pasztet #1 Napisano 19 czerwca 2018 Hej, od razu zaznaczam że jestem absoultnie niedoświadczony jeśli chodzi a tematykę audio - moje doświadczenia kończą się na głośnikach przenośnych jbl, ale do rzeczy. Potrzebuję pomocy w złożeniu dobrego zestawu audio do salonu o wymiarach 6 na 8 m. Zależy mi na dźwięku 5.1 lub 7.1, ale w dosyć skromnym budżecie : 5-6 tysięcy złotych. Zestaw ma być używany do oglądania filmów, czasem do słuchania muzyki ( zdecydowanie zależy mi na basie ). Co możecie polecić w tym budżecie ? P.s: Dobrze by było, gdyby amplituner miał łączność bezprzewodową. Właśnie, jeszcze jedno. Ekran ma około 200 cali Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #2 Napisano 20 czerwca 2018 Hej Trochę mały budżet jak na wielkość pomieszczenia. Ale z nowych polecam: Onkyo 676 lub yamahe 683 Oraz sety kolumn melodika bl40mkII oraz magnat shadow 207. To oznaczenia frontów. Ale myślę o całych zestawach. Sub bardziej niż wskazany. Piotrek Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Q21 #3 Napisano 20 czerwca 2018 Zgadza się, budżet nie jest duży. Ale zwróciłbym Twoją uwagę na amplituner Onkyo TX-NR686, który połączyłbym z kolumnami Klipsch R-26F w konfiguracji 5.0. Zestaw taki niestety pochłonie cały budżet, natomiast zapewni dobre nagłośnienie Twojego salonu. W przyszłości natomiast dokupisz sobie subwoofer Klipsch R-12SW i będziesz miał porządny system kina domowego. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pasztet #4 Napisano 20 czerwca 2018 Oczywiście jeżeli dołożenie 2,3 czy 4 tysięcy znacznie polepszy jakość dźwięku to zdecyduję się na zwiększenie budżetu. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Q21 #5 Napisano 20 czerwca 2018 Jeśli jest taka możliwość, to polecam zestaw Onkyo z Kliosch i subwooferem, będzie to konfiguracja, która moim zdaniem w pełni Cię usatysfakcjonuje. Ewentualnie jako alternatywa można jeszcze wymienić kolumny przednie na model większy R-28F, ewentualnie połączyć elektronikę Denon np. najnowszy model AVR-X2500H z kolumnami Polk Audio serii Signature. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pasztet #6 Napisano 20 czerwca 2018 A czy zestaw złożony z : kolumn klipsch R-28f kolumny r-25c subwoofera r-12sw i 4 głośników r-15m w połączeniu z amplitunerem za około 2,5-3 pln dałby mi dobry dźwięk w takim pomieszczeniu ? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #7 Napisano 21 czerwca 2018 Dołożenie wiele zmieni. Ale daj sobie spokój z tym klipsche do niego nie warto dokładać. W kinie będzie mocno ostro, prawidłowo. W jakiej kolwiek muzyce będzie za jasno i meczsco. Podobnie grające ale jednak z zachowaniem umiaru w stereo to monitor audio bronze 6 i nowa linia magnat quantum 727. Centralny r25 Jet mocno przeciętny. To nie legendarny już 440c. Piotrek Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Markcox #8 Napisano 21 czerwca 2018 ale zestaw ma być użytkowany Dnia 19.06.2018 o 22:16, pasztet napisał: do oglądania filmów, czasem do słuchania muzyki więc Klipsch'a nie wykluczałbym z tej zabawy. Z resztą w moim przypadku Klipsch świetnie się sprawdza również w muzyce, wszystko - jak ze wszystkim z resztą - zależy od osobistych preferencji i - w tym przypadku - gatunków muzycznych. I jeżeli miałbym dokładać PLNy, to prędzej do lepszego centralnego (440/450C) niż większych frontów Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Top Hi-Fi & Video Design #9 Napisano 21 czerwca 2018 Elac Debut F6 i do tego mocny amplituner. Pomieszczenie jest bardzo duże i nie łatwe do nagłośnienia. Te ELACi to kolumna wręcz idealna do takich warunków, Andrew Jones zaprojektował ją pod amerykańskie domy i u nich Debuty sprzedają się jak szalone. Ale śa to kolumny trudne i amplitunery typu 683 nie wysterują ich poprawnie. Poczekaj jakiś czas, niedługo zaczną się wyprzedaże na wyższe modele. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #10 Napisano 21 czerwca 2018 Wiecie tylko tam dla nich. To jest po prostu tanie. Nikt nie czyta forów i nie Zagłębia tematów. Kupuje i się tym cieszy a jak nie to sprzedaje i jest stratny bak benzyny. Tyle. Ale co do f6 to się przychylam. Piotrek Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach