panpanda Napisano 9 lipca 2018 Udostępnij Napisano 9 lipca 2018 Od razu mówię że nie mam jak niestety zwiększyć budżetu. Poszukuje zestawu do 2000(max2200) mój pokój ma +-13metrów kwadratowych słucham głównie hip-hopu ale też rock i muzykę klasyczną ( wiem to sie nie zgrywa ) chciałbym puszczać muzykę przez telefon lub laptopa. lubię bas i ciepłe brzmienie z zestawu bym korzystał tylko do muzyki preferuje używanie rzeczy i z takich aktualnie szukałem zestaw jaki wymyśliłem to tannoy r2 lub m4 myślałem tez nad jakimiś monitorami ale lobie głośną muzykę i bas więc nie wiem czy to się zgra z wzmacniaczem Pioneer a30 i Yamaha WXAD-10 lub też amplituner ONKYO TX-8150 ale wolałbym się poradzić bardziej doświadczonych po ja jestem taki laik w tych sprawach . od razu dzięki za pomoc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 9 lipca 2018 Udostępnij Napisano 9 lipca 2018 Spójrz na wzmacniacz NAD C326 BEE z kolumnami Wharfedale Diamond 220 lub Pylon Audio Pearl Monitor. Na styku w założonym budżecie zmieścisz się z fabrycznie nowym zestawem, a brzmienie powinno Cię w pełni usatysfakcjonować. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panpanda Napisano 9 lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 9 lipca 2018 w tym zestawie nie mam bt( ani nie starczy mi kasy chyba na DACa) więc chyba nie da rady. a nie mam innego źródła dźwięku niż laptop czy też teflon Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chlorofil Napisano 9 lipca 2018 Udostępnij Napisano 9 lipca 2018 (edytowany) Malinka plus Yamaha CR-800 plus Pioneer S910. Edytowano 9 lipca 2018 przez Chlorofil Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panpanda Napisano 9 lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 9 lipca 2018 tych głośników nigdzie nie mogę znaleźć do kupna a ten wzmacniacz by pasował? bo jest trochę stary ale ja się nie znam więc pytam ? lub jakaś inna propozycja ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 lipca 2018 Udostępnij Napisano 10 lipca 2018 Trochę nie czaje. 2200 to wybór na wszystko? Bo Pioneer a30 i Yamaha wxad10 to już z 1500 mniej więcej wyjdzie. Jak zmieścisz się z tym sprzętem i z tannoy m2 lub r2 to polecam!! Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturas Napisano 10 lipca 2018 Udostępnij Napisano 10 lipca 2018 Budżet niewielki, musisz popatrzeć coś z używanych,za tą cenę z używanych da radę w miarę dobrego kupić,musisz sam poszukać po portalach sprzedażowych,jezeli coś wpadnie Ci w oko to popatrz jaki stan i ile lat ma,spisz na kartce i potem popatrz opinie w necie,staraj się kupować od zwykłych osób, nie od handlarzy, musisz być czujny czy nie było nic grzebane,potem jak coś znajdziesz to na forum tu zapytaj jeszcze,lub to co q21 Ci napisał że się zmiescisz w budżecie z nowymi w jego propozycji :-) pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panpanda Napisano 10 lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 10 lipca 2018 @S4Home mam możliwość kupienia a30 za 800 zł prawie nowego od kolegi dlatego się nad nim zastanawiałem yamahę za to za 500 i zostaję mi 700-900 na kolumny więc zdaje mi się że starczy na m2 lub r2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 10 lipca 2018 Udostępnij Napisano 10 lipca 2018 Myślę ze to dobry wybór. Możesz jeszcze rozszerzyć zakres poszukiwań o inne kolumny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panpanda Napisano 10 lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 10 lipca 2018 @MobyDick jakie kolumny prócz tamtych wyżej byłby dobrym wyborem bo te r2 na allegro są 1 i strasznie poniszczone a na olx też 1 i za 1000 i gość nie chce ruszyć ceny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 10 lipca 2018 Udostępnij Napisano 10 lipca 2018 (edytowany) Myślę ze warto poszukać czegoś wśród używanych Magnatów lub innych niemieckich kolumn typu Canton lub Quadral. Od Tannoyów R2 wolał bym Magnat Quantum 673 , które można kupić nowe za nieco ponad 900 zł. Edytowano 10 lipca 2018 przez MobyDick Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panpanda Napisano 10 lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 10 lipca 2018 Okej Dzięki za odpowiedz porozglądam się jeszcze za nimi (: Dobra no to zdecydowałem sie na Magnat Quantum 673 z podstawkami kupiłem za 950zł teraz pytanie czy brać ten zestaw pioneer a30 + Yamaha wxad10 czy szukać czegoś innego do tak 1300 ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturas Napisano 11 lipca 2018 Udostępnij Napisano 11 lipca 2018 Weź pod uwagę w tym pionierze możesz mieć problemy z potencjometrami, notorycznie się psują, Pioneer wstawił zamienniki chłam chiński, na Youtube masz o tym w Reduktor Szumu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 lipca 2018 Udostępnij Napisano 11 lipca 2018 21 godzin temu, panpanda napisał: @S4Home mam możliwość kupienia a30 za 800 zł prawie nowego od kolegi dlatego się nad nim zastanawiałem yamahę za to za 500 i zostaję mi 700-900 na kolumny więc zdaje mi się że starczy na m2 lub r2 To bierz! Śmiało bierz ta elektronikę. Nic lepszego z nowszych nie znajdziesz. Chyba że szukamy mocno używane? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panpanda Napisano 11 lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 11 lipca 2018 Ok wezmę tego a30 od kolegi mieszka 500 m ode mnie więc jak coś zwrócę jak mi nie spasuje. Dzięki wszystkim za pomoc ^^ wasze opinie były bardzo pomocne ^^ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 11 lipca 2018 Udostępnij Napisano 11 lipca 2018 Pochwal się jeszcze tym jak to zagra kiedy będziesz miał kolumny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panpanda Napisano 13 lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 13 lipca 2018 Dzisiaj przyszły do mnie kolumny i w moim odczuciu jak za te pieniądze to gra to świetnie ( a że słoń mi staną za dzieciaka na uszy to tym bardziej) ale mi się dźwięk bardzo podoba Jeszcze raz dzięki wszystkim ^^ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 lipca 2018 Udostępnij Napisano 14 lipca 2018 673 to bardzo solidny i czeto wybierany model. Był konkurencją dla dużo droższych konstrukcji. Szkoda że zakończono produkcję:( Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 14 lipca 2018 Udostępnij Napisano 14 lipca 2018 (edytowany) Chyba dlatego zaprzestano ich produkcji . Obecnie produkowane najtańsze monitory z serii Quantum 723 są jakieś 2 razy droższe. Edytowano 14 lipca 2018 przez MobyDick Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts