chriskonin Napisano 27 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 27 sierpnia 2018 (edytowany) Witam, Chciałem prosić o pomoc w doborze kolumn używanych kwota 4tys . do wzmacniaczy NAD C375BEE lub Denon 1520AE pomieszczenie 18m2 poddasze dach trójkąt kolumny melodyjne z kontrolowanym basem wyrównana sceną i nie ostrymi tonami wysokimi. Edytowano 28 sierpnia 2018 przez chriskonin Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 28 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2018 Dali Ikon , ProAc Studio, Monitor Audio Silver, B&W seria 600, Elac seria 200, Audiophysic Classic. Każda brzmi inaczej, więc jak zagra w Twoich warunkach to już nie wiadomo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chriskonin Napisano 28 sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2018 Dzięki za jakiś kierunek ,a więc tak Monitor Audio Silver słuchałem B&W 600 też to nie to brzmienie niestety,Dali Ikon 6 mkII mam posłuchać na dniach,słuchałem jeszcze Vienna Acoustic Mozart i brzmią w miarę dobrze,tylko cenowo przekraczają mój budżet niestety,ProAc studio i Audiophysic Classic nie mam możliwości odsłuchu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2018 @Miras23 przepraszam nie alnie się do takich rzeczy nie odnoszę. Ale kolega pisze kolumny o nie ostrej górze a połowa twoich propozycji to jasna góra. Ok nad 375 je w jakimś stopniu zniweluje ale jak widzę kolega odsłuch i nie o to mi chodzi. Na pewno kojarzysz audio? Siedzisz w tym trochę? Elac tak, dali ikon nie. Odsłuchaj sonusa toy tower jeśli będziesz miał możliwość. Może nowsze principia. Proac tak ale nie R ze wstęga. Polecam sprawdzić jeszcze kef seri R. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 28 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2018 Nasz klient chce sprzedać Vienna Acoustic Mozart grand SE (wersja obecnie produkowana) w wykończeniu cherry. Jeśli jesteś zainteresowany mogę podesłać kontakt. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chriskonin Napisano 28 sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2018 KeF posłucham w czwartek właśnie,A Vienne zależy za ile ten klient chce sprzedać parę ,proszę o info Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 28 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2018 wysłałem na pw kontakt bezpośrednio do własciciela. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chriskonin Napisano 28 sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2018 Kefa chwile słuchałem ze wzmacniaczem Moon to ładnie grały ale wzmacniacz to już wyższa półka cennowa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 28 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2018 To zależy który model Moona - jeżeli chodzi o "wyższą półkę"... Ciekawy pomysł z kolumnami VA - o ile zmieścisz się w zakładanej kwocie. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chriskonin Napisano 28 sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2018 Moon 340i D3PX Black tego wzmacniacza bo akurat ten mieli podłączony z KEFami Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2018 Dnia 28.08.2018 o 19:56, RoRo napisał: To zależy który model Moona - jeżeli chodzi o "wyższą półkę"... Zgadzam się. Nie wszystkie modele to taki hi end. Moim to droga firma, należy raczej do tych premium. A jej podstawowe produkty po prostu są ok. Dopiero wyższe modele pokazują klasę. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chriskonin Napisano 29 sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2018 A więc tak dzis jestem po odsłuchach Elac Uni-FI U5 oczywiście z NAdem fajnie grajace kolumny jak dla mnie,ale też dużo tańsze Indiana tesi 560 też dobrze sobie radza,jutro jeszcze pozostanie odsłuch KEF seri R ,a mam pytanie czy ktoś słuchał jak grają Daci Audiolaba?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 29 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2018 S4 home, Ok, ja tylko wypisałem propozycje, które warto sprawdzić, a to co się jemu spodoba to już jego wybór. Nie raz się zdarzało, że jasne kolumny, przypadały do gustu. Indiana się broni, szkoda że nie posłuchałeś jeszcze świeższych 561. Trochę je zmienili. p.s słuchałem jej z Yamaha AS 701. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2018 Konstrukcja nowa tesi 561 jest faktycznie inna. Zmieniono przetworniki a to one grają. Co do dacow audiolaba. Granie detaliczne, dokładne, jasne, momentami suche. Ale tak jest to programowane tak ma grać. I te daci pasują to ciemnych nie dokładnych systemów. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chriskonin Napisano 30 sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2018 A jeśli mogę to pytanie do Piotrka ,jakiego Daca do 1,5tys. uzywanego do Nada C375bee byś polecił Pozdrawiam Darek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2018 Do 900 zł polecam arcama rdac. Żywa legenda!! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chriskonin Napisano 30 sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2018 Tak tylko skąd wziąść takiego do 900 na allegro widziałem go dużo droższego,dzisiaj sluchalem Kef seria r one dla mnie nie brzmia,za to focal aria na duzy plus a ten Dac Arcam irDAC II? Kupiłbym też wzmacniacz NAD C375BEE używany gość miał w dobrej cenie niestety się spóźniłem ,jakby ktoś coś wiedział to poproszę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 31 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2018 Niestety jest to wynik zmian na allegro. On jest tam droższy bo teraz są chore prowizje od sprzedaży. Do tej pory były właśnie po 900-1100 zł. I moim zdaniem to absolutnie cena którą warto za niego dać. irDAC II jest na Sabre a rDAC na Wolfsonie. Gra delikatniej jaśniej, ale delikatnie. Moim zdaniem dobry DAC, ale będzie jednak nieco droższy. Mam na ekspozycji mogę Ci dać dobrą cenę na ekspo. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chriskonin Napisano 31 sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2018 Tzn jaka cena by była bo gość chce mi sprzedać za 1250zł , Ponawiam prośbę jakby ktoś wiedział kto chce sprzedać NADa c375BEE w stanie dobrym i za rozsądną cenę używany. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts