Steel Napisano 28 września 2018 Udostępnij Napisano 28 września 2018 (edytowany) Witam wszystkich. Czy ktoś może porównywał Dali Oberon 7 do Dali Zensor 7? @S4Home , @Q21 porównywaliście je może? Ciekawe czy bas poprawili, czy to jednak nadal kluseczka w tym zakresie. Pozdrawiam. Edytowano 28 września 2018 przez Steel Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 września 2018 Udostępnij Napisano 28 września 2018 Juz do nas jadą. Ale testy chwile potrwają. Wole utrzeć ich dźwięk tak jak wiele lat mam utarty przez Zensora. Z tym że jeśli dla Ciebie Zensor to kluseczka to nie oczekiwał bym wielkiej zmiany na Oberon. Raczej górny zakres się zmienił. nie dolny. Piotrek 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 28 września 2018 Udostępnij Napisano 28 września 2018 Mamy Dali Oberon od 3 dni, na razie je wygrzewamy i szukamy najlepszych konfiguracji. Jest trochę zmian w stosunku do Zensor. Na pewno jest wyraźnie więcej basu, szczególnie porównując model Zensor 7 i Oberon 7. Jest to zakres, który dominuje. Wydaje się także, że jest więcej swobody, powietrza jednak trochę kosztem plastyczności, wypełnienia. Ale z ostatecznymi ocenami wolelibyśmy jeszcze chwilę poczekać. A jeśli tylko masz taką możliwość, zapraszam do nas, mamy pełną ofertę serii Oberon i Zensor dostępną od ręki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 września 2018 Udostępnij Napisano 28 września 2018 Serio?! Aż nie mogę się doczekać aż sam sprawdzę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Steel Napisano 1 października 2018 Autor Udostępnij Napisano 1 października 2018 (edytowany) Dziękuję Panowie za odpowiedzi. @S4Home sprawdzaj , sprawdzaj i obowiązkowo pisz co i jak Myślę, że z chęcią nie tylko ja poczytam. Swoją drogą będę potrzebował jakieś kolumny dla ojca. Coś w miarę uniwersalnego i w miarę wypełnionego bez zbytniej jasności. Myślę po cichu nad Zensorami 7 , ale ciekaw jestem tych Oberon też. Pzdr. Edytowano 1 października 2018 przez Steel Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 1 października 2018 Udostępnij Napisano 1 października 2018 Zensor jest troszeczkę spokojniejszy i łagodniejszy w górze, no i teraz na pewno można go kupić taniej. Natomiast w podobnym przedziale jest także ciekawy model Heco Aurora 700, który także warto brać pod uwagę. Jeśli pomieszczenie nie jest duże, spójrz na Audio Academy Phoebe III czy System Audio Saxo 40. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 1 października 2018 Udostępnij Napisano 1 października 2018 Myśl oberon była taka aby te były właśnie spokojniejsze. Stąd większą kopułka. Która miała całe pasmo przesunąć w dół. Ale no zobaczymy. Aurora 700 to na pewno kolumna która cię zaskoczy!! Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek-szymon Napisano 3 marca 2019 Udostępnij Napisano 3 marca 2019 (edytowany) Witam, jako, że upłyneło trochę czasu od pojawienia się tego tematu odświeżam go, proszę o konkluzję jakie są różnice pomiędzy zensorem 7 a oberonem 7, sprzedałem 4 swoje altusy i teraz stoję przed dylematem co zamiast tego, jako że lubię taki tłuściutki bas to pomyślałem o mniejszych kolumnach i subwoferze....jednakże koniec końców zerkam na zensory albo oberony ale skoro ponoć oberony są bardziej basowe a mniej góry więc czy lepszym wyborem będzie zensor plus subwofer? A może wogóle do onkyo tx8270 inne kolumny np polk audio rti a9 a subwofer zbędny? pomieszczenie 20m , gatunki muzyczne wszystkie oprócz jazu i blusa . myślałem też nad aurorą 700 , jbl studio 290, jamo c109, tak czy inaczej poradźcie coś bo im dalej tym bardziej głupieję a z różnych względów na odsłuchy się nie mogę wybrać Edytowano 3 marca 2019 przez jacek-szymon poprawka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 3 marca 2019 Udostępnij Napisano 3 marca 2019 Pożycz kolumny od branży nowe, lub używane od pumpurka i będziesz wiedział. Kuacja i kolumny masz kurierem dostarczone do domu. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mar Ka Napisano 3 marca 2019 Udostępnij Napisano 3 marca 2019 @jacek-szymon.Jak lubisz "tłuściutki" bas,to Z7 takiego Ci nie dostarczy raczej.Mogłoby go być trochę więcej.Jest za to szeroka scena,spokojna góra i czarujące wokale.Możliwe, że w zestawieniu z subem zagra to inaczej w dolnych rejestrach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 marca 2019 Udostępnij Napisano 4 marca 2019 Tak finalnie okazało się że oberon jest bardziej dynamiczny i jak przypuszczałem spokojniejszy na górze. Nie ma tych niekontrolowanych wyższych rejestrów. Myślę że to konferencja dla heco 700. Heco wygrywa cena wiadomo. Ale znajdą się chętni na dali na pewno ale skąd e tym zestawieniu Polk rtia9? przeciez to olbrzymia konstrukcja. Zupełnie do innych celów niż poprzednie propozycje. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts