Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Nie! to nie koniec. Kolejne płyty przyjechały z daleka.

P-20240514-143055-1.jpg

Widzę tu i ówdzie jak ten streaming jest nie dopracowany.

A to apki nie widzi a to net słaby i przerywa a to Tidal coś kombinuje a to urządzenie nie odpowiada i trzeba je zresetować. ehhh....

Ile to osób walczy czy to z przesyłem w Kinie D czy innych problemach.

Edytowano przez Bogusław 66
Napisano
54 minuty temu, Bogusław 66 napisał:

Widzę tu i ówdzie jak ten streaming jest nie dopracowany.

A to apki nie widzi a to net słaby i przerywa a to Tidal coś kombinuje a to urządzenie nie odpowiada i trzeba je zresetować. ehhh....

Niedopracowany to może jest u większości tor LAN lub sieć domowa o ustawieniach routera nie wspomnę. Później wyłażą kwiatki typu coś komuś przerywa, coś czegoś nie widzi itd.

Masz jakieś problemy z Moon 280D, czy Silent Angel M1T? nie sądzę 😉

Napisano
3 godziny temu, DiBatonio napisał:

Niedopracowany to może jest u większości tor LAN lub sieć domowa o ustawieniach routera nie wspomnę. Później wyłażą kwiatki typu coś komuś przerywa, coś czegoś nie widzi itd.

Masz jakieś problemy z Moon 280D, czy Silent Angel M1T? nie sądzę 😉

U mnie? VPN we fonie blokował apke.  czasami widzę jak Roman z salonu walczy z streamerem Ayon (apka natywna albo Roon) albo nie ma apki Qobuz na iphone bo ... jesteśmy w pl. Gdzie indziej widziałem problem sieciowy z malinką no i to co widzę na forum

Zasadniczo qobuz działa mi w domu wszędzie i na wszystkim ale ...... zauważyłem ze zbyt często używam przycisku z symbolem "do przodu" czego w odtwarzaczy CD nie robię albo cholernie sporadycznie i to jest mój szacunek do twórczości artysty (nie poganiam płyty). 

------

Nie wiem czy już pisałem czy nie ale zrobiłem kiedyś porównanie płyta - plik, nawet nie streamer a plik i to DSD 256 przeciw tej płycie, plik tez kupiony u nich na stronie.  Porównanie zrobione u Romana na sprzęcie ... powiedzmy wysokim. Źródłem był Ayon S10 II, do gniazda z przodu pendrive sandisk z plikami a płyta trafiła do Ayon CDT za wspólny DAC robił S10 Ayon ..... 

.... to plik był lepszy ale .....  o włos. Moze kiedyś się złoży i płytę porównam do streamingu, tylko brak pewności ze to będzie ten sam master. A wiem np z takich porównań ze są różnice.