Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam .
Chciał bym prosić o pomoc ... mam taki problem kupiłem Yamahe E810 - zestaw jest super , ale występuje coś takiego - kiedy mam podłączony CD/DVD do wzmacniacza i przełącze wzmacniacz na TAPE lub AUX i odkręce głośność na MAX to słycze dźwięk wysyłąny przez CD .
Czy jest to normalne że sygnał przebija na sąsiednie wejścia ????
Czy mam się z tym zgłosić do serwisu czy tak ma być ????
Pozdrawiam i liczę na czyjąś pomoc . icon_sad.gif
Napisano
Taki to już urok prostego wzmacniacza z wieloma wejściami, zawsze są przesłuchy między wejściami a nawet między kanałami L i R. Nie przejmuj się, przecież i tak nigdy nie ustawiasz gałki głośności na max, a z samą świadomością...no cóż...trzeba żyć.
Napisano
dzieki wielkie ... no własnie mam tą wieże od pół roku i nigdy nie korzystałem z innych wejść aż nie podłączyłem gitary do tego wejscia i odkręciłem maks ... tak dotej pory to niewiem czy odkręcałem do 1/4 .
Czyli mam się przyzwyczajić do teog i nic z tym nie robic ???
Pozdrawiam i dziekoje .
Napisano
Przy normalnym odsłuchu, tj słuchaniu przy gałce ustawionej na godz 9-10, i tak nie słychać przesłuchów, więc nie ma powodów do niepokoju. W bardzo wielu wzmacniaczach coś słychać z innego wejścia przy max Volume.
Napisano
No cóż - u mnie podobnie: jak we wzmacniaczu czy amplitunerze przechodzę powyżej "4" na zegarze to też zaczyna być słychać inne źródło.
Krótko mówiąć - trzeba przeżyć. Jak powiedzieli już Koledzy - zazwyczaj nie słucha się "ciszy" na full icon_lol.gif

Pozdrawiam
Napisano
RoRo

"Słuchać ciszy na full" icon_rolleyes.gif Dobre. Dałeś mi tym samym temat do wielogodzinnych refleksji filozoficznych. Akurat mam natchnienie do takich rzeczy. Jak coś wykoncypuję twórczego to napiszę. Dzięki za to natchnienie. I nie przyjmuj tego za sarkazm. Broń Panie Boże ! Po prostu to sformułowanie pcha mnie do głębszych przemyśleń icon_rolleyes.gif icon_rolleyes.gif icon_rolleyes.gif
Napisano
Perkoz_1
Jak już napisał w innym wątku Muzyczny_Gość miło Cię znowu widzieć icon_cool.gif
Jeżeli patrzę i czytam, to znaczy że widzę - nieprawdaż? Brailem jeszcze po ekranie nie zasuwam...

Fajnie, że spodobała Ci się "cisza..." - miło jak raz na jakiś czas ktoś mnie doceni (oprócz kasjerki przy płaceniu rachunku).
A z innych sformułowan bardzo lubię zadawać pytanie z lekka retoryczne: cóż d..pie po kręgosłupie? Odnosi się to do wszystkiego - od pustej głowy na szczycie jednostki ewoluującej bezskutecznie od małpy (tzn. skutecznie, ale w nieznanym kierunku...) po skrzywienie moralne, chamstwo i pierdołowatość (innym może się to nie kojarzyć - ale mnie się kojarzy i już).

No a "głębokie przemyślenia" również (od zawsze) poprawiają humor i kierują spragniony umysł na właściwe tory ("szklane", ale nie "domy").

Oskar
Z naszych wypowiedzi wynika, zebyś sobie lepiej odpuścił - poza tym w serwisach niestety dość często zarysują Ci sprzęt, a szkoda...

Pozdrawiam
Napisano
RoRo

Za dużo tego dobrego jak dla mnie na jeden dzień. Daj skupić się na "słuchaniu ciszy na full" icon_biggrin.gif Do mnicha tybetańskiego mi jeszcze daleko i medytacje filozoficzne muszę dawkować sobie powoli i w kawałkach. A swoją drogą z tą rymowanką z kręgosłupem icon_razz.gif to jesteś świetny. Retorycznie to retorycznie ale przypasować do czegoś lub kogoś zawsze można. Dlatego moją sentencją zawsze jest "Quidquid discis tibi discis" i tym samym biorę tą twoją rymowankę sobie do serca icon_wink.gif

Pzdr.