Bejbas Napisano 19 lipca 2018 Udostępnij Napisano 19 lipca 2018 Witam wszystkich Potrzebuję waszej pomocy przy doborze sprzętu do mojego kina domowego do mojego salonu. Budżet jaki mam to 6 tys. Kino miałoby służyć wyłącznie do filmów, sporadycznie do muzyki z YT. Mam sporo filmów w jakości 4K w pliku MKV z dzwiękiem DTS, TrueHD\Dolby Atmos, DTS-HD Master i chciałbym w końcu ten dzwięk usłyszeć w dobrym wydaniu. Z tego co udało mi się wyczytać to będę potrzebował odtwarzacz multimedialny - wybór padł na: egreat A10 - nie wiem czy to dobry wybór. Dodatkowo amplituner: ONKYO TX-NR646 Głośniki: https://allegro.pl/edycja-specjalna-taga-harmony-tav-606se-tsw-120-i7441949443.html#thumb/1 Co sądzicie o takim zestawie? Jestem otwarty na wasze propozycje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelarz01 Napisano 19 lipca 2018 Udostępnij Napisano 19 lipca 2018 nie wiem po ile sa najtańsze amplitunery z atmosem 5.1.4. ale warto sie zastanowić. lepszy efekt. ja mam 5.1.2 - jest lepiej tyci ale d.. nie urywa. zalezy od sceny. jest dobrze. ogladalem juz kilka superprodukcji z atmos 5.1.2 i jakos sie nie jarałem specjalnie. podobno 7.1 jest lepsze od 5.1.2. nie sprawdzałem. w ustawieniach jak zmienisz z 5.1 na 5.1.2 bedziesz mial spadek mocy. albo mocny amplituner z 5.1.2 albo 5.1.4 ze wzmacniaczem. tez mam 25m2 z odtwarzaczy mam dune solo lite. ze względu na procesor sigma go kupilem. wczesniej popcorny. z procesorem realtek zawsze omijam np. egreat. kiedys byla opinia ,ze sigmy sa lepsze pod kazdym wzgledem. teraz ich właściwości sie zlały i zależy od urządzenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 lipca 2018 Udostępnij Napisano 20 lipca 2018 Cześć, Zacznę od odtwarzacza. Agreat nie znam, ale znam i polecam Nvidia shield oraz Xiaomimi box. W zalezności od ceny. Co do samego systemu to przy tym budżecie możesz sobie pozwolić na lepszy sprzęt niż Taga 606. Onkyo 686 + Wilson 7 set Onkyo 686 / Yamaha 685 + Magnat Shadow 207 set Denon x2500 + Monitor Audio Monitor 300 set Zapraszam na odsłuch i do wypożyczenia sprzetu. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 20 lipca 2018 Udostępnij Napisano 20 lipca 2018 Witam, Rozwiązań jak zawsze jest wiele pozwolę sobie na kilka równie dobrych propozycji takich jak Onkyo TX-NR686 + Indiana Line Nota 550X + 240X + 740X+Jamo J 10 Sub Denon AVR-X1400H +STX Electrino 150 + 150 e + 150 c + 150 s, czy Yamaha RX-V485 + Magnat Shadow 207 + 203 + Center 213+Jamo J 10 Sub Oczywiście zapraszamy na odsłuchy. Pozdrawiam Marcin Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 20 lipca 2018 Udostępnij Napisano 20 lipca 2018 Ja bym szukał lepszego 5.1 w takiej cenie. Patrząc na pomieszczenie, małe kolumny podłogowe jako front wystarczą. Zwróć uwagę na zestawy: https://www.tophifi.pl/kino-domowe/zestawy-kina-domowego/yamaha-rx-v483-mission-lx-3-lx-c-lx-1.html?options=cart Podmieniłbym tutaj ampli na model RX-V683 i będzie bardzo spoko. Suba dokupisz z czasem. Drugi zestaw: https://www.tophifi.pl/kino-domowe/zestawy-kina-domowego/yamaha-rx-v585-indiana-line-nota-550-x-740-x-240-x.html?options=cart i także podmiana ampli na RX-V683. Te zestawy będą już grały całkiem nieźle w stereo jak za takie pieniądze. Zapraszamy na odsłuchy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kucyke Napisano 31 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2018 Witam wszystkich Forumowiczów jestem tu nowy i na dodatek nie znam się na sprzętach Audio a chciałbym kupić KD do pokoju 5x5m cena 3000-3500 zł max.Z możliwością rozbudowy tzn nie musi być wszystko na raz mogę się zadowolić na razie dobrym amplitunerem i 2 kolumnami podłogowymi resztę z czasem dokupię .Proszę o podpowiedzi . 90% filmy reszta po trochę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 31 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2018 Cześć, Jeśli zakup wszystko na raz to: Yamaha 485 lub Onkyo 686 + Quadral 6500 lub Taga 606v3 Jeśli zakup na raty to: Onkyo yamaha 485 + Melodika BL40MKIII lub Monitor Audio Monitor 300 Zapraszam po wyceny Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts