Timi Tomi Napisano 11 lipca 2018 Udostępnij Napisano 11 lipca 2018 Witam.Własnie zakupiłem onkyo-636 i poszukuję jakiegoś zestawu 5.1 który dobrze by wspólpracował z tym ampli....Jakiej marki kolumny polecacie?Koszt...1000-1300zł.Lubię dynamiczne tony i w miare fajny bas.....Zadnego efekciarstwa łubu dubu żeby sąsiadom się szklanki w kredensie przesuwały ....Pozdrawiam.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 11 lipca 2018 Udostępnij Napisano 11 lipca 2018 Nic nie napisałeś o wielkości pomieszczenia. W tym budżecie trzeba by szukać raczej zestawu z niezbyt dużymi kolumnami, do tego używane. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Tomi Napisano 11 lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 11 lipca 2018 (edytowany) pokój to ok.20m kw.Doskonale wiem że to będą uzywki....ciekawi mnie kolumny jakiej marki będą najlepsze do tego onkyo.... Edytowano 16 lipca 2018 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 lipca 2018 Udostępnij Napisano 12 lipca 2018 Quadral quintas 5000 i wszystkie późniejsze odmiany. Taga 606 V3 Mówimy oczywiście o secie 5.0 Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelarz01 Napisano 12 lipca 2018 Udostępnij Napisano 12 lipca 2018 Na dlugo taki zestaw 5.1 ma wystarczyc? Jesli na dlugo to bez sensu kupiles drozszy amlituner, a na glosniki chces wydac jak najmniej. Sam mam mission i do onkyo bym ci go polecal. Basik ma jeden z lepszych w tym przedziale cenowym. Uzywane jednak koszt 5.0 okolo 2tys. Zl Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Tomi Napisano 12 lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 12 lipca 2018 Dnia 12.07.2018 o 09:44, modelarz01 napisał: Na dlugo taki zestaw 5.1 ma wystarczyc? przypuszczam że na jakiś rok....Pózniej pewnie zainwestuję w coś konkretniejszego....Mam na mysli cały zestaw,łącznie z innym ampli.Co nie zmienia jednak faktu że teraz też nie chciałbym kupować czegoś badziewnego.... Dnia 12.07.2018 o 07:41, S4Home napisał: Quadral quintas 5000 i wszystkie późniejsze odmiany. Taga 606 V3 Mówimy oczywiście o secie 5.0 Piotrek Dzieki za info....Z tego co sie zorientowałem to lepszym zestawem jest Quadral....Zgodzisz sie z tym?Pewnie każdy zestaw oferuje jakieś różnice ale jak sie nie posłucha to można jedynie gdybac.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 12 lipca 2018 Udostępnij Napisano 12 lipca 2018 Ponoć taki zestaw 5.1 jest zupełnie ok. Myślę ze na rok powinien wystarczyć. Przy 2 razy większym budżecie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 lipca 2018 Udostępnij Napisano 14 lipca 2018 Dnia 12.07.2018 o 19:43, MobyDick napisał: Ponoć taki zestaw 5.1 jest zupełnie ok. Myślę ze na rok powinien wystarczyć. Co to? Jakas podróbka Jamo? Pytam serio nie znam. Dnia 12.07.2018 o 18:43, Timi Tomi napisał: Dzieki za info....Z tego co sie zorientowałem to lepszym zestawem jest Quadral....Zgodzisz sie z tym?Pewnie każdy zestaw oferuje jakieś różnice ale jak sie nie posłucha to można jedynie gdybac.... Nie. To konkurencja. Nie ma jasno wskazanego faworyta. Quadrale chyba lepiej dostępne. I wolał bym takie używane bo pożniej je sprzedaż w tej samej cenie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 14 lipca 2018 Udostępnij Napisano 14 lipca 2018 Nie tylko Jamo od dawna umieszcza głośnik niskotonowy z boku kolumny. Nie miałem z nimi do czynienia bezpośrednio. Ponoć gra to zupełnie ok. Nie nadaje się jednak do ekstremalnego katowania, bo głośniki mogą się popalić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Tomi Napisano 16 lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 16 lipca 2018 Dnia 12.07.2018 o 19:43, MobyDick napisał: Ponoć taki zestaw 5.1 jest zupełnie ok. Myślę ze na rok powinien wystarczyć. Przy 2 razy większym budżecie. Ok.Dzieki za info....Zastanowię się nad tą druga opcją Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 16 lipca 2018 Udostępnij Napisano 16 lipca 2018 Do tego amplitunera jest sens podłączyć znacznie lepsze i droższe kolumny. Te są dość przyzwoite w swojej cenie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 16 lipca 2018 Udostępnij Napisano 16 lipca 2018 Dnia 12.07.2018 o 19:43, MobyDick napisał: Ponoć taki zestaw 5.1 jest zupełnie ok. Myślę ze na rok powinien wystarczyć. Przy 2 razy większym budżecie. MobyDick, przypominam się z prośbą - gdy są podawane linki do ogłoszeń dobrze jest podać, czego dotyczą (w tym przypadku - zestaw Voice Kraft Prestige linia 7830, a ten droższy to TAGA HARMONY TAV 606v3 + subwoofer TSW120), bo za jakiś czas link może nie działać i wtedy jest zagadka :-( Oczywiście ta sugestia dotyczy wszystkich piszących! Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 lipca 2018 Udostępnij Napisano 17 lipca 2018 13 godzin temu, Timi Tomi napisał: Ok.Dzieki za info....Zastanowię się nad tą druga opcją To dobra opcja chodź jeszcze lepszą jest podmianka suba Taga na Magnata sub 302A Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts