Bejbas #1 Napisano 19 lipca 2018 Witam wszystkich Potrzebuję waszej pomocy przy doborze sprzętu do mojego kina domowego do mojego salonu. Budżet jaki mam to 6 tys. Kino miałoby służyć wyłącznie do filmów, sporadycznie do muzyki z YT. Mam sporo filmów w jakości 4K w pliku MKV z dzwiękiem DTS, TrueHD\Dolby Atmos, DTS-HD Master i chciałbym w końcu ten dzwięk usłyszeć w dobrym wydaniu. Z tego co udało mi się wyczytać to będę potrzebował odtwarzacz multimedialny - wybór padł na: egreat A10 - nie wiem czy to dobry wybór. Dodatkowo amplituner: ONKYO TX-NR646 Głośniki: https://allegro.pl/edycja-specjalna-taga-harmony-tav-606se-tsw-120-i7441949443.html#thumb/1 Co sądzicie o takim zestawie? Jestem otwarty na wasze propozycje Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
modelarz01 #2 Napisano 19 lipca 2018 nie wiem po ile sa najtańsze amplitunery z atmosem 5.1.4. ale warto sie zastanowić. lepszy efekt. ja mam 5.1.2 - jest lepiej tyci ale d.. nie urywa. zalezy od sceny. jest dobrze. ogladalem juz kilka superprodukcji z atmos 5.1.2 i jakos sie nie jarałem specjalnie. podobno 7.1 jest lepsze od 5.1.2. nie sprawdzałem. w ustawieniach jak zmienisz z 5.1 na 5.1.2 bedziesz mial spadek mocy. albo mocny amplituner z 5.1.2 albo 5.1.4 ze wzmacniaczem. tez mam 25m2 z odtwarzaczy mam dune solo lite. ze względu na procesor sigma go kupilem. wczesniej popcorny. z procesorem realtek zawsze omijam np. egreat. kiedys byla opinia ,ze sigmy sa lepsze pod kazdym wzgledem. teraz ich właściwości sie zlały i zależy od urządzenia. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #3 Napisano 20 lipca 2018 Cześć, Zacznę od odtwarzacza. Agreat nie znam, ale znam i polecam Nvidia shield oraz Xiaomimi box. W zalezności od ceny. Co do samego systemu to przy tym budżecie możesz sobie pozwolić na lepszy sprzęt niż Taga 606. Onkyo 686 + Wilson 7 set Onkyo 686 / Yamaha 685 + Magnat Shadow 207 set Denon x2500 + Monitor Audio Monitor 300 set Zapraszam na odsłuch i do wypożyczenia sprzetu. Piotrek Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Q21 #4 Napisano 20 lipca 2018 Witam, Rozwiązań jak zawsze jest wiele pozwolę sobie na kilka równie dobrych propozycji takich jak Onkyo TX-NR686 + Indiana Line Nota 550X + 240X + 740X+Jamo J 10 Sub Denon AVR-X1400H +STX Electrino 150 + 150 e + 150 c + 150 s, czy Yamaha RX-V485 + Magnat Shadow 207 + 203 + Center 213+Jamo J 10 Sub Oczywiście zapraszamy na odsłuchy. Pozdrawiam Marcin Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Top Hi-Fi & Video Design #5 Napisano 20 lipca 2018 Ja bym szukał lepszego 5.1 w takiej cenie. Patrząc na pomieszczenie, małe kolumny podłogowe jako front wystarczą. Zwróć uwagę na zestawy: https://www.tophifi.pl/kino-domowe/zestawy-kina-domowego/yamaha-rx-v483-mission-lx-3-lx-c-lx-1.html?options=cart Podmieniłbym tutaj ampli na model RX-V683 i będzie bardzo spoko. Suba dokupisz z czasem. Drugi zestaw: https://www.tophifi.pl/kino-domowe/zestawy-kina-domowego/yamaha-rx-v585-indiana-line-nota-550-x-740-x-240-x.html?options=cart i także podmiana ampli na RX-V683. Te zestawy będą już grały całkiem nieźle w stereo jak za takie pieniądze. Zapraszamy na odsłuchy Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kucyke #6 Napisano 31 sierpnia 2018 Witam wszystkich Forumowiczów jestem tu nowy i na dodatek nie znam się na sprzętach Audio a chciałbym kupić KD do pokoju 5x5m cena 3000-3500 zł max.Z możliwością rozbudowy tzn nie musi być wszystko na raz mogę się zadowolić na razie dobrym amplitunerem i 2 kolumnami podłogowymi resztę z czasem dokupię .Proszę o podpowiedzi . 90% filmy reszta po trochę Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #7 Napisano 31 sierpnia 2018 Cześć, Jeśli zakup wszystko na raz to: Yamaha 485 lub Onkyo 686 + Quadral 6500 lub Taga 606v3 Jeśli zakup na raty to: Onkyo yamaha 485 + Melodika BL40MKIII lub Monitor Audio Monitor 300 Zapraszam po wyceny Piotrek Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach