia słuchaj i dokonaj wyboru zestawu, nie oceniaj poszczególnych elementów osobno. Bardzo często wybitne urządzenie i kolumny źle ze sobą współpracują. Jeśli zaczynasz od kolumn, to słuchaj je na wzmacniaczach, które bierzesz pod uwagę w kwestii zakupu.