Vonito Napisano 27 września 2018 Udostępnij Napisano 27 września 2018 4 minuty temu, S4Home napisał: Ale z czego? Jakie urządzenie to streamuje? Edit: a ok ten amplituner. Serio no to dziwne. edytowałem: dodalem więcej spostrzeżeń ..wyżej.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 27 września 2018 Udostępnij Napisano 27 września 2018 @Vonito spróbuj nowej końcówki NAD'a NAD C268, powinna bardzo fajnie zgrać się z Twoimi Kefami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 września 2018 Udostępnij Napisano 28 września 2018 Moim zdaniem Cambridge i audiolab to słuszna droga. Głównie końcówki. Myślę że po prostu albo delikatnie błędnie interpretujesz albo my się po psortu nie rozumiemy w kwestii suchości. Końcówka nada na pewno doda dynamiki. Warto ją sprawdzić. Tam ciekaw jestem o górę pasma. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vonito Napisano 28 września 2018 Udostępnij Napisano 28 września 2018 Może tak być faktycznie że nie do końca nazywam wszystko po imieniu wczoraj już robiłem testy.... Ca 851w ma moc którą słychać....bas jest napiety i bardziej zbity...szybszy... mam wrażenie że przy stopce perkusji czuć pchnięcie przy uderzeniu... robie dobre pierwsze wrażenie.... ale jest bardziej zimny.... dobrze że mam cieplejsze kable do niego... jest dokładny na górze ale nie schodzi tak nisko jak XS XS natomiast ma więcej basu....bas jest miękki wolniejszy a wokal trochę eksponowany...ale to chyba tez kable mogą zmienić.... po jednym wieczorze mam takie odczucia że końcówka CA mnie jednak zmęczyła.... jest bardziej agresywna....i zimniejsza.... lepsza do ciężkiego rocka i metalu na konieć wróciłem do spokojniejszego i cieplejszego Naima... Atol jest gdzieś po środku... ciężko mi go ocenić jednoznacznie.... zrobie ślepe testy cały weekend przede mną.... nad jednym dumam... jak bardzo będzie się różnił XS od nowego XS2.... ? i czy warto słuchać 5SI... czytałem recenzję że jest całkiem dobry.... a wszyscy mówią że Naim zaczyna się od XS.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 września 2018 Udostępnij Napisano 28 września 2018 Tak 5si to jednak wyższa kultura grania, ale jednak barwa ta sama. Teraz ten opis jest bliższy także moim spostrzeżeniom. Ciekawił by mnie jeszcze roksan. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vonito Napisano 28 września 2018 Udostępnij Napisano 28 września 2018 w następnym tygodniu chyba zaliczę księżyc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 30 września 2018 Udostępnij Napisano 30 września 2018 Vonito, Chodzi Ci o podstawowy wzmacniacz model Simaudio (by mieć porównywalną cenę), czy o końcówkę mocy lub coś wyższego z integr? Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vonito Napisano 30 września 2018 Udostępnij Napisano 30 września 2018 w następnym tygodniu będę testował Moon ace ogólnie szukam dobrej integry... Ale teraz mam inną zagwostkę.... w jaki sposób odtworzyć pliki w jakości master na tidalu.... jeśli teraz odczytuje jedynie 24bity na 192 khz to chyba nie ma takiej opcji....? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 30 września 2018 Udostępnij Napisano 30 września 2018 Vonito lepiej nie będzie. 192kHz i 24 bit to materiał audio udostępniany przez Tidal jako "M" jak Master ... chyba, że coś źle zrozumiałem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vonito Napisano 30 września 2018 Udostępnij Napisano 30 września 2018 no właśnie jak to jest...? moon ace ma już 32 bity i 384 khz.... Nowy streamer Naima podobnie.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 30 września 2018 Udostępnij Napisano 30 września 2018 Ja to tak rozumiem, że układ DAC zaimplementowany w tego moon`a obsługuje sygnał audio o takim bitrate tzn. 32 bit i próbkowaniu 384 kHz. Tidal jako aplikacja używa kodeka audio MQA, który ma ograniczenia tych parametrów chyba do 24 bit i 96kHz ??? i od aplikacji Tidala zależą te parametry. Mój Sabaj Da3 za ok. 400 zł obsługuje sygnał audio 32 bit\ 768kHz\DSD512 Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 1 października 2018 Udostępnij Napisano 1 października 2018 To co obsługuje dac we wzmaku, a to co dostarcza mu źródło to dwie różne rzeczy. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 1 października 2018 Udostępnij Napisano 1 października 2018 Jest jeszcze trzecia rzecz: aplikacja Tidala zaimplementowana w urządzenie, od której zależy jak nam wyda sygnał (jaki bitrate i próbkownie), nie we wszystkich urządzeniach aplikacja Tidal obsługuje MQA, np. telefony na andku, poza tym jak piszesz Piotrze DAC to jedno, źródło to drugie, w przypadku Tidala będzie to sieć WiFi lub kabel sieciowy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vonito Napisano 1 października 2018 Udostępnij Napisano 1 października 2018 4 godziny temu, S4Home napisał: To co obsługuje dac we wzmaku, a to co dostarcza mu źródło to dwie różne rzeczy. Piotrek a dac we wzmacniaczu który nie ma protokołu MQA... nie ogarnie jakości master na Tidalu? chyba potrzebuje w tej kwestii wyjasnienia bardziej obszernego bo moja wiedza kuleje.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 1 października 2018 Udostępnij Napisano 1 października 2018 2 godziny temu, Vonito napisał: a dac we wzmacniaczu który nie ma protokołu MQA... nie ogarnie jakości master na Tidalu? chyba potrzebuje w tej kwestii wyjasnienia bardziej obszernego bo moja wiedza kuleje.... Moon Neo ACE nie obsługuje Mastersa w Tidalu. Przed chwilą sprawdzałem. Dlaczego? Bo 'MiND" nie dekoduje MQA, kwestia streamera a nie DAC'a. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vonito Napisano 1 października 2018 Udostępnij Napisano 1 października 2018 (edytowany) 34 minuty temu, Top Hi-Fi Poznań napisał: Moon Neo ACE nie obsługuje Mastersa w Tidalu. Przed chwilą sprawdzałem. Dlaczego? Bo 'MiND" nie dekoduje MQA, kwestia streamera a nie DAC'a. moon właśnie wraca z serwisu z najnowszą aktualizacją i będzie obsługiwał mastera .... bo dostaje mind 2 Edytowano 1 października 2018 przez Vonito Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 1 października 2018 Udostępnij Napisano 1 października 2018 Za darmo ci to zrobił? Serwis Audioklan czy już Audiocenter? Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vonito Napisano 1 października 2018 Udostępnij Napisano 1 października 2018 (edytowany) zbierają wszystkie ace z rynku i wymieniają za darmo.... taka akcja serwisowa.... Ale to jeszcze nie mój moon to nie wiem gdzie robią to dokładnie... będę go miał na weekend na test Edytowano 1 października 2018 przez Vonito Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 1 października 2018 Udostępnij Napisano 1 października 2018 Pewnie ACP, bo ja nie słyszałem o czymś takim u nas. Jutro zadzwonię to się dowiem. Btw. MIND aktualizuje się sam przez sieć, także nie rozumiem za bardzo idei 'aktualizowania" przez serwis. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vonito Napisano 1 października 2018 Udostępnij Napisano 1 października 2018 to jest chyba wymiana na mind 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 1 października 2018 Udostępnij Napisano 1 października 2018 Za oficjalną stroną producenta MOON products equipped with the MiND module can be upgraded to MiND 2. In addition to all original MiND features, MiND 2 is Roon Ready, offers multi-room synchronized playback, streams MQA* audio files and is compatible with TIDAL Masters, Qobuz Sublime+ & Deezer Hi-Fi. Via Ethernet connection, MiND 2 can stream up to 32-bit/384kHz and DSD256. *Requires MQA DAC for full MQA decoding. oraz Available in MOON ACE MOON 280D MOON 390 MOON 780D MiND 2 Network Player A więc wychodzi na to, że wymieniają moduł streamera. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vonito Napisano 1 października 2018 Udostępnij Napisano 1 października 2018 (edytowany) ok.... czyli z Moonem wyjaśnione.... a gdyby jednak xs2 okazał się ciekawszy.... bo Moona nigdy jeszcze nie słyszałem... to ND5 XS2 Naima też ogarnie jakość master? Edytowano 1 października 2018 przez Vonito Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 2 października 2018 Udostępnij Napisano 2 października 2018 Może zrobili to przy okazji. Nie widzę sensu zbierania wszystkich z rynku żeby zrobić aktualizacje. Co do naima nie wiem. Ale jest ryzyko że nie. Fnce ci odpowie. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts