100pytań Napisano 14 września 2018 Udostępnij Napisano 14 września 2018 (edytowany) Witam postanowiłem sprawdzić jak działa w Tidal pakiet HiFi w trybie Tidal Masters.Problem jest taki że po wpisaniu w aplikacji amplitunera loginu i hasła wyskakuje komunikat "Username or password is wrong" więc wpisałem kolejny raz i kolejny,co najmie 5 razy i nadal ten sam komunikat .Pomyślałem że otrzymałem błędny logi lub hasło i dla pewności postanowiłem sprawdzić przez smartfona Galaxy S5 .Po wpisaniu tego samego loginu i hasła aplikacja uruchomiła się od razu.Teoretycznie mogę pościć na smartfonie do amplitunera przez Chromecast ale nie uzyskam Tidal Masters bo smartfon nie pokazuje takiej opcji jakości. Przed chwilą sprawdziłem na laptopie też działa od razu.. Jaki może być powód tego błędu ? Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuję Edytowano 14 września 2018 przez 100pytań Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 14 września 2018 Udostępnij Napisano 14 września 2018 Dzień dobry 100pytań, mam Onkyo TXNR676 i czasami jest problem z logowaniem w Tidalu przez WiFi, tzn. ampli niby widzi sieć ale nie loguje się prawidłowo. Jest funkcja sprawdź i wywala jakiś błąd. Pomaga skonfigurowanie sieci od nowa. Poza tym tidal HiFI działa jak trzeba (48k/24bit) Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 14 września 2018 Udostępnij Napisano 14 września 2018 Tidal Masters nie jest obsługiwany przez Onkyo. Z urządzeń które obsługują Mastersa na pewno NAD/Bluesound i chyba Auralic. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 14 września 2018 Udostępnij Napisano 14 września 2018 (edytowany) Mam Masters Tidala i w Onkyo loguje się normalnie. Albumy oznaczone jako M (Masters) info z ampli wyświetla 48k/24bit Flac gdyby był masters wyświetlałoby 96k/24bit ?, a pozostałe 44,1k/16bit Flac. Firmware z sierpnia 2018r. Edytowano 14 września 2018 przez MariuszZ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 14 września 2018 Udostępnij Napisano 14 września 2018 Mój błąd, kiedyś Onkyo nie wspierało Mastersa Gdyby onkyo go nie obsługiwało, nie byłoby więcej niż 16bit. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
100pytań Napisano 14 września 2018 Autor Udostępnij Napisano 14 września 2018 Problem w tym że ja mam amplituner podłączony przez lan. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 14 września 2018 Udostępnij Napisano 14 września 2018 W ampli może nie czytać liter jak trzeba ... małe duże itp. kombinuj, a na pewno zaskoczy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
100pytań Napisano 15 września 2018 Autor Udostępnij Napisano 15 września 2018 MariuszZ "kombinuj" masz na myśli wpisywanie loginu i hasła od nowa licząc że kiedyś złapie czy skoro login i hasło jest dobrze wpisane to próbować połączyć ?.Szczerze ani to ani to nie działa przy dokonaniu z 30 prób Haha po tym poście odpalił się...ciekawe na jak długo Dziękuję za podpowiedź Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 15 września 2018 Udostępnij Napisano 15 września 2018 Ja szukałbym problemu w konfiguracji sieci. Spróbuj w routerze wpisać inny adres DHCP. Kiedyś nie mogłem na jakąś stronę wejść i to pomogło. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
100pytań Napisano 15 września 2018 Autor Udostępnij Napisano 15 września 2018 Mam jeszcze jedno pytanie czy jest różnica w jakości jeśli puszczał bym przez bluetooth w laptopie a bezpośrednio z amplitunera,bo na aplikacji w lapku wygląda to znacznie lepiej .Swoją droga jak skonfigurować lapka ?,przy próbie połączenie wyskakuje mi taki błąd. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 15 września 2018 Udostępnij Napisano 15 września 2018 Bluetooth to "wąskie gardło" i będzie to brzmiało duzo gorzej, niż bezpośrednio z amplitunera. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
100pytań Napisano 15 września 2018 Autor Udostępnij Napisano 15 września 2018 Wielkie dzięki za wszystkie wyjaśnienia i pomoc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 15 września 2018 Udostępnij Napisano 15 września 2018 (edytowany) Jeżeli telefon i Ampli obsługuje kodeki blutooth AptX HD lub Ldac to jakość teoretycznie będzie zbliżona do tej określanej mianem bezstratnej kompresji. Jak chcesz coś użytecznego z telefonu to polecam aplikacje do Onkyo "Onkyo controller". Sterujesz amplitinerem wtedy z telefonu. Bardzo przyjazna apka, duzo opcji, nieodzowna do sterowania drugą strefą amplitunera. Polecam... No ale trzeba chyba wifi mieć ? Edytowano 15 września 2018 przez MariuszZ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 września 2018 Udostępnij Napisano 17 września 2018 O ile wiem to aptx puszcza jakość cd. master już nie. Czy się mylę? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 17 września 2018 Udostępnij Napisano 17 września 2018 AptX HD możliwia przesyłanie 16 bitowego dźwięku z próbkowaniem 48 kHz, a masters Tidala (kodek MQA) chyba 96kHz i 24bit czyli lepiej niż CD. Tak piszą internetu ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 września 2018 Udostępnij Napisano 17 września 2018 A no właśnie. Czyli nie puści. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 17 września 2018 Udostępnij Napisano 17 września 2018 6 godzin temu, S4Home napisał: O ile wiem to aptx puszcza jakość cd. master już nie. Czy się mylę? No kodek MQA obsłuży jakość CD z nawiązką czyli master już TAK Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Antoniewski Napisano 13 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 13 czerwca 2020 Ja tez mam Onkio 656 i mam problem z logowaniem a Tidal. Nieraz musialem od nowa wpisywac haslo i nazwe uzytkownika a od niedawna nie moge sie zalogowac Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slepy Napisano 14 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 14 stycznia 2021 Witam. Widze ze macie Tidala, a ja się mecze z Spotify bo mój 656 nie ma Tidal w menu. Czy da się to jakoś zainstalować. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johan Napisano 14 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 14 stycznia 2021 Dnia 14.09.2018 o 17:28, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Tidal Masters nie jest obsługiwany przez Onkyo. Z urządzeń które obsługują Mastersa na pewno NAD/Bluesound i chyba Auralic. Witam Onkyo jak najbardziej obsługuje Tidal MQA w swojej apce, ale pewnie zależy to też od modelu .Mój Onkyo TX-8390 działa bez zarzutu. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 14 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 14 stycznia 2021 Witam, W celu sprostowania, tylko napiszę, że kolega powyżej zacytował post, który jest sprzed 2,5 roku, a jak wiemy za pomocą aktualizacji wiele się mogło zmienić Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts