Albert Mastah Napisano 5 listopada 2018 Udostępnij Napisano 5 listopada 2018 (edytowany) Witam Rozgladam się za kolumnami stereo do amplitunera onkyo tx-8270 (który także planuje zakupić lub ew. inny amplituner z hdmi arc). Zestaw bedzie używany do TV/muzyki (60%/40%) w salonie 28m^2 z aneksem kuchennym. Czy moglibyście polecić jakie dobrać kolumny w kwocie 1500-3000zł za parę. Dodatkowy wymóg to muszą też być białe. Oczywiście postaram się zrobić odsłuch przed kupnem ale znawcą nie jestem więc to bedzię raczej tylko subiektywne odczucie... 3k złotych to mój górny limit i chetniej bym kupił coś taniej jeśli nie bede słyszał różnicy podając modele prosze o podzielenie na grupy godne polecenia do 2000zł i do 3000zł Edytowano 6 listopada 2018 przez Albert Mastah Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturas Napisano 5 listopada 2018 Udostępnij Napisano 5 listopada 2018 A jaki lubisz dźwięk? Bo to Onkyo gra ciepło Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albert Mastah Napisano 5 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 5 listopada 2018 (edytowany) 1 godzinę temu, Arturas napisał: A jaki lubisz dźwięk? Bo to Onkyo gra ciepło To zależy, jedyne porównanie miałem w słuchawkach do komputera. Tam do muzyki wole ciepły ale do gier dla mnie lepszy jest zimny. Do filmów i muzyki myśle że ciepły bedzie ok. Edytowano 5 listopada 2018 przez Albert Mastah Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturas Napisano 5 listopada 2018 Udostępnij Napisano 5 listopada 2018 Ale też żeby było dobrze zbalansowane, on gra ciepło, jest dość dociążony, w trybie Pure Direct jeszcze bardziej jest dociążony, dobrze gra wieczorem po cichu przez to, musisz przesłuchać kolumn o jasnej charakterystyce i o neutralnej tudzież ciut ciepłej, sam wtedy ocenisz co wolisz, bo jak Ty nie masz żadnego porównania, to ktoś Ci doradzi jakieś, a potem pretensje będzie miał, musisz odsłuchać chociaż po jednej kolumnie z danego typu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albert Mastah Napisano 5 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 5 listopada 2018 Jakieś modele które byś polecił do 2k i do 3k zł? Najlepiej jakby były sprzedawane wersje białe. Myślałem o sprawdzeniu Pylon Audio Pearl 25 i Opal 23. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturas Napisano 5 listopada 2018 Udostępnij Napisano 5 listopada 2018 Możesz sprawdzić te, możesz heco Aurora 700 też, zapytaj jeszcze w sklepie kolumny o jasnym brzmieniu i sobie zobaczysz co bardziej Ci pasuje, musisz przesłuchać z cztery kolumny chociaż by się zorientować co Ci pasuje, rozumiesz ? bo nie masz doświadczenia i jak bez odsłuchu kupisz, to będziesz nieszczęśliwy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick2005 Napisano 5 listopada 2018 Udostępnij Napisano 5 listopada 2018 Z białych: 1.Magnat Shadow 207 2.Polk audio signature s50 3.Monitor Audio Monitor 300 4.Heco Aurora 700 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 listopada 2018 Udostępnij Napisano 6 listopada 2018 13 godzin temu, maverick2005 napisał: Z białych: 1.Magnat Shadow 207 2.Polk audio signature s50 3.Monitor Audio Monitor 300 4.Heco Aurora 700 Dokładnie, świetnie dobrane zestawienie. Obawiam się że silvery poza budżetem ale bronzer 6 tak. Masz wówczas przekrój brzmienia. I przy takim zestawieniu dobierzesz dla siebie. Do listy dodał bym, jeśli ktoś jeszcze ma, rewelacyjne magnat 755. Były wyprzedawane więc w budżecie się mieszczą. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 6 listopada 2018 Udostępnij Napisano 6 listopada 2018 Do listy dorzuciłbym koniecznie Pylon Audio Sapphire 25 w kolorze białym. Zapraszam na odsłuchy i wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vermer Napisano 6 listopada 2018 Udostępnij Napisano 6 listopada 2018 (edytowany) 3 godziny temu, S4Home napisał: Dokładnie, świetnie dobrane zestawienie. Obawiam się że silvery poza budżetem ale bronzer 6 tak. Masz wówczas przekrój brzmienia. I przy takim zestawieniu dobierzesz dla siebie. Do listy dodał bym, jeśli ktoś jeszcze ma, rewelacyjne magnat 755. Były wyprzedawane więc w budżecie się mieszczą. Piotr Ostatnio byłem na odsłuchu w konfiguracji MA Bronze 6 + 8270 i faktycznie było fajnie porównywałem z HECO 700 i pylon Sapphire ale koszt tych kolumn to 3400-3500 więc delikatnie wykraczają poza budżet ;), ale gorąco polecam taką konfigurację Edytowano 6 listopada 2018 przez vermer Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 6 listopada 2018 Udostępnij Napisano 6 listopada 2018 2 godziny temu, Q21 napisał: Do listy dorzuciłbym koniecznie Pylon Audio Sapphire 25 w kolorze białym. Zapraszam na odsłuchy i wyceny. Polecam podpiąć pod w/w ampli i zobaczyć iż będzie zbyt gorąco Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albert Mastah Napisano 6 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 6 listopada 2018 Dziekuje za pomoc i propozycje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 listopada 2018 Udostępnij Napisano 6 listopada 2018 6 godzin temu, Kubakk napisał: Polecam podpiąć pod w/w ampli i zobaczyć iż będzie zbyt gorąco Upalny listopad w końcu 8 godzin temu, vermer napisał: Ostatnio byłem na odsłuchu w konfiguracji MA Bronze 6 + 8270 i faktycznie było fajnie porównywałem z HECO 700 i pylon Sapphire ale koszt tych kolumn to 3400-3500 więc delikatnie wykraczają poza budżet ;), ale gorąco polecam taką konfigurację No i które lepiej? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vermer Napisano 6 listopada 2018 Udostępnij Napisano 6 listopada 2018 1 godzinę temu, S4Home napisał: No i które lepiej? Piotr Zdecydowanie MA Bronze6 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 6 listopada 2018 Udostępnij Napisano 6 listopada 2018 (edytowany) MA Bronze 6 to bardzo fajne paczki, napędzą nawet spore pomieszczenie sporo fajnego basu jak ktoś lubi. Dobrze wydajny prądowo wzmacniacz 60W daje sobie z nimi znakomicie radę. Edytowano 6 listopada 2018 przez Inferno Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 6 listopada 2018 Udostępnij Napisano 6 listopada 2018 Jak mają się MA bronze 6 do silver 6 ? Słuchałem silvery z onkyo 8270 i było przyjemnie , jedynie basu mi brakowało , jeśli bronze 6 daje go więcej to powinno być elegancko Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 6 listopada 2018 Udostępnij Napisano 6 listopada 2018 Jest go więcej i jest bardziej poluzowany. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 6 listopada 2018 Udostępnij Napisano 6 listopada 2018 (edytowany) Dają go więcej, według mnie zdecydowanie. Oczywiście w konfiguracji jakiej słuchałem z CA, Cyrus, Rega. Silvery więcej środka i szczegółów - takie moje skromne zdanie. Edytowano 6 listopada 2018 przez Inferno Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 6 listopada 2018 Udostępnij Napisano 6 listopada 2018 Za to można go regulować jeśli chodzi o bas zamykając jeden z otworów lub oba. A jeden jest z przodu a drugi z tyłu obudowy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vermer Napisano 6 listopada 2018 Udostępnij Napisano 6 listopada 2018 MA Bronze 6 to bardzo fajne paczki, napędzą nawet spore pomieszczenie sporo fajnego basu jak ktoś lubi. Dobrze wydajny prądowo wzmacniacz 60W daje sobie z nimi znakomicie radę.Masz rację też słuchałem z CA CXA60 + MA Bronze 6 i jak bym miał jak podłączyć rzeczy przez HDMI to pewnie taki zestaw bym wybrał :-)Wysłane z mojego ONEPLUS A5010 przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 listopada 2018 Udostępnij Napisano 7 listopada 2018 Dokładnie. Basu w silver 6, nie 300!! Jest cieplejszy, nie tak sztywny. Góra jest bardziej rozdzielcza. Słychać że to podobna "szkoła brzmienia" ale rozwinięte granie. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yatza Napisano 29 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 29 stycznia 2019 Pytanie, konkretnie do: użytkowników Onkyo 8270 oraz Pylonów Sapphire 25 (lub ew. Diamond), i to jeszcze najlepiej takich, którzy słuchają głównie rocka... ? : - czy takie zestawienie nie jest "zbyt ciemne" pod kątem odsłuchu? - jakie kable - w tym przypadku zdecydowanie "jasne" polecacie ? (Jakieś "budżetowe" w cenie kilkadziesiąt zł/mb) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 30 stycznia 2019 A dla Ciebie jest? Diamondy mają więcej czystszej góry. Więc tu raczej by tego nie brakowało. Sapphire no tu jest różnie. Polecam w takim razie kable QEDA Silver Anniversary XT. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yatza Napisano 30 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 30 stycznia 2019 Słuchałem Onkyo 8270 w połączeniu z Sapphire I samej góry przy cięższym rocku i ponoć neutralnych kablach było tak trochę na Styk jeśli chodzi o jasność. jak Dla mnie oczywiście. Diamondow nie słuchałem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturas Napisano 30 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 30 stycznia 2019 Dajcie spokój z tymi kablami ? po prostu niech chłopak przeslucha co mu się bardziej podoba czy cieplejszy dźwięk, czy lubi równowagę, czyli jaśniejsze kolumny do tego ciepło grającego tx 8270, bo także bywa tak,że sporo osób bierze do tego amplitunera,także ciepłe kolumny i bardziej im się to podoba ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts